Google
 

Monday, January 30, 2006

ΨΑΧΝΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ?ΒΡΕ ΚΑΤΣΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ!!!!

Καλημέρα απανταχού Έλληνες !!!!Οι Έλληνες της Ινδίας σας χαιρετούν. Δε θα κρύψω βέβαια πως ορισμένα απο τα σχόλια σας με ανέβασαν και με έκαναν να θέλω να γράψω όλο και πιο καλό κείμενο αλλά….ορισμένα με έριξαν πάρα πολύ.Αλλά τι χιούμορ θα είχα αν τα έπαιρνα όλα σοβαρά!!!!







Χαίρομαι που κάποιοι απο σας λένε πως το ονειρό τους είναι να έρθουν στην Ινδία. Και το δικό μου αυτό ήταν αν το πιστεύετε. Ποτέ όμως δεν περίμενα να έρθω εδώ ως παντρεμένη και με δουλειά. Ξέρετε, ήθελα να έρθω σε φοιτητοκατάσταση (μια λέξη όλο αυτό). Αλλά σκέφτομαι..ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΑ. Αμα δείτε πως πρέπει να ταξιδεύεις εδώ όντας σε low budget και που πρέπει να μείνεις θα χάσετε τη μπάλα. Οπότε καλύτερα με δουλειά παρά φοιτήτρια και να μην ξέρω απο που να φύγω!!


Όπως και να έχει , σωστά λέει ο αρκούδος πως θα κοιτάω πίσω μετά απο ένα χρόνο και θα λέω τι καλά που πέρασα!!

http://arkoudos.blogspot.com/2006/01/blog-post_30.html

Γιατί εδώ περνάς καλά!!Παντού σου ανοίγουν την πόρτα, σε προσφωνούν Κύριο και Κυρία πάντα (ακόμα και όταν δεν το εννοούν) , αλλά ευτυχώς δεν είμαι ματαιόδοξη!Α, και φυσικά θεωρούν πως όσο πιο άσπρος είσαι τόσο πιο ανώτερος είσαι!!! (Υπάρχουν διαφημίσεις στην τηλεόραση για προϊόντα που σε ασπρίζουν)

Σήμερα θα γράψω για την εμπειρία που είχαμε όταν προσπαθούσαμε να βρούμε άλλο σπίτι. Θυμάστε σε προηγούμενο blog που αφηγήθηκα λίγο απο τις περιπέτειες μας. Μακάρι να είχα φώτος παιδία να δείτε τι διακόσμηση που κάνουν στα διαμερίσματα!Επειδή τον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με διακόσμηση, έπαθα πολιτισμικό σόκ. Δεν ξέρω βέβαια αν είναι τόσο χάλια επειδή δεν έχουν λεφτά ή επειδή δεν έχουν γούστο. Διότι υποτίθεται πηγαίναμε σε πολύ καλα complex για να δούμε σπίτια...
Και πάμε στο πρώτο σπίτι..ήταν ένα ολοκαίνουργιο συγκρότημα αλλά έμοιαζε 10 χρόνων.

Και μας παρουσιάζουν το σπίτι...α, ρε μάνα που είσαι να δείς σε τι παλάτι είναι η κόρη σου!!! Με το που μπαίνουμε μέσα μύριζε κάτι ανάμεσα απο κλεισούρα και υγρασία, δεν έχω ιδέα γιατί. Αλλά είπα, σκέψου θετικά. Και βλέπω τον καναπέ και την τραπεζαρία σε πλήρη αρμονία. Τόσο που δεν τα ξεχώριζες. Λουλουδάτα τα πάντα, σαν τις ταπετσαρίες των άγγλων αν έχετε δει!

Μόνο που το μπεζ χρώμα δε νομίζω να ήταν απο τη «μάνα» του έτσι!!!Μάλλον απο τη βρώμα. Και ξαναλέω πήγαμε να δούμε τα καλύτερα! Και πάμε μέσα στα υπνοδωμάτια....ε, ρε γλεντια. Το κάθε ένα είχε και ενα θέμα όπως λέμε στη διακόσμηση. Αυτά είχαν το θέμα «Αρτζι μπούρτζι και λουλάς» , και τα τρία το ίδιο θέμα!! Κρεββάτια που δε θα έπαιρνα ούτε ως φοιτήτρια αν ήθελα το πιο φτηνό και ντουλάπες...αχ αυτές οι ντουλάπες...σιδερένιες και βαμμένες η μία κίτρινη, η άλλη φούξια(!!!) και η άλλη μπλέ!!!όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου σε ένα σπίτι!!! Καταρχήν δεν ήξερα πως υπήρχαν μεταλλικές ντουλάπες για ρούχα!!!Λέτε να είναι trendy την επόμενη δεκαετία και να γίνω έξαλλη με την κακία μου??Δε θα το αντέξω.
Αφού είδαμε και τις κρεβατοκάμαρες και έπρεπε να δείχνουμε και ενθουσιασμένοι, προχωρήσαμε στα μπάνια. Ήταν μέσα στο χρυσό χρώμα όλα. Βρύσες, νιπτήρες κτλ αλλά δεν είχε μπανιέρα. (Η πιο κάτω Φώτο είναι απο ενα από τα πιο ωραία μπάνια που είδαμε. Ειχε μόνο λίγο χρυσό αντι για Full set!)

Εγώ ξέρω πως όταν δε βάζεις μπανιέρα είναι γιατί δεν έχεις το χώρο!Εδώ έχουν το χώρο αλλά δεν έχουν βάλει μπανιέρα, μόνο βρύσες κτλ....Ασχετο έτσι????Ευτυχώς στο σπίτι μας έχουμε μπανιέρα!!!Είμαστε μάλλον στο 1% της Ινδίας! Και μετά απο όλο αυτό τον πλούτο, προχωράμε προς το σαλόνι ξανα και βλέπω ενα νιπτήρα στο διαδρομο...στο καρα-άσχετο!!!! Ρώτησα αλλά οποιος έχει έρθει Ινδία ξέρει πως μπορεί να ρωτάς με τις ώρες και να παίρνεις την ίδια απάντηση ...αααααααααα, παρατεταμένο που σημαίνει ναι...ή yes! Ξέρουν δεν ξέρουν την απάντηση. Οπότε δεν πήρα απάντηση τι μπορεί να θέλει ενας νιπτήρας κοντά στο σαλόνι!!! Μπορεί να χρησιμεύει τώρα που το σκέφτομαι όταν μπαίνεις και βέπεις το σαλόνι και θέλεις να κάνεις εμετό απο τη βρώμα!!
Το πιο καλό ήταν όταν είπαμε στην ιδιοκτήτρια πως θέλουμε TV και φούρνο( γιατί ο φούρνος εδώ δε θεωρείται απαραίτητος, δυστυχώς δεν έχουμε ούτε εμείς στο διαμέρισμα που νοικιάζουμε), και μας είπε πως θα μας βάλει αλλά ότι δόση πληρώνει εκείνη το μήνα, θα μας τη βάζει στο ενοίκιο!!Δηλ τη ρωτήσαμε, θέλετε να ξεπληρώσετε όλα αυτά που θα πάρετε για το διαμέρισμα σε ένα χρόνο απο μάς? Ααααααααααααα, λέει εκείνη!!!Μάλιστα....Συμφέρουσα συνδιαλλαγή δε λέω. Πώς δεν είχε σκεφτεί να της ξεπληρώσουμε και το δάνειο για το σπίτι σε ένα χρόνο? Της ξέφυγε μάλλον!



Και πάμε να δούμε ένα άλλο σπίτι...Χριστέ μου τη γειτονιά ήταν εκείνη. Είδαμε στεγνοκαθαριστήριο απέξω απο το complex που πήγαμε και η τύππισα σιδέρωνε με σίδερο που είχε μέσα κάρβουνο!!!!Το είχα δεί μόνο στο υπόγειο της γιαγιάς μου!!!Γούρλωσα όταν το είδα!!!Και μη φανταστείτε κατάστημα αλλά παράπηγμα.


Πάμε λοιπόν προς το ασανσερ για να φτάσουμε στο διαμέρισμα και μας εμποδίζει ο μεσίτης. Είχαμε παει στο ασανσερ του προσωπικού λέει και οχι σε αυτό που χρησιμοποιούν οι ένοικοι!!!Ok, μάλλον δεν έχουν έρθει εδώ ακόμη τα νέα ότι το απαρτχαϊντ δεν υφίσταται πλέον!!!Και μας υποδέχεται η χοντρούλα ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος δείγμα του ότι έχει αρκετά λεφτά. Εδω είναι εύκολο να ξεχωρίσεις τους πλούσιους απο τους πολύ φτωχούς. Οι πλούσιοι και τα παιδιά τους είναι παχύσαρκα ενώ οι κακόμοιροι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα τι κιλό να πάρουν πάνω τους όλη μέρα ποδήλατο??????
Και μας δείχνει το σπίτι το οποίο αποτελείται απο 3 πενταβρομικα δωμάτια (νόμιζα πως ήθελαν να το νοικιασουν!!), μια κουζίνα...επίσης άθλια με γρανίτη (να τσιρίξω τώρα ή μετά?) και το φοβερό σαλόνι με 3 έπιπλα, εκ των οποίων το ενα ήταν η TV! Η κυρία ζήτησε αμέσως να της πουμε αν ενδιαφερόματσε επειδή είχε και waiting list!!!!Θου Κύριε φυλακή το στόματι μου!!!!!!(ελπίζω να το έγραψα καλά και να μην έχω 10 comments αύριο με καζούρα)

Μετά απο το τρομακτικό αυτό tour αποφασίσαμε να κάτσουμε σπιτάκι μας και να μην το ψάχνουμε πολύ!!!ήδη το είχαμε παρακάνει.Για να μην είμαι και εντελώς άδικη βέβαια, είδαμε και ένα ολοκαίνουργιο διαμέρισμα που μου άρεσε. Αλλά μόλις ρώτησα τον agent τι είναι αυτή η μυρωδιά μου είπε πως μάλον είναι απο τους εργάτες. Στην ινδία όταν χτίζουν ένα σπίτι, οι εργάτες παίρνουν τόσα λίγα λεφτά που δεν τους συμφέρει να πηγαίνουν πίσω στην πολιτεία απο όπου ήρθαν. Έτσι μέχρι να χτιστεί μένουν μέσα στα σπίτια??
Πως είπατε??? Ορίστε????Συγνώμη, αν νόμιζε κανείς πως μετά τους εργάτες που έχουν να κάνουν μπάνιο απο τη μέρα που πήγαν στο Γάγγη(και αν πήγαν) θα πήγαινα εγώ να εγκαινιάσω το σπίτι...τρελός γκουρού τους βάφτισε!!!!


Το βράδυ που γυρίσαμε στο σπίτι μας και κάτσαμε σκεφτόμουν πως αυτές τις περιπέτειες θέλω να της διηγηθώ κάπου!!



Σε φίλους, συγγενείς, στα παδιά μου όταν με το καλό αποκτήσω και όλοι να με κοιτάνε με την ίδια απορία και να μου λένε...αλήθεια επιβίωσατε ενα χρόνο στην Ινδία? Και γω να τους λέω υπερήφανα, «Αν και στη αρχή ήταν "κουπί" ...είχε πολύ γέλιο»



8 Comments:

Blogger garfield said...

Καλημέρα από Αθήνα...είναι 12 το πρωί..είμαι γραφείο και έχω χάσει όλη την μέρα να διαβάζω τις εμπειρίες σας από την Ινδία..Ειλικρινά μου φτιάξατε την μέρα...και θα φροντίσω να σας παρακολουθώ συχνά..απλά μία ερώτηση...πόσος είναι τελικά ο επίσημος πληθυσμός της Ινδίας??

Καλή συνέχεια

2:11 AM  
Blogger zavalos said...

Παιδες ειστε απιστευτοι. Καταγραφτε τα παντα, εχετε λαο που σας διαβαζει μονορουφι.

Ναμαστε.

PS. Αν δειτε την Kajol στο δρομο, δωστε της ενα φιλι απο μενα.

2:11 AM  
Blogger Yian-Yiot said...

Τώρα θέλεις απάντηση στο πόσοι είναι? Νομίζω πως ακόμη ψάχνονται και μετριούνται!!!
οπου και να πας είναι φοβερά πολύς κόσμος!!!Αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να συνήθίσεις με τίποτα!
Να φανταστείτε ρε παιδιά εμείς μένουμε στην Πούνα, και δεν θεωρείται μεγάλη πόλη και έχει γύρω στα 6 εκατ. πλυθησμό!!!Χαμός
Namaste (χαιρετισμός στα Ινδικά!Το πιστεύτε??)

2:18 AM  
Blogger Yian-Yiot said...

Yiannis : File vkar,
O plithismos stin India episima einai 1.300.000.000. Poli kala eides , ta midenika einai polla!!! Apo autos mono 4% plironoun foro sto kratos (logo xamilon eisodimaton) kai 45 % zei me ligotero apo ena dollario tin imera (43 Roupies). To parakseno einai pos oso pio ftoxoi einai, toso pio polla paidia exoun! H katastasi einai amok. Einai genika poli anextikoi anthropoi apo tin fisi tous kai einai o monos logos pou den ginontai kathimerina xiliades dolofonies! Pantou exei para poli kosmo. Sta leoforeia, sta trena, stous dromous , sta magazia , PANTOU!!!!

2:50 AM  
Blogger Yian-Yiot said...

Yiannis : Zavale, apo oti blepo exei erthei india..... Salam namaste. Oso gia tin kajol an kai poli diskolo na tin petixo (1 / 1.300.000.000 pithanotita na tin bro) molis tin anagnoriso tha tis doso ena megalo fili. an tora me plakosoun sto ksilo tha metafero tis entiposeis mou sto blog gia na deis ti mou ekanes!!!!

2:52 AM  
Blogger zavalos said...

Δεν εχω ερθει Ινδια αλλα ετυχε να εχω Ινδη συγκατοικο, και εχω δει πολλα.

Drama Queen ολοι τους. Κοπηκε παρανυχιδα; Κλαμα, οδυρμος, ατιμη μοιρα γιατι μου το εκανες αυτο.....

Φαγητα να κλαις απο το καψιμο. Καθε φορα πριν μαγειρεψει βαζαμε ενα ρολο χαρτι υγειας στην καταψυξη.

Και φυσικα απειρες συνδιαλεξεις με το γκομενο στο Δελχι τα μεσανυχτα με πρωτες πρωινες ωρες, να κλαιει και να μαλωνει. Ειναι λιγακι δυσκολο 4 η ωρα να προσπαθεις να κοιμηθεις ενω ακους ενα ακαταπαυστο τιριριριριριρι.

Το σοκ το μεγαλο ηταν οταν βλεπαμε ινδικες ταινιες σε βιντεο χωρις υποτιτλους καταλαβαινα υποθεση και επιανα λεξεις και τις πεταγα αργοτερα: Πυαρ, Μοχαμπατ, μερε μπετα, πατιχο και αλλα δακρυβρεχτα....

3:19 AM  
Blogger Yian-Yiot said...

Kalimera file mas Elladiti poy lene kai stin kupro. Emeis menoume kupro ta teleutaia 3 xronia, eimaste apo Thesaloniki kai peloponiso antistoixa. Na soy pw..i kupros gia mena exei ginei deuteri patrida kai xereis poso ma poso tin exw pethumisei twra pou eimai India? oloi exoume mwre ta strava mas sto katw katw kai stin ellada exoume ta pio polla mazemena tha elega. Alla eilikrina sto lew...i kupros exei para polles omorfies na deis. Kai oi anthrwpoi noiazontai gia ton plision tous poly pio poly apo ellada k malista athina poy ginetai xamos!Apla thelei xrono na prosarmosteis, auto einai!
Paidia pantoy exei gelio,opou kai na eisai..k meta les..e re kai na imoun pisw...ekei pou telika pernousa kala oso kai na elega to antitheto!!!

11:47 PM  
Blogger Yian-Yiot said...

(Yiannis :) Hi jim_hellas. Diladi meneis stin kipro auton ton kairo? Peritto na sou po (mallon to diabases sto blog mas) oti prin erthoume india eimastan kipro gia 2 xronnia. Mallon tha ksanapame piso molis teleiosoume me tin india. Mporei na brethoume kiolas. Oso gia ton neoploutismo stin kipro simmerizomai apolita tin apopsi sou, alla mono gia mia mikri meiopsifia ton katoikon. Oi perissoteroi filloi mou stin kipro enai poli prosgeimena atoma me poli kali kardia. Na pernas kala. Pies kai mia KEO kai gia mas.
Bye

11:48 PM  

Post a Comment

<< Home