Google
 

Monday, February 06, 2006

Yes sir!!!

Είναι φοβερό που μπορεί να πάει ο νους του Ινδού για να πεί ψέμματα και να καταφέρει αυτό που θέλει. Φυσικά όλοι λέμε ψέμματα αλλά το σημαντικό είναι πως λέμε και όχι, αν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.Τι ψέμματα όμως είναι το θέμα. Αν πείς κάτι πολύ τραβηγμένο δεν υπάρχει περίπτωση να σε πιστέψει κανείς. Αυτό στην Ελλάδα! Εδώ μπορείς να πάς σε συνεργείο αυτοκινήτων να τους ζητήσεις να σου πλύνουν ρούχα και να σου πούνε Yes sir, we are the best sir!!

Έτσι μετά απο 5 μήνες εδώ, έχουμε μάθει πως όλοι σχεδόν λένε τα ίδια ψέμματα ή αλλιώς τις ίδιες ινδικές δικαιολογίες!!
Την πρώτη φορά ήταν όταν ψάχναμε σπίτι, είχαμε ραντεβού με το μεσίτη και ενώ εμείς περιμέναμε στο μέρος που είχαμε δώσει ραντεβού, μας πήρε τηλέφωνο και μας είπε πως είχε απίστευτη κίνηση. Τελικά δε συνανηθήκαμε και στο δρόμο προς το γυρισμό είμασταν εμείς και οι αγελάδες!Άλλα αυτοκίνητα πουθενά, εκτός και αν όλα τα αυτοκίνητα κυνηγούσαν το μεσίτη μας με απώτερο σκοπό να μην συναντηθεί μαζί μας!Κακοί άνθρωποι ρε παιδί μου!!

Περνάει αυτό και μπλέκουμε με την πρώην καθαρίστρια μας που απο την αρχή δε μου είχε γεμίσει το μάτι. Της λέω μια μέρα που ήθελα να έρθει πιο νωρίς...θα έρθεις στις 10, μπορείς?Yes madam!Πάει 10, πάει 11 και η yes madam πουθενά. 11μισι ώρα έρχεται η καλή σου σα να μη συμβαίνει τίποτα!Μόνο όταν με είδε να βγάζω αφρούς απο το στόμα εδέησε να μου πεί κάποιο λόγο. Μου είπε πως έκλαιγαν τα παιδιά της και δεν μπορούσε να φύγει. Την πίστεψα και μάλιστα την λυπήθηκα.
Την επόμενη φορά( για σπάσιμο μάλλον) δεν ήρθε καθόλου!! Και όχι φυσικά δεν έκανε τον κόπο να με ειδοποιήσει. Μάλιστα όταν τελικά εμφανίστηκε την επόμενη βδομάδα σα να μη συμβαίνει τίποτα, μου έκανε και παρατήρηση. Madam, the house..very dirty (είπαμε , ήξερε αυτές τις λέξεις και το more money), και το σπίτι το είχα καθαρίσει εγώ!!!!Δεν προσβλήθηκα αλλά τη ρώτησα τι είχε συμβεί και δεν ήρθε. Και μου είπε την ατάκα που απο τότε ακούω σχεδόν κάθε φορά που κάποιος δεν είναι εντάξει με κάτι που έχουμε κανονίσει....Madam…..relative …die!!!Σκέφτηκα απο μέσα μου... «γαιδούρα, δεν ντρέπεσαι να τη ρωτάς? Φυσικά και θα ήταν κάτι πολύ σοβαρό για να μην έρθει» Μάλιστα εκείνη τη μέρα μου έκανε πάλι το μισό σπίτι γιατι για ένα παράξενο λόγο στις 5 βρέξει χιονίσει , έπρεπε να φύγει. Κάτι σαν τη σταχτοπούτα ..(μπα, μάλλον ατυχής παρομοίωση απο το γοβάκι μέχρι και το φόρεμα!! Δε λέει σταχτοπούτα με μαύρο πόδι απο σκόνη και σανδάλι....το παίρνω πίσω)
Μετά απο αυτό δεν ήρθε καμία απο τις επόμενες βδομάδες μέχρι που πήρα καινούργιο άνθρωπο για το σπίτι. Μάλλον τσατίστηκε που την πρώτη φορά δεν προσφέρθηκα να της κάνω baby sitting όταν εκείνη θα καθάριζε το σπίτι (Μήπως και να τα θήλαζα??) Και φυσικά τα πήρε άγρια την επόμενη φορά που πέθανε ο 6κτος ξάδεφος και γω δεν την κατάλαβα και της είπα να κάνει το σπίτι. Μαλακία, έπρεπε να της δώσω άδεια μετ’αποδοχών και 3 μισθούς μπροστά!

Η επόμενη φορά ήταν όταν άργησε ο Sadik. Αυτό τσάτισε πολύ το γιάννη επειδή δεν θέλει να αργεί στο γραφείο. Και ήρθε ο οδηγός , μου φάνηκε και ολίγον πρησμένος στο πρόσωπο...και λέει..Sir, My neighbor died and I had to carry him….How old sadik? Very old…..50!!!!!Ντονιονιοοοονννννννν

Το πρώτο σοκ ήταν με το θάνατο.....λέω ρε γαμώτο πάλι?Η αυτοί οι Ινδοί πεθαίνουν σαν τα κοτόπουλα...ή κάποιος είναι ο πιο αδύναμος κρίκος και είναι πρησμένος απο τον ύπνο. Και το δεύτερο βέβαια για το γεγονός πως στη χώρα αυτή θεωρούμαστε μεσίληκες!!!!(αυτό δεν θέλω κάν να το σχολιάσω, έτσι?)

Το τελειωτικό όμως ήταν όταν πήγαμε στο χωριό που κάναμε διακοπές για την πρωτοχρονιά. Βρήκα σε ένα παππού δερμάτινα σανδάλια με 1,50 ευρώ το ζευγάρι (η φτήνια τρώει τον παρά). Αλλά το θέμα είναι πως δεν είχε νούμερα πάνω απο το 37.(πρώτο μποϊ οι Ινδές! Αν ερχόταν εδώ ο Σημίτης θα μπορούσε να διαλέξει τουλάχιστον 30 νύφες, όλες στο ύψος του και πιο κάτω). Και κανονίσαμε να μας φτιάξει καινούργια ζευγάρια σε 38 για να πάμε να τα πάρουμε την επόμενη μέρα. Yes sir!! Μας λέει κει εμείς ειμαστε σίγουροι πως θα πάμε και θα μας έχει έτοιμα τα σανδάλια.Και πάμε..και φυσικά δεν μας τα είχε φτιάξει. Του λέμε γιατί? Και αναλαμβάνει να μας εξηγήσει η γυναίκα του παππού. Λέει....Πέθανε η μάνα αυτουνού που φτιάχνει τα σανδάλια...ως εκεί καλά..Έλα ντε όμως που μας είχε πεί χτές ότι τα σανδάλια τα φτιάχνει ο γιος της. Με λίγα λόγια μιλούσαμε στη νεκρή μάνα του γιού της!!!!Ε, μετά και απο αυτό, είπα πως αυτή πρέπει να είναι η No 1 δικαιολογία στη χώρα. Αν έρθει όμως κανά ξένος και κάτσει μόνο 2 βδομάδες και του λένε συνέχεια αυτή τη δικαιολογία θα νομίζει πως αυτός ο λαός πεθαίνει σαν τις μύγες!!!Μπάμ, πάρε και αυτόν κάτω.,,,,ωχ πάει και ο διπλανός.

Μετά αν δεν έχουν κάποιον άλλον να πεθάνουν , αρχίζουμε τις αρρώστειες. Ο Ρείνολτς που έχουμε να μας καθαρίζει τώρα μας είπε μια μέρα πως αρρώστησε η μικρή του και δεν μπορούσε να έρθει.Ευτυχώς έχει ενα παιδί και μας το έχει πεί. Ειδάλλως θα αρώσταινε ενα παιδί κάθε μήνα και μετά ξανά απο την αρχή. Και έχει ένα ψόφο η ινδία.....31 βαθμούς είχε χτες!!Πουτ...να φυματίωση, μας παίρνεις τα καλύτερα παιδιά.
Και τώρα που το σκέφτομαι...στις αρχές μας είπε και για ένα θάνατο και δεν ήρθε!Πάλι ένας γείτονας!!Ούτε καν ρώτησα ηλικία όταν είπε ήταν μεγάλος, μπορεί και να μου έλεγε...40 μωρέ...κωλόγερος τι τα θές? γεράματα!! Τουλάχιστον αυτός παίρνει και κανα τηλέφωνο όταν δεν έρχεται( γουάουυυυ)

Και απο την άλλη είναι οι αργίες τους!!όλοι ξέρουμε πόσο σπάσιμο είναι οι αργίες να πέφτουν Κυριακή ή Σάββατο!!Αλλά οι Ινδοί δεν θέλουν να τσατίζονται και να στεναχωριούνται, Έτσι εδώ καμία αργία δεν είναι μέσα στο σαββατοκύριακο. Και έχουν προχωρήσει και παρα πέρα. Σχεδόν όλες οι αργίες είναι απο τον Οκτώβρη μέχρι και τον Απρίλιο...που είναι οι μήνες οι οποίοι δεν έχουν μουσώνες. Και ως γνωστόν, στους μουσώνες δεν μπορείς να πάς πουθενά!!Μιλάμε για τουλάχιστον παγκόσμια πρωτοτυπία έτσι??? Όλες οι αργίες....κατά διαβολική σύμπτωση μόνο μέσα στους καλούς μήνες. Και όχι τετάρτες και αηδίες να μην μπορείς να το κάνεις τριήμερο!Αυτό το χρόνο ΟΛΕΣ είναι Πέμπτη, Παρασκευή και Δευτέρα. Και για όσουν δεν κατάλαβαν....πρόκειται για μεγάλα λαμόγια!!Αφού έβλεπα την λίστα με τις αργίες και δεν το πίστευα, έλεγα κάποια αργία θα είναι μέσα σε σκ, μια Τετάρτη ρε αδερφέ κάτι. Είμαστε πολύ κορόιδα στην Ελλάδα έτσι???Έχουμε αργίες μέσα σε Σκ και μέσα στο χειμώνα!!Κοροιδία....θα αιτηθώ να αλλάξει πχ η 25Η Μαρτίου και να πηγαίνει την αμέσως επόμενη εργάσιμη. Θα μας πειράξει δηλ αν την κάνουμε πιο νωρίς ή πιο αργά? Σιγά, αντί για 25η να είναι 28η...τι πειράζει??
Και το τελευταίο είναι και το καλύτερο. Εδώ στην Ινδία έχουν δεν ξέρω και γω πόσες διαφορετικές Θρησκείες. Οι πιο πολλές αργίες λοιπόν είναι θρησκευτικές. (Αυτή η αργία στη φώτο είναι η θρησκευτική γιορτή για τη μέρα που γιορτάζουν τα αυτοκίνητα!!Άλλη παγκόσμια πρώτη, και τα αυτοκίνητα έχουν ψυχή!! Τα στολίζουν με αυτά τα λουλούδια και το θέμα είναι πως δε στολίζουν μόν0 αυτοκίνητα αλλά και τα ρίκσο, τα φορτηγά και μια μέρα είδαμε και το άγαλμα ενός Άγγλου στολισμένο με τη γιρλάντα αυτή!
Εγώ προτείνω στην Ελλάδα να γιορτάζουμε το αντίστοιχο και στην Αθήνα θα έχουν διαφορετικές αργίες. Τη μια μέρα θα γιορτάζει το τράμ (να ζήσεις τραμάκι και χρόνια πολλάαααα), την άλλη μέρα το μετρό, μετά τα λεωφορεία και πάει λέγοντας...)
Άσχετο αλλά η φιάλη υγραερίου είναι εικαστική παρέμβαση στην φώτο. Αλλά είμασταν τόσο περήφανοι που καταφέραμε μετά απο 1 μήνα να βρούμε φιάλη να μαγειρεύουμε που την έβαλα στη φώτο.
και συνεχίζω....Άλλά δεν μπορεί ο κακόμοιρος Ινδός να δουλεύει όταν ο διπλανος του κάθεται. Τι εννοώ.? Δεν έχει σημασία αν είσαι Ινδουιστής, χριστιανός ή μουσουλμάνος. Κάθεσαι και στις μουσουλμανικές και στις ινδουιστικές και στις χριστιανικές γιορτές. Δηλ είσαι ινδουιστής, δεν έχεις πάρει πρέφα το λόγο που οι χριστιανοί γιορτάζουμε τα χριστούγεννα αλλά εσύ θές να κάτσεις! Πρίν τα χριστούγεννα ρωτήσαμε τους φίλους μας Ινδούς τι θα κάνουν τα χριστούγεννα και μας είπαν...party all day!!Ξέρεις εμείς περιμέναμε να μας πούνε ότι θα φάνε όλοι μαζί σαν οικογένεια κτλ!!Επίσης ρωτήσαμε αν ξέρουν τι σημαίνει...χριστού...γέννααααααα κ μας είπαν..οχι!!Αλλά κάθονται...
Σα να καθόμαστε στην Ελλάδα στο Ραμαζάνι των μουσουλμάνων και να τρώμε χοιρινό όλη μέρα!!Ωραίο ε? Θα μας είχαν τουλάχιστον αποκεφαλίσει οι μουσουλμάνοι.

Καλά στη φάση που είμαστε εμείς βέβαια κάνουμε ακριβώς το ίδιο αλλά δεν μπορούμε να καθόμαστε πχ 25η Μάρτη γιατί θα μας περάσουν για ζαβούς. Και άντε εξήγησε στον Ινδό τι γορτή είναι στις 25η Μαρτίου.


Τελειώντας να πώ σε όλους εκείνους που μου ευχήθηκαν για τα γενέθλια μου να το κάψω, πως τελικά το έκαψα το πελεκούδι. Όχι με την Ελληνική έννοια, δεν πήγαμε και στα μπουζούκια. Αλλά πήγαμε σε ενα live jazz performance και περάσαμε πολύ καλά.
Σε κάποια φάση ζητήσαμε απο τον σερβιτόρο να μας βγάλει μία φώτο με το φίλο μας τον Βέλγο. Προσπαθούσε μισή ώρα και μας έβγαλε αρκετές φωτογραφίες μέχρι να καταλάβει πως ενώ εμείς καθόμασταν και κείνος στεκόταν έπρεπε να κάνει λίγο πιο κάτω την φωτογραφική για να πάρει ολόκληρα τα κεφάλια μας!
(1τη προσπάθεια).....
(20τη προσπάθεια......)
Στο τέλος τα κατάφερε και μας χάρισε το πιο αστραφτερό χαμόγελο της επιτυχίας!!
Τουλάχιστον δεν άφησε κάτω τη φωτογραφική για να φύγει και να μας πεί πως πέθανε ο γείτονας και δεν μπορεί να μας βγάλει φώτο!!!
(και ναι..τελικά κυρίες και κύριοι..όλα τα κεφάλια μέσα!!)

13 Comments:

Blogger Lili said...

Πριν χρονια ενας φιλος μου μου ειχε εξηγησει λιγο την νοοτροπια των Ινδων, οταν μου περιεγραφε οτι ανοιγουν τις βαλιτσες και ψαχνουν τα πραγματα σου στο ξενοδοχειο, και οτι θεωρειται φυσικο. Δεν εχει την ιδια εννοια με το αν τις ανοιγε καποιος εδω.
Νομιζω οτι εισαι απιστευτα τυχερη που ζεις αλλη κουλτουρα και εναν αλλο λαο απο τοσο κοντα και αν δεν κανεις συγκριση με αυτα που γνωριζεις και ηδη ξερεις, ισως ανακαλυψεις πραγματα που καποιοι απο μας δεν εχουν την ευκαιρια λογω οτι μενουμε εδω και θα μενουμε εδω.
Εγω στη θεση σου θα ενσωματωνα τις συνηθειες, θα το επαιρνα αποφαση οτι εδω οι ρυθμοι και η νοοτροπια ειναι διαφορετικοι, θα προσαρμοζομουν και μονο αυτο θα ηταν ενα μαθημα απιστευτα πλουσιο για μενα.
Το οτι θεωρειται καποιος 40-50 γερος εχει να κανει φανταζομαι με το γεγονος οτι ζουνε απιστευτη φτωχεια και κακουχιες και εργαζονται απο 3-4 χρονων. Δεν υπαρχει παιδικη ηλικια, αλα μια ατελειωτη ενηλικιωση.

Σε διαβαζω και θα σε διαβαζω γιατι ταξιδευω, μου αρεσει να ακουω για αλλα μυαλα, αλλα πιστευω....
Προσωπικα δεν με χαλαει που δεν ειναι ψηλες οι ινδες, ουτε οτι εχουν αργιες. θα με χαλαγε η αργοπορια και η αναβλητικοτητα αλλα στην συγκεκριμενη χωρα, θα το επαιρνα αποφαση οτι ολα οσα ξερω δεν ισχυουν...και θα γινομουν observer.
Eλπιζω να εκφραστηκα σωστα και να μην βγηκε το κειμενο σαν κυρηγμα, γιατι δεν ηταν αυτος ο σκοπος μου.
καλο κουραγιο!

9:42 PM  
Blogger Yian-Yiot said...

(Γιώτα) Lili καλημέρα.Γιαυτό υπάρχουν τα comments για να γράφονται οι απόψεις όλων όσων μας διαβάζουν. Αλλά σίγουρα δεν μπορείς να ζείς εδώ 5 μηνες και να μην έχεις ενσωματωθεί.Δεν επιβιώνεις αλλιώς!! Οπότε ότι βλέπουμε και μας φαίνεται λίγο παράξενο το γράφω στο blog και το "συγκρίνω" ας πούμε με τις δικές μας συνήθειες για να βγάλει και λίγο γέλιο.Άλλωστε δεν ήθελα να γράψω ενα blog για την Ινδία μόνο σαν ταξίδι, ήθελα να έχει και λίγο γέλιο...σε καμία περίπτωση όμως σαρκασμό κτλ.Και ελπίζω να μη βγαίνει έτσι.
Και ναι ειλικρινα μου φάνηκε αρκετά παράξενο που δεν υπήρχε σανδάλι πάνω απο 37 και που όλες οι αργίες είναι καθημερινές. Αλλά μην ανησυχείς, δεν βγαίνει σαν κύρηγμα. Και κάτι άλλο, και στο Μπαχρειν το να πεθάνει κανείς 50 χρονών θεωρείται ότι πέθανε μεγάλος!!Που φυσικά το βιωτικό τους επίπεδο είναι πολύ υψηλό.Οπότε δεν είναι οι κακουχίες κτλ, και πλούσιοι πεθαίνουν σε τέτοια ηλικία εδώ. Έχει να κάνει όμως πολύ με το κλίμα και τις διατροφικές συνήθειες!!
το

10:24 PM  
Blogger zouri1 said...

φοβερη,περιμενω πως και πως,να διαβασω τις ιστροριες σου.Διασκεδαζω και μαθαινω

12:46 AM  
Blogger Yian-Yiot said...

Μάρκο τώρα που το σκέφτομαι έχεις απόλυτο δίκιο!!Στην αγγλία όλες οι bank holidays είναι Δευτέρα!!Με λίγα λόγια εμείς οι κακόμοιροι οι Έλληνες έχουμε τη ρετσινία πως και καλά έχουμε Τις αργίες αλλά οι άλλοι τη χάρη.
Το κλίμα στην Πούνα που είμαστε, λένε όλοι, Ινδοί και μή, πως είναι το καλύτερο στην Ινδία. Το χειρότερο νομίζω το έχει η Βομβάη. Σήμερα πχ έχει 32 βαθμούς Κελσίου και 53% υγρασία. Τα βραδάκια ακόμη είναι πολύ ευχάριστα αλλά λένε πως απο δω και πέρα γίνεται ανυπόφορα ζεστό το κλίμα.Έχουμε να φορέσουμε μπουφάν και γω δεν ξέρω πόσο καιρό!!
Αυτό όμως που δε συνηθίζεται είναι η τρομερή μόλυνση που έχει σε όλη την Ινδία!Την νιώθεις στα πνευμόνια σου!!!

3:09 AM  
Blogger Marina said...

Καλημέρα.
Περίφημο το άρθρο σου μου άρεσε πολύ. Ενα απο τα πράγματα που μου έκαναν εντύπωση στην Ινδία ήταν το κούνημα του κεφαλιού τους..είναι ελάχιστο το κούνημα και δεν ξέρει ο Ευρωπαϊος τι σημαίνει, να είναι "ναί", "όχι", "ίσως" ή απλά κουνάνε το κεφάλι τους ..επειδή έτσι?
Οσο για τα ψέμματα, εχουν ουρά, ουρά τεράστια..έχουν όμως και πλάκα που περιμένουν απο όλους να πιστεύουν τα μυθεύματά τους..

3:35 AM  
Blogger Ranex said...

θεικο στον θηλασμό είχα ήδη πέσει από την καρέκλα μου και έψαχνα κατι γελια στο πατωμα. ΜΜΜ κακια!!!!!!!

5:19 AM  
Blogger Γρηγόρης said...

Θα διαφωνήσω μαζί σου σε πολλά. Ήξερες ότι πήγαινες Ινδίες που είναι μια χώρα με πολλούς ετερόκλιτους πληθυσμούς και οι φυλές είναι πάνω από 280….με κουλτούρα διαφορετική .Θα έπρεπε να σέβεσαι τους ανθρώπους τις και τη χώρα που σε φιλοξενεί. Ορισμένες από αυτές τις φυλές είναι και πλούσιες και όμορφες. Υπάρχουν γυναίκες ψηλές πάνω από το 1.70μ,με καλό σωματότυπο (Αδύνατες) λευκή-σταρένια επιδερμίδα και πολλή όμορφες. Καλύτερες και σε σύγκριση με τις Ελληνίδες όπως είσαι και εσύ! Οι ινδοί έχουν δε και από τις πιο καθαρές ψυχές! Μπορεί να είναι οι περισσότερες φυλές φτωχοί αλλά έχουν και περηφάνια. Εσύ τι νόμιζες? Επειδή πεινάνε τα δικά σου χρήματα θα τους σώσουν...Έχω την εντύπωση ότι βγάζεις τα κόμπλεξ του Σουφλίου σου… εκεί μακριά στην Ινδία. Έλα ντε που δεν είναι έτσι όμως!! και εμείς ερχόμαστε πρωταθλητές στο ψέμα απλά ξέρουμε να το πλασάρουμε πιο καλά διότι και ως φυλή είμαστε πιο πονηροί το οποίο δεν είναι και από τα καλύτερα χαρακτηριστικά μας. Τώρα εάν έχεις πρόβλημα εκεί μπορείς να γυρίσεις πίσω στην Ελλαδίτσα μας όπου όλα λειτουργούν τέλεια και κανείς μας δεν έχει ποτέ κανένα παράπονο ή πρόβλημα....

8:25 AM  
Blogger xryc agripnia said...

Γρηγορη,συγγνωμη αλλα δεν νομιζω οτι οι περιγραφες των παιδιων ειναι τοσο προσβλητικες οσο για να βγαζουν "κομπλεξ".Η εμπειρια μιας ξενης χωρας βιωνεται απο τον καθενα διαφορετικα.Αλλοτε με χιουμορ,αλλοτε με νευρα,αλλοτε με κλαμματα.Τις εμπειριες τους μας λενε...ας τους ακουσουμε.
Και πιστευω οτι αν δεν εχεις παει σ'αυτη τη χωρα οτι και να σου λενε δεν μπορεις να τη φανταστεις.

10:51 AM  
Blogger Vagabondis said...

Kata taxh epesa panw sto blog sas. Einai poly endiaferon, kai me poly dwsh xioumor! (kai opws fenete, polloi dustixos koubalane tosa complex, pou exoun ksexasi ti einai xioumor!). Kalos h' kakos auta zhte, auta blepete kai auta grafete, apo tis dikia sas pleura.
Mia kalh mou simathitria/fili einai kai auth apo tin Pouna. Tis exw metafrasei polla apo auta pou exeis pei. Ta brhskei asteia kai polla ta epibebaiwnei

10:59 AM  
Blogger nyctolouloudo said...

το sir και madam ανθίζουν στην Ινδία όπως η φτώχια και η βρώμα...

αλλά αυτό είναι η Ινδία μαζί με τις μεγάλες προσπάθεις που κάνει να βγει από αυτόν τον φαύλο κύκλο.

υπάρχουν οργανώσεις τοπικές που προσπαθούν να καταπολεμίσουν τον αναλαφβητισμό, παλεύουν για την βελτίωση της υγείας, τον οικογενειακό προγραμματισμό κλπ κλπ.

γράφε
για την Ινδία αυτό το μεγάλο μωσαΐκό με τα χίλια χρώματα,
για την Ινδία με τα χίλια πρόσωπα, για την Ινδία των πολλών θρησκειών,
για την Ινδία των χιλιάδων γλωσσών και διαλέκτων!

σε διαβάζουμε!!

6:42 PM  
Blogger Yian-Yiot said...

(Γιώτα) Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη και το γεγονός πως με διαβάζετε. Και σίγουρα θα συμφωνήσω πως όποιος δεν ξύπνησε καλά και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΕΔΩ, κάνει comment περί κόμπλεξ.Απλά θα ήθελα να σας πω οτι σχεδόν όλα όσα περιγράφω ενοχλούν τους ίδιους τους Ινδούς αλλά παράλληλα γελάνε όπως εγώ.Και ναι θα συμφωνήσω (παρά την πικρόχολη κριτική) ότι οι Ινδοί ακόμη έχουν αγνή ψυχή. Μάλλον δεν τους έχει κυριεύσει το χρήμα όπως εμάς τους Δυτικούς. Και κανείς δεν μίλησε για άσχημες Ινδές!!
Στο κάτω κάτω Γρηγόρη...δικές μας οι εμπειρίες, δε θα μου πεί κανείς πως να τις ζώ. Έλα, μείνε εδώ και γράψε ότι θέλεις!Ελευθερία λόγου έχουμε...ή έτσι νομίζω?

8:10 PM  
Blogger Yian-Yiot said...

(Yiannis): Paidia euxaristoume poli gi ta sxolia sas. Tha prospathisoume na sas metaferoume oles tis eikones pou bionoume kathimerina. Exoume para polla akoma na poume. Ta kalitera erxontai. Karnabali stin Goa , bolta stin agra e.t.c. Grigori , ti na sou apantiso tora. Exases entelos to noima. H sizitisi auti exei ksanaginei se alla post kai to thema theoreitai liksan. Xioumor kanoume min ta ksanaleme. Kali mera se olous.

8:11 PM  
Blogger Όνειρα γλυκά.. said...

Παιδιά μου αρέσετε πολύ !!! Κάθε φορά σας διαβάζω ρουφώντας κυριολεκτικά κάθε λέξη!!!

Sir , madam κουράγιο!!!

3:41 AM  

Post a Comment

<< Home