Google
 

Tuesday, January 31, 2006

ΤΡΙΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ??

Μετά απο πολλή σκέψη αν έπρεπε ή όχι να βάλω αυτό τον τίτλο στο blog μου, τελικά αποφάσισα πως θα πρέπει να το μοιραστώ και αυτό μαζί σας. Τι σημαίνει αυτός ο τίτλος και μήπως υποννοεί κάτι? Και βεβαίως ναι, υποννοεί αυτό που όλοι φαντάζεστε!!!Οι Ινδοί τρίβουν τα ποδαράκια τους. Και είναι τίτλος που επιννόησε ο Γιάννης όταν πρωτοείδαν τα μάτια του διάφορα παράξενα!(άσχετο αλλά μιας και μιλάμε για παράξενα δείτε μια φώτο απο ένα κύριο που ξυρίζεται στον δρόμο! Στην Ινδία γενικώς μετά απο λίγο καιρό δε σου κάνει εντύπωση που όλα διαδραματίζονται στο δρόμο)



Στην αρχή και αφού παρατήρησα κάποιες συμπεριφορές που είχαν, έβγαλα το (γρήγορο ομολογώ) συμπέρασμα πως ναι δεν είχαν καμία σχέση με έμας τους δυτικούς. Μου έκανε καταρχήν μεγάλη εντύπωση πως όπου και αν βρίσκονταν αν ήθελαν να πάνε τουαλέτα, πήγαιναν. Δημόσιες τουαλέτες στην Ινδία δεν υπάρχουν οπότε , το καλό το παλικάρι ξέρει και άλλο μονοπάτι. Γιατί σου λέει ο Ινδός «Μπα, να πάθω εγώ προστάτη που θα είμαι όλη μέρα με τη φούσκα μου γεμάτη?» Ποτέ!Πάνω απο όλα η υγεία. Ο Θεός γιαυτό δε με έκανε γυναίκα, για να κατουράω όρθιος και όπου θέλω. Και κατεβαίνει ο καλός σου στην άκρη του δρόμου( του πολυσύχναστου) και κατουράει όπου βρεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Καλά, έπρεπε να είχα μια κάμερα την πρώτη μέρα που το είδα!!Νόμιζα πως ανακάλυψα ότι υπήρχε ζωή στον Άρη,......Γιάννη, Γιάννη κοίτα τι κάνει αυτός καλέ στη μέση του δρόμου...α...και αυτός..και αυτός..και αυτός...και κοίτα..αααααα, τι κάνει αυτός????(όχι αυτός δεν κατουρούσε!!) Μετά είδα παιδάκια...μέσα στο δρόμο τα κατέβαζαν, έκανα ότι έκαναν και τα ξανανέβαζαν!!!!
Στη συνέχεια βρεθήκαμε με μια παρέα ( μικρομεσαίοι Ινδοί ) και εκεί που μιλούσαμε και γελούσαμε (κλασσικά μόνο εγώ και ο Γιάννης) πετάει ενα ρέψιμο ο διπλανός μου και με στέλνει!Και συνεχίζει να μιλάει κανονικά....αφού μου ήρθε όλη η σκορδίλα και η κρεμμυδίλα απο το στόμα του στα μούτρα, ένιωσα την ανάγκη πως έπρεπε να πάω σπίτι να κλάψω μόνη μου βρε αδερφε!!!Να κλάψω για την τύχη μου και το γεγονός πως νόμιζα ότι τουλάχιστον οι μικρομεσαίοι που φαίνονται σαν και μας στις συνήθειες, είναι σαν και μας !!
Το καλύτερο όμως έγινε όταν ο Γιάννης που είναι ψυχοπονιάρης είπε στον οδηγό μας πως θα τον βγάλει έξω μαζί με τη γυναίκα του να φάμε. Επέμενε καταρχήν πως έπρεπε να πάμε σε ένα εστιατόριο μέσα σε ξενοδοχείο 5 αστέρων για να τους ευχαριστήσει και γιατί δεν θα είχαν την ευκαιρία αυτή ποτέ άλλοτε στη ζωή τους . Τον έπεισα κακήν κακώς πως δεν ήταν συνηθισμένοι σε κάτι τέτοιο και τελικά πήγαμε σε ένα εστιατόριο κανονικό για μας, κλασσάτο γιαυτούς! Πέρα απο το γεγονός πως απο την ντροπή τους δεν έφαγαν και πολλά, ο Sadik για να μας δείξει πόσο ευχαριστημένος ήταν, τραβάει ένα ρέψιμο στο τέλος που μας άκουσε όλο το μαγαζί. Και συμπληρώνει...This tank is full!!!! Καταλάβατε ή να κάνω και κακά? (που εδώ μου είναι και ΠΟΛΥ εύκολο) Πεθάναμε στο γέλιο με τη φάση αυτή περριτό να το πώ!Να'σαι καλά ρε Sadik!!

Επίσης να σας πώ ότι εκείνη τη μέρα γνώρισα και τον πρώτο άνθρωπο στη ζωή μου που δεν μπορούσε να φάει με πηρούνι επειδή είχε μάθει να τρώει με τα χέρια.Πολύ παράξενο για μένα αλλά καθημερινό φαινόμενο εδώ. Ήταν η γυναίκα του Sadik του οδηγού μας. Εδώ τρώνε με τα χέρια,μάλλον το χέρι, μόνο το δεξί. Το αριστερό ξέρετε...μην τα ξαναλέμε....πεζοδρόμιο και άγιος ο Θεός.Τους βοηθάνε και οι διάφορες πιτούλες που έχουν. Αλλά ρε παιδιά αφού δεν το χρησιμοποιούν το ρημάδι το χέρι τους για να σκουπιστούν όπως λέω παραπάνω, όλα πάνε στο σώβρακο έτσι?, γιατί δεν τρώνε με αυτό!!!Όχι πείτε μου!!
Και η τελευταία ανακάλυψη που έκανα έχει σχέση φυσικά με τον τίτλο του blog. Όταν πριν ενα μήνα πήγαμε τις θεϊκές διακοπές μας στο θεϊκό μέρος, μία μέρα που ψάχναμε στο πάρκινγκ τον οδηγό μας δεν ήταν πουθενά. Απο δώ , απο κει , τίποτα. Βλέπουμε τους άλλους οδηγούς που είναι όλοι μαζεμένοι κάτω απο ένα δέντρο και δεν είναι εκεί ο οδηγός μας. Τους ρωτάμε τότε στα αγγλικά που είναι (μας ήξεραν γιατί είμασταν οι μοναδικοί λευκοί στο Θεϊκό «resort», άλλη μια επιτυχία μας!!) και μας δείχνουν το αμάξι ΜΑΣ και μέσα τον οδηγό με ένα άλλο οδηγό μαζί . Έίχαν ξαπλώσει τα καθίσματα, ακούγαν bollywood μουσική στη διαπασών (αφού δε μας κατάλαβαν απο την πολλή έξαψη της στιγμής) , είχαν βγάλει τα παπούτσια τους και ....έτριβαν τα ποδαράκια τους!!!!!

Καλά δεν το συζητώ πως δεν πήγα κοντά απο φόβο τι θα δώ!!Έτσι που λέτε οι Ινδοί!!Ολοι που τους χάνεις που τους βρίσκεις, τρίβουν τα ποδαράκια τους!!Περπατάνε στο δρόμο αγκαλιασμένοι απο τον ώμο (φιλικά έτσι? ). Είναι τρείς –τρείς επάνω στα ποδήλατα (καλά εκεί δεν τρίβουν τα ποδαράκια τους!) και γενικά είναι παντού μαζί και κολλητά. Μόνο τα αγοράκια!!



Και λεω τώρα, αν δεν είσαι παντρεμένος και συζείς με γκόμενα πας φυλακή. Να δείς μίνι στη χώρα αυτή όσο ζείς δεν υπάρχει περίπτωση. Να δείς ντεκολτέ...καλά θα περιμένεις και τις 7 ζωές που σου λένε πως έχεις. Απαγορεύεται δια ροπάλου να δείξει πόδι η γυναίκα. Αν δεν κάνω λάθος θεωρείται μεγάλη προσβολή.Οπότε..τι να κάνουν και οι Ινδοί για να περάσει ο καιρός να παντρευτούν και να δούν μια άσπρη μέρα..??


Το θέμα είναι πως ακόμη και αφού παντρευτούν, ωχ , συνεχίζουν και τρίβουν τα ποδαράκια τους? Λέτε αφου ήρθε ο δικός μας ο Μ. Αλέξανδρος στην Ινδία να έβλεπε το Βουκεφάλα με άλλο μάτι???

Αμάν!!
Γιάννη.....................τα πραγματα σου και γρήγορα στην Ελλάδα...you , go Greece..now!!!!

PS. Επειδή το θέμα είναι λίγο ευαίσθητο σήμερα, no XXX photos!! ;-)

7 Comments:

Blogger YO!Reeka's said...

Μιλάς σοβαρά; Δηλαδή ο οδηγός σας ... την έπαιζε στον άλλονε; Χίλια συγνώμη για τις εκφράσεις μου, αλλά θέλω να δω αν κατάλαβα καλά!
Εγώ πάντως έβλεπα στο δρόμο (Ν. Δελχί) πολλούς άνδρες να περπατούν χέρι-χέρι και ρώτησα τους Ινδούς φίλους μου και μου είπαν ότι είναι πολύ συνηθισμένο (ως εκεί, βέβαια). :)

2:27 AM  
Blogger Yian-Yiot said...

όχι ρε παιδιά, είπαμε΄!!
Αυτό ακριβώς που είπα έκαναν..ήταν μόνοι τους μακριά απο τους άλλους οδηγούς,και απλά είχαν ξαπλώσει τα καθίσματα και άκουγαν μουσική.
Αυτό είδαμε τουλάχιστον γιατί μόλις μας πήρε πρέφα σκοτώθηκε να σηκωθεί.Τώρα γιατί οι άλλοι οδηγοί είχαν σκιστεί στα γέλια δεν ξέρω.
Αλλά όπως λές και συ είναι συνηθισμένο να περπατάνε χέρι-χέρι.
Παράξενο ε??
Αλλά η έκφραση "τρίβουν τα ποδαράκια τους¨" είναι δική μας και τη λέμε όταν βλέπουμε ινδους να είναι χέρι-χέρι κτλ..
Ελπίζω να μη σας μπέρδεψα

2:37 AM  
Blogger Ranex said...

we are confused.

we come india now! ;)

ασε μαλλον δεν θέλω να δω πως ..τα τρίβουν τα ποδαράκια καλα ρε κι εσείς άλλο ρήμα δεν είχε...λολ καβαλάνε τ αμαξάκια και χαλάνε τα δρομάκια,,, ποπο καλά το χειρότερο με τις συνθήκες υγειινης...

καλοπερνατε!!! και εις άλλα με υγεια.
ευχαριστουμε που τα μοιράζεστε :)

4:00 AM  
Blogger arkoudi said...

Καλά, παιδιά... μιλάμε για αστείρευτο γέλιο!

Εσείς εκεί για δουλειά πήγατε αλλά διασκεδάζετε κάργα!

Και καλά που έχετε και χρόνο και όρεξη (και συγγραφική ικανότητα) για να τα μοιράζεστε μαζί μας...

Κάτι μου λέει ότι αυτή την χρονιά θα ρίξουμε πολύ γέλιο με τις αναφορές σας από την Ινδία...

Να 'στε καλά...

11:49 AM  
Blogger Pegasus said...

Πολύ ευχαριστο το μπλογκ σας παιδιά! :)))

Νόμιζα πως ΄΄ησασταν ένας και γι'αυτο στο μπλογκ μου απαντησα στον ενικό.

Εχω ένα πολύ καλό φίλο Ινδό που φέτος για πρώτη φορά πήγε Ινδία και κάτι άλλξε μέσα του. Η διαφορά που υπάρχει σε κάνει να συνειδητοποιείς πόσο λίγο θα έπρεπε να μας ενοχλούν κάποια μικροπράγματα καθημερινά και να κοιτάμε πάντα την ουσία. :)))

΄Καλησπέρες από εδώ... αν και σε σας ώς καλημέρες θα φτάσουν!

7:34 PM  
Blogger Yian-Yiot said...

(Γιώτα) Σε αυτό που λές pegasus έχεις απόλυτο δίκιο.!!Εδώ οι άνθρωποι κάθε μέρα παλεύουν για το αυτονόητο!Είναι φοβερό να το βλέπεις άστεγους στην Ινδία, σου μοιάζουν οι δικοί μας άστεγοι..πλούσιοι.Και καμία κοινωνική πρόνοια. Κάποια στιγμή θέλω να γράψω και για τα σοβαρά θέματα αυτού του τόπου. Μια βόλτα εδώ παιδιά και αναθεωρείτε πολλά στη ζωή σας!!

9:22 PM  
Blogger Yian-Yiot said...

Τι να σου πω τώρα??Με βρίσκεις απροετοίμαστη επειδή δεν ξέρω ουτε καν πως μας ήρθε στο νου αυτή η έκφραση, μάλλον γιατί είχαν βγάλει τα παπούτσια τους στο σκηνικό με τον οδηγό. Και θα σε γελάσω πως και γιατί τα τρίβουν, το ψάχνω...

10:27 PM  

Post a Comment

<< Home