Google
 

Thursday, October 26, 2006

Η ΙΝΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝΕΤΑΙ!

Ασφαλώς αυτός δεν είναι κατάλληλος τίτλος για να μπορέσει να προσέξει το blog σου κάποιος σοβαρός άνθρωπος, αλλά εμένα δεν ήταν ο στόχος μου αυτός απο την αρχή! Γιατί ούτε και μείς είμαστε σοβαροί απο ότι φάνηκε. Όταν λέγαμε σε γνωστούς και φίλους την απόφαση μας να έρθουμε Ινδία για ενα χρόνο μας ανταπαντούσαν... «Είστε σοβαροί?» ...εεεεεε μάλλον όχι.

Και ας επανέλθουμε στον τίτλος μας και την ακριβή έννοια του όρου...μου..σικώνεται..
Όλα σε αυτή τη χώρα είναι γύρω απο τα φεστιβάλ, το φαί και προπάντων τη μουσική. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω πάμπολα παραδείγματα όπως το Bollywood. Δεν υπάρχει ταινία που να μην έχει τουλάχιστον ενα τραγούδι. Ακόμη και στις πιο σοβαρές ταινίες (αυτή που μου άρεσε πολύ έμαθα πως πάει και για Όσκαρ) ο τραγουδιστής εκεί που κλαίει ή μιλάει για το κατεστημένο στην Ινδία, ξάφνου τα παρατάει όλα και δώστου τραγούδι με το απαραίτητο κούνημα γοφού( άντρες και γυναίκες ανεξαιρέτως).
Και να επάνω όλοι τα χέρια, και απο πίσω το μπαλέτο που κάνει ακριβώς τις ίδιες κινήσεις..Που βρέθηκε στην ερημιά το μπαλέτο, κανείς δεν κατάλαβε. Όταν τελειώνει το τραγούδι, το μπαλέτο ως δια μαγείας φεύγει ξανά και οι τραγουδιστές (και ιδιαίτερα οι τραγουδίστριες) μιλάνε ξανά κανονικά και οχι τσιριχτά!!Λες και στην κανονική μας ζωή και ιδίως όταν μιλάμε για σοβαρά θέματα...τραγουδάμε..

Φανταστείτε σκηνή : Έχεις πάει στο αφεντικό σου να του ζητήσεις, τι άλλο?, αύξηση και κει που του μιλάς και του εξηγείς πως έχεις κόψει όλα τα περριτά ..όπως το χαρτί υγείας και ακόμη δε βγαίνεις με το μισθό που σου δίνει...δίνει μία ο διευθυντής, πετάει τα πάντα απο το γραφείο του και ανεβαίνει πάνω ....τραγουδώντας το γνωστό άσμα σε στυλ τσιφτετελοειδές ...
«Έχω λεφτά...λεφτά....μα δε σας δίνωωωω»...
Και συ που εντωμεταξύ έχεις ανέβει ήδη στην καρέκλα του ανταπαντάς
« Θα τον κάψωωωωωωωωωω, τον ρημάδι τον μισθό μουυυυυυυυυ»
Και απο πίσω έχει ήδη μπεί το μπαλέτο-υπάλληλοι και σου κάνουν back up και φωνητικά....
Σε 2΄ και αφου έχει τελειώσει το τραγούδι...όλα γίνονται κανονικά και σου απαντάει ενα ξερό «Θα το σκεφτώ κ. Τάδε» ο διευθυντής και συ φεύγεις με αναπτερωμένο ηθικό!!!
Αλλά το Bollywood είναι κάτι που σχεδόν όλοι ξέρουν. Αυτό που δεν ξέρουν είναι πως η μουσική υπάρχει παντού..ακόμη κ στα κινητά..ακόμη και στην όπισθεν!!!
Και εξηγούμαι να μην παρεξηγούμαι!!

ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα κινητά που έχω πάρει στην Ινδία, έχουν τραγούδι του Bollywood και όταν χτυπάνε και όταν περιμένεις να μιλήσεις. Ξέρω τι τραγούδι είναι στη μόδα και αν βγήκε καινούργια ταινία μόνο κ μόνο απο αυτό. Ο Sadik κρατάει όλα τα πρωτεία σε αυτό. Κάθε μήνα αλλάζει ήχο...!Και δεν είναι πως τους τα δίνουν τσάμπα. Πληρώνεις γιαυτό! Ακόμη και το παιδί που μας καθαρίζει και στην κυριολεξία δεν έχει στον ήλιο μοίρα..πληρώνει για να έχει Bollywood τραγούδι στο κινητό του!!Ακόμη και αν πάρεις τηλ τον πιο σοβαρό πωλητή ή διευθυντή....έχουν Bollywood τραγούδι!Αντε μίλα σοβαρά εσύ μετά την τσιριχτή φωνή να σου λέει.. «τζουρουτζουμ...τζουρουτζά......ντιβάνα (τρελή-ος μας έχει πει ο Sadik πως σημαίνει αυτο!χωρις το τζουρουτζουμ...τζουρουτζά)

Και το καλύτερο είναι το πρωτοποριακό χαρακτηριστηκό που έχουν ΌΛΑ τα αυτοκίνητα ΤΑΤΑ ινδικής προέλευσης. (μάλλον έγινε λάθος και γράφτηκε ΤΑΤΑ αντί για ΣΚΑΤΑ που θα έπρεπε να είναι η μάρκα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου).
Μια μέρα που λέτε, απο τις πρώτες μέρες στην ινδία, μέσα στον ύπνο μου ακούω τον ήχο της Άγιας νύχτας να έρχεται κάπου απο κάτω. Λέω δεν είμαστε καλά. Ούτε καν Χριστούγεννα έχουμε ακόμη και ο άλλος έβαλε ringtone στο κινητό του την Άγιας νύχτα και μάλιστα ακούγεται λες και το όργανο το χτύπησαν σε ενα τοίχο και μετά το έβαλαν να παίξει τον ήχο..Σαν τον Κακοφωνίξ...σε ήχο!
Αυτό ξαναέγινε...και αυτή τη φορά ο ήχος ήταν απο το μικρό τυμπανιστή ..στο πολύ πιο γρήγορο!!Κάτι σαν τις ταινίες βοβού κινηματογράφου που είχαν αυτή τη γρήγορη μουσική! Πάλι βράδυ....
Καλά.....σκέφτηκα...γιατί δεν το απαντάει το ρημάδι το κινητό του ο φύλακας και ακούγεται σε όλες τις πολυκατοικίες????
Ε ..μια δυο –τρείς...άρχισε να γίνεται και πρωϊνά...6 το πρωϊ....είχα φουντώσει...
Λέω στο Γιάννη...μα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχουν τα κινητά τους να χτυπάνε 6 το πρωϊ κ δεν το απαντάνε!!!Χτυπούσαν μια ώρα...
Αλλά γενικά όλοι οι ήχοι ήταν ξεκαρδιστικά γελοίοι και έψαχνα να βρώ το φρουρό με τους ήχους αυτούς!!!

Μια μέρα..δεν αντέχω άλλο...και σηκώνομαι να βρίσω το φύλακα ή όποιον άλλο είχε το κινητό του να χτυπάει 20 λεπτά απο τις 5 το πρωι..
Και όπως ανοίγω το παράθυρο...βλέπω ενα ΤΑΤΑ να κάνει όπισθεν....και τον ήχο του μικρού τυμπανιστή...να βγαίνει απο το αυτοκίνητο!!!!!
Είναι η όπισθεν που στην Ευρωπη το σήμα ότι φτάνεις πολύ κοντά σε κάποιο αντικείμενο...είναι ενα μπίπ που γίνεται λίγο πιο γρήγορο.
Εδω...άσε που σε αγχώνει πιο πολύ..όταν πλησιάζεις....νομίζεις πως ο μικρός τυμπανιστής είναι και μαραθωνοδρόμος....!!!!!!Τόσο γρήγορα παίζει!!!!!!

Θα ήθελα να ηχογραφήσω την όπισθεν αυτή και να την προσθέσω στο blog μου αλλά ξέρω πως δεν γίνεται!!!

Φανταστείτε να το κάνουν αυτό σε όλα τα αυτοκίνητα και τα Σουηδικά να βάλουν Abba «The dancing Queen», τα Αμερικάνικα τον ύμνο της Αμερικής και ...λέμεεεεε αν είχαμε και μεις αυτοκινητοβιομηχανία..θα βάζαμε την ΈΦΗ ΘΩΔΗ,.. «Γλύκα..γλύκα...γλυκειά μου...»...έλαααα έχεις και άλλο πίσω.........σε παίρνει.......................................!!!!!!!!!!!!

13 Comments:

Blogger Ecumene said...

Shubh Deepavali! दीपावली की ढेर सारी शुभकामनाऎ

HAPPY DIWALI

2:29 AM  
Blogger Ecumene said...

Πως περάσατε τις γιορτες;;..

Το κάψατε;;...
ειχε πυροτεχνηματα
και τζερτζελέ;..
:)

Υ.Γ.
Περιεργο μου ακουγεται
να μην ξερει Ινδος Αγγλικα
αφου ειναι 2η επιση γλωσσα..

2:31 AM  
Blogger Yian-Yiot said...

Ευχαριστούμε ergotelina για τις ευχές! Ε, βγήκαμε και μεις έξω σαν παιδάκια!Δεν ήταν και κανείς μέσα δηλ. Ακόμη και στη δουλειά, τρείς και ο κούκος είμαστε!Την έκαναν όλοι για να γιορτάσουν το Diwali με τους δικούς τους.
Απο πυροτεχνήματα τίποτα άλλο. Αφού ευτυχώς ξέραμε τι μας περιμένει απο πέρσι, ενώ πέρσι είχε πάει η ψυχή μας στην κούλουρη. Μιλάμε για βροχή απο πυροτεχνήματα!Στην Ελλάδα είναι ερασιτέχνες αυτοί που ρίχνουν βεγγαλικά το Πάσχα!
Όσο για το αν ξέρουν οι Ινδοί Αγγλικά, οι περισσότεροι ναι. Υπάρχουν κάποιοι οδηγοί που δεν ξέρουν όμως και κάποιες λαμπρές εξαιρέσεις όπως ο one minute, που επίσης δεν ξέρει γρι. Νομίζω έχει να κάνει με την μόρφωση. Και στην Ινδία μην ξεχνάμε, δεν υπάρχει δωρεάν παιδεία.

4:04 AM  
Anonymous Anonymous said...

Με λειώσατε πάλι στο γέλιο...
Με το καλό όταν γυρίσετε Ελλάδα, γράψτε κανένα σενάριο για κωμωδίες...
Από υλικο πλέον έχετε άφθονο.

4:45 AM  
Blogger Chrisa said...

Χαχαχα!!! Μπουαχαχαχα!!!! Μα ειδοποίηση με τραγούδια!!!! Θα πεθάνω απο τα γέλια!!!! Εε.... οι τρελοί οι Ινδοι τελικά!!! Χαχαχαχα!!!!

11:39 PM  
Blogger YO!Reeka's said...

χα χα χα χα το ΤΑΤΑ από το ΣΚ-ΑΤΑ

εγώ πάλι έλεγα στους φίλους μου τους Ινδούς ότι στα ΤΑΤΑ, ως ινδικά αυτοκίνητα, έπρεπε να ξεκινάει να βαράει η κόρνα με το που γυρίζερις το κλειδί. αφού ούτως ή άλλως με το χέρι στην κόρνα οδηγούν :) :)

8:10 AM  
Blogger An-Lu said...

Καλά! Απίστευτη η μουσική τους υπόκρουση σε όλα!!!!!!!

12:38 AM  
Anonymous Anonymous said...

Εδώ και καμιά ώρα κάθομαι και χαχανίζω (εεεμ, με την καλή έννοια...). Πήγα στο αρχείο σας και διάβασα τι γράψατε πέρσι τον Δεκέμβρη και τον Ιανουάριο... Όταν πρωτοείδα το μπλογκ σας έτριψα τα μάτια μου! ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ! Ένιγουεϊ, μια και σε περίπου δυο βδομάδες πετάω για Μουμπάι και θα περάσω σχεδόν έναν μήνα στην Ινδία, θα ξε-κο-κα-λί-σω το μπλογκ σας. Καλά να περνάτε παιδιά, καλά να περνάτε...

ΥΓ
Στη Συρία όταν τα φορτηγάκια κάνουν όπισθεν, παίζουν ένα βραζιλιάνικο τραγουδάκι που ακούγεται κατά κόρον κάθε χρόνο στην παρέλαση των αρμάτων στο καρναβάλι της Πάτρας(!)...

8:53 AM  
Anonymous Anonymous said...

Πριν από λίγες ημέρες σάς έγραψα «καλά να περνάτε», όμως έχοντας διαβάσει ΟΛΕΣ τις καταχωρήσεις σου, Γιώτα, από τότε που έστησες αυτό το μπλογκ μέχρι και την τελευταία, νομίζω ότι η καλύτερη ευχή που έχω να σας δώσω είναι «κουράγιο λίγο ακόμη, μέχρι τα Χριστούγεννα»… Δεν με ξέρετε, δεν σας ξέρω, έχοντας όμως διαβάσει τα πάντα στο μπλογκ σας, μια παρατήρηση έχω να κάνω, πολύ καλοπροαίρετα, πίστεψε με… Τους πρώτους μήνες ‘ακουγόσουν’ γεμάτη ζωντάνια, αντιμετώπιζες κάθε λογής αναποδιές και ευτράπελα με άπλετο χιούμορ, αλλά με τον καιρό άλλαξες, και συγκεκριμένα μετά το ταξίδι στη Μαλαισία, μετά τον ερχομό σου στην Ελλάδα για Πάσχα και βίζα. Ειδικά μετά τα γεγονότα του Ιούλη, ‘ακούγεσαι’ άλλος άνθρωπος, και το συμπέρασμα που, απόλυτα καλοπροαίρετα επαναλαμβάνω, βγάζω, είναι ότι έχεις κουραστεί τόσο πολύ ψυχολογικά, που μάλλον δεν βλέπεις τη μέρα να φύγεις από εκεί. Τι να πω;… Ελπίζω πριν φύγετε να καταφέρετε να πάτε στο Ταζ Μαχάλ (κάπου αναφέρεις ότι είχατε σκοπό να πάτε από τότε που εγκατασταθήκατε στην Πούνα), και κυρίως ελπίζω μετά από ένα-δύο χρόνια να κοιτάτε πίσω και να έχετε περισσότερες όμορφες και γλυκές, παρά δυσάρεστες και πικρές αναμνήσεις από το διάστημα που περάσατε/περνάτε στην Ινδία…

ΥΓ Με το «θα είμαστε εδώ μέχρι τα Χριστούγεννα» κυριολεκτείς; Θέλω να πω, αν όντως πετάτε για Ελλάδα ανήμερα Χριστούγεννα, κι αν πετάτε συγκεκριμένα με Gulf Air, θα είμαστε στο ίδιο αεροπλάνο (κουφό θα ήταν… :-)).

4:41 AM  
Blogger Yian-Yiot said...

dibaskg emeis tha figoume apo edo stis 20 dekembriou. Opote to mexri ta xristougenna itan mallon paraplanitiko. kala ne peraseis stin india, diabazoume to blog sou.
marspin emeis eimaste stin Pune diladi para poli makria apo Delphi. An se ferei o dromos sou apo Mumbai tha xaroume na se doume.
Pos einai ekei ta pragmata? steile kamia photo na kanoume post.

Yiannis

8:54 PM  
Blogger Yian-Yiot said...

marspin I alitheia einai pos kathe xora exei tosa polla pragmata na sou "dosei" kai einai poli diskolo na prolabeis na ta deis ola. Kapou diabasa, pos i zoi einai ena biblio, kai opoios den taksideuei diabazei panta tin proti selida. simfono apolita. Kai gia na simpliroso to biblio isos na exei kai kamia 1.000.000 selides na diabaseis an prolabeis!!!! Kala na pernas. Steile kamia photo sto y.bessiris@gmail.com gia na kano post.

Yiannis

10:31 AM  
Blogger Yian-Yiot said...

(Yiota) Anonymous to prosexa kai gw auto pou les sta grapta mou..Stin arxi ontws ta pairneis ola stin plaka, isws giati blepeis pws den mporeis na kaneis kai kati allo. Alla meta den mporeis allo..meta to 6 mino nomizw pws tha eida ola psixologika..

Ithela na fugw, polu entona omws. kai oi mouswnes ktl itan mia oxi kai polu kali periodos, eixa sinithisei alliws na eimai to kalokairi.

kai fusika oi bombistikes epitheseis pou einai kati to opoio den mporeis na kontrolareis. Aporw pws den exoun spasei ta neyra tous edw.

Tha ta deis k su, alla esu tha katseis ena mina mono. Piece of cake.

San symperasma..auto pou me kourase pio polu apo ola einai pws gia to otidipote pou pisw stin patrida to thewroume eukolo na ginei..edw eprepe na katevasoume apo 10 potamia nero gia na ginei.
kai auto se kourazei polu...para polu..

Tha ithela polu na dw tis entipwseis sou pantws apo tin India.

Yiota

10:01 PM  
Blogger rebecca said...

παιδιά σκέπτομαι να παω Ινδια... δεν έχω "σκαρφιστεί" ακομα πώς... ομολογώ με προβλημάτισαν όσα έχετε γράψει και φαντάζομαι έχετε γυρίσει πια (2010 ειναι πια...!) και μάλλον δεν θα επισκέπτεστε πια και το blog... μπορεί και να βαριέστε να με βοηθήσετε... ! λογικό !

9:21 AM  

Post a Comment

<< Home