Google
 

Thursday, July 20, 2006

ΟΙ BLOGERS ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ..ΤΟΥΣ ΠΑΤΗΣΕ Η ΙΝΔΙΑ!

Καλημέρα παιδιά. Πολύ γουστάρω που κάνω τη δική μου επανάσταση και κάνω post στο blog όποτε θέλω. Διότι οι ιθύνοντες είναι τόσο ηλίθιοι που δεν έχουν κλειδώσει όλο το σύστημα. Ε, μη μας πουν ότι πάμε να φιμώσουμε και τον κόσμο. Απλά δεν μπορούμε να δούμε κάνενα άλλο blog, μαζί και το δικό μου. Επειδή όμως εμείς είμαστε Ελληνάρες...μου έστειλε τα σχόλια σας η κολλητή μου!!
Σήμερα το θέμα ξαναπαρουσιάζεται στην εφημερίδα και λένε όχι μόνο πως ούτε καν σκέφτονται να ξαναανοίξουν τα blogs στον κόσμο αλλά.... θα ποινικοποιήσουν ορισμένα απο τα σχόλια στα blogs αν τα σχόλια αυτά δεν είναι καλά.!!! Και μάλιστα είπαν πως θα είναι καλύτερα ο κόσμος που γράφει στα blog να διατηρήσει την ανωνυμία του για να μην υποστεί τις συνέπειες. Δηλαδή να κρυβόμαστε πίσω απο την ανωνυμία και να λέμε τα κακώς κείμενα της Ινδίας με το φόβο μήπως και μας βάλουν φυλακή...
Ωραία αντιμετώπιση, δε λέω...για το 1930..όχι για το 2006!!Σε μια χώρα που ξαναλέω κραυγάζει πως είναι δημοκρατική. Όπου σταθείς και όπου βρεθείς αυτό λένε συνέχεια.
Και όμως...θα είναι η τρίτη χώρα μετά την Κίνα και το Ιράν, που δε νομίζω να έχουν δημοκρατία, που θα μπορεί να συλλάβει κόσμο λόγω ενός σχόλιου στο blog.
Και ναι, η μορφή της δημοκρατίας μπορεί να αλλάζει με τον καιρό και να μην είναι η ίδια όπως στην Αρχαία Ελλάδα...αλλά εδώ μιλάμε για πλήρη παραμόρφωση της ουσίας της δημοκρατίας. Και μετά απο όλο αυτό τον πανικό..ήρθε και η ποινικοποίηση να μας αποδείξει ακριβώς αυτά που λέω παραπάνω.
Καλά...εγώ σας χαιρετώ απο τώρα!Θα είμαι η πρώτη που θα εφαρμοστεί ο νόμος μετά απο τόσα που τους έχω "σούρει" περι καθαριότητας κτλ!!
Και δεν καπνίζω κιόλας να μου φέρνετε τσιγάρα στη φυλακή!!

Κατά τα άλλα εδω η ζωή συνεχίζεται όπως και πριν. Με τις βροχές δεν έχω καταλάβει πως είναι καλοκαίρι και καθόλου δε μου αρέσει. Με τις βομβιστικές επιθέσεις και τις συνεχείς απειλές..έχω καταλάβει πως δεν είμαι ασφαλής πουθενά και επίσης καθόλου δε μου αρέσει. Οι απειλές τους μιλάνε ακόμη κ για το Taj Mahal που θέλαμε να επισκεφτούμε πριν φύγουμε. Αυτή λοιπόν είναι η δημοκρατία? Οι τρομοκράτες να μπορούν να απειλούν τον κόσμο, να είναι ακόμη ελεύθεροι και σε εμάς τους υπόλοιπους να κλείδώνεται ο λόγος! Αν αυτή είναι η δημοκρατία τους τότε σύμφωνα με τα δικά μου δεδομένα μόλις συνειδητοποιώ ότι βρίσκομαι στη μεγαλύτερη δικτακτορία του κόσμου!!

Monday, July 17, 2006

ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΣΤΗ ..ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Καλημέρα στους απανταχού Έλληνες...που μπορούν να διαβάσουν αυτό το blog διότι εμείς απο χτές και με απόφαση της Δημοκρατικής Κυβέρνησης της Ινδίας, δεν μπορούμε.
Ο λόγος απλός. Πολύς κόσμος έμπαινε στο blog του και κατηγορούσε την Ινδική κυβέρνηση πως δεν έκανε τίποτα όχι μόνο να αποτρέψει αλλά ούτε καν να βρεί τους υπαίτιους των 7 βομβιστικών ενεργειών.
Έτσι οι αρμόδιοι της μεγαλύτερης Δημοκρατίας του Κόσμου όπως συχνά λένε (δηλ της Ινδίας), απόφάσισαν να "κλειδώσουν" όλα σχεδόν τα blog απο τα οποία ο κόσμος μπορεί να πει την άποψη του.
Τι δημοκρατία είναι αυτή (και μάλιστα η μεγαλύτερη) που "κλειδώνει" το λόγο του λαού της δεν μπορώ να καταλάβω όπως δεν μπορώ να καταλάβω χιλιάδες συμπεριφορές σε αυτή τη χώρα.
Ελπίζω πως θα γίνει μεγάλο θέμα απο τα ΜΜΕ και θα ανασταλεί η απόφαση.

Διότι η Δημοκρατία όπως τη μάθαμε εμείς είναι εντελώς διαφορετική και ας μην είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο....

Tuesday, July 11, 2006

ΚΡΙΜΑ!!!

Φαντάζομαι πως τα άσχημα νέα για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βομβάη έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα. Είναι πολύ άσχημο να ζεις σε μια χώρα με ενα γενικά φιλήσυχο λαό και να ακούς ότι σκοτώνεται κόσμος που γυρνάει απο τη δουλειά του.
Ειδικά οι πρώτες εικόνες που έδειξε η Ινδικη tv σου προκαλούσαν σοκ καθώς επέμεναν να κάνουν ζούμ στα πρόσωπα των νεκρών που ήταν στην κυριολεξία ¨πεταμένοι¨στις ράγες απο την έκρηξη.
Και σε κάνει να αναρωτιέσαι τι είδους άνθρωποι μπορεί να κάνουν κάτι τέτοιο? Να βλέπουν όλους αυτούς τους ανθρώπους να τρέχουν να σωθούν, να αιμοραγούν και να αισθάνονται οτι έχουν καταφέρει κάτι.
Απο την άλλη ακούς το Cnn και σου έρχεται να σπάσεις την τηλεόραση όταν ακούς την εμμονή του τηλεπαρουσιαστή να συνδέσει τις εκρήξεις με την Αλ κάιντα και απο την άλλη πως η Νέα Υόρκη είναι σε συναγερμό εξαιτίας των βομβιστικών επιθέσεων στην Ινδία
Νισάφι πια! Πότε θα καταλάβουν πως δεν γυρίζουν όλα γύρω απο την Αμερική?

Αι στο καλό!Αντί να δούνε πως θα βοηθήσουν την Ινδία απέναντι στην τρομοκρατία που κυριολεκτικά πρέπει να ζούμε με το φόβο κάθε μέρα και παντού στη χώρα, εκείνοι το χαβά τους! Όλα σε σχέση με την Αμερική.

Σήμερα όλη η χώρα είναι μουδιασμένη. Κανείς δεν ξέρει γιατί και ποιός το έκανε αυτό!
Χτες το βράδυ πάντως είδα μια σκηνή που μου θύμισε πως είμαστε ακόμη άνθρωποι. Είχε βγεί
έξω ο κόσμος της Βομβάης και έδινε σε όσους ανθρώπους περνούσαν , νερό σνάκ, ακόμη και κανονικό φαγητό. Και αυτό γιατί μετά τις επιθέσεις προσπαθούσαν να πάνε σπίτι όλοι κ έγινε ένα τεράστιο κυκλοφοριακό κομφούζιο. Απαγόρεψαν και την κυκλοφορία σε μέσα μαζικής μεταφοράς οπότε ο κόσμος δεν μπορούσε να πάει σπίτι του.
'Ετσι πολλοί άνθρωποι ήταν ¨παγιδευμένοι¨κάπου μακριά απο το σπίτι τους.

Ας ελπίσουμε πως θα σταματήσει αυτό το κακό!
Μια απο τις πιο μαύρες μέρες της Ινδίας.................

Monday, July 10, 2006

Καλημέρα???Θα δείξει

Καλημέρα σε όλους. Τι καλή μέρα δηλαδή, αν οι καλές μέρες ξεκινάνε με τόσα νεύρα..
Όχι δεν έγινε τίποτα. Απλά είναι μια συνηθισμένη καθημερινή στην Ινδία. Με τα συνήθη..εγώ σου λέω αυτό..εσύ ακούς κάτι άλλο..τις περισσότερες φορές δε, ακούς ότι θες!

12.00 το βράδυ χτές λαμβάνω ενα μύνημα στο ινδικό κινητό απο τον οδηγό μας πως είναι άρρωστος. Οκ. Σκέφτομαι θέλει να ξέρω το παιδί, έχει την ορμή της ανακοινώσεως. Δε μου λέει τίποτα ότι πχ αύριο δε θα έρθω κτλ. Μάλλον έπρεπε να το καταλάβω απο τα συμφραζόμενα.
8.30 σήμερα το πρωί. Περιμένω να έρθει ο Sadik να πάμε στη δουλειά όπως κάθε μέρα, περιμένω, περιμένω, περιμένω....καταλαβαίνω πως ή θα έχει λάστιχο και φυσικά δεν πήρε τηλ να μας το πεί, ή έχει πεθάνει κανας συγγενής, φίλος, γείτονας κτλ ή απλά το χτεσινό μύνημα σήμαινε...σήμερα δε θα έρθω.
Και γιατί δεν το έγραψε στο μύνημα χτές αντί να μου πει ότι είναι πολύ άρρωστος???ΕΛΑ ΝΤΕ!!!
Αυτό τον παραλογισμό στη σκέψη τους για τα ποιό απλά πράγματα δε θα τον καταλάβω ποτέ μου όσο καιρό και να μείνω εδώ!!!Παράδειγμα μόλις χτεσινό. Πάμε με το Γιάνη να βγάλουμε φωτογραφίες για τη Visa μας που λήγει και πάμε σε ενα μαγαζί..1χ2!!Τόσο μικρό και στενό.
Ο φωτογράφος στη μια πλευρά του μαγαζιού και η κοπέλα που πληρώνεις απέναντι ακριβώς. Ο ενας μπορεί να πιάσει το χέρι του άλλου, τόσο κοντά είναι.
Και πάμε να πληρώσουμε για να πάμε μετά στο φωτογράφο για να βγάλουμε τη φώτο. Πληρώνουμε...και κάνουμε...1 βήμα...μετρημένο έτσι? και του λέμε θέλουμε μια φώτο για Visa..και τι μας λέει? Την απόδειξη!!!!!!!
Ρε χριστιανέ(τρόπος του λέγειν)..τώρα δε μας είδες που πληρώσαμε και μας έδωσε την απόδειξη??Δίπλα σου είναι η κοπέλα....όχι...την απόδειξη, δεν ξέρω τίποτα!Είπα να τη φτύσω και του την κολλήσω στο μέτωπο όπως κάνουν στα πανηγύρια με τα λεφτά, αλλά τελευταία στιγμή επικράτησε η λογική του Γιάννη, γιατί η δική μου με έχει εγκαταλείψει καιρό τώρα!!!!
Αυτή λοιπόν την παράλογη λογική δεν μπορώ να την αντέξω μάλλον άλλο.

Έτσι σήμερα αφού περίμενα κάτω φορτωμένη να έρθει κάποιος να με πάρει να παω στο γραφείο...λέω να πάρω τηλ τον Sadik να δω τι θα μου πει. Ο νόμος του Μέρφυ όμως αν είχε πατρίδα θα ήταν απο την Ινδία. Όλα τα στραβά μαζί, δεν είχε λεφτά η κάρτα του κινητού μου. Οπότε πάω επάνω, βγάζω το laptop μου απο τη θήκη κτλ και αναγκάζομαι να συνδεθώ στο internet για να πάρω ενα τηλ κ να πάω στη δουλειά μου.
Φυσικά ο Sadik μου λέει πως είναι άρρωστος...αρα..πρέπει να μείνω και γω σπίτι?
Και φυσικότατα...δεν το είχε πει σε κανένα άλλο οτι δεν μπορεί να έρθει να με πάρει.
Η ορμή της ανακοινώσεως πως δεν είναι καλά σταμάτησε σε μένα. Δεν έκανε τον κόπο να το πει κ στο γραφείο του ώστε να μου στείλουν άλλο αμάξι.

Αποτέλεσμα..ήρθε κάποιος στις 930...!!!Και γω έφτασα στις 10. Τι και αν περίμενα τηλ στις 9 στο γραφείο????Και εννοείται πως κανείς δεν με πήρε να μου ζητήσει ενα συγνώμη ...έτσι ρε παιδί μου για το γαμώτο.

Και καλά θα πει κανείς, πως κάνεις έτσι?
Μια φορά έτυχε!!!(θα πει κάποιος που δεν έχει έρθει ποτέ Ινδία)
Το θέμα είναι πως αυτό συμβαίνει απο τις 30 μέρες....τις 25 τουλάχιστον!!!!

Νεύρα τεντωμένα και πως να ξεκινήσει καλά η μέρα?
Απλά σκέφεσαι...Ινδία είναι...υπάρχουν και χειρότερα!!!!