Google
 

Tuesday, July 11, 2006

ΚΡΙΜΑ!!!

Φαντάζομαι πως τα άσχημα νέα για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βομβάη έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα. Είναι πολύ άσχημο να ζεις σε μια χώρα με ενα γενικά φιλήσυχο λαό και να ακούς ότι σκοτώνεται κόσμος που γυρνάει απο τη δουλειά του.
Ειδικά οι πρώτες εικόνες που έδειξε η Ινδικη tv σου προκαλούσαν σοκ καθώς επέμεναν να κάνουν ζούμ στα πρόσωπα των νεκρών που ήταν στην κυριολεξία ¨πεταμένοι¨στις ράγες απο την έκρηξη.
Και σε κάνει να αναρωτιέσαι τι είδους άνθρωποι μπορεί να κάνουν κάτι τέτοιο? Να βλέπουν όλους αυτούς τους ανθρώπους να τρέχουν να σωθούν, να αιμοραγούν και να αισθάνονται οτι έχουν καταφέρει κάτι.
Απο την άλλη ακούς το Cnn και σου έρχεται να σπάσεις την τηλεόραση όταν ακούς την εμμονή του τηλεπαρουσιαστή να συνδέσει τις εκρήξεις με την Αλ κάιντα και απο την άλλη πως η Νέα Υόρκη είναι σε συναγερμό εξαιτίας των βομβιστικών επιθέσεων στην Ινδία
Νισάφι πια! Πότε θα καταλάβουν πως δεν γυρίζουν όλα γύρω απο την Αμερική?

Αι στο καλό!Αντί να δούνε πως θα βοηθήσουν την Ινδία απέναντι στην τρομοκρατία που κυριολεκτικά πρέπει να ζούμε με το φόβο κάθε μέρα και παντού στη χώρα, εκείνοι το χαβά τους! Όλα σε σχέση με την Αμερική.

Σήμερα όλη η χώρα είναι μουδιασμένη. Κανείς δεν ξέρει γιατί και ποιός το έκανε αυτό!
Χτες το βράδυ πάντως είδα μια σκηνή που μου θύμισε πως είμαστε ακόμη άνθρωποι. Είχε βγεί
έξω ο κόσμος της Βομβάης και έδινε σε όσους ανθρώπους περνούσαν , νερό σνάκ, ακόμη και κανονικό φαγητό. Και αυτό γιατί μετά τις επιθέσεις προσπαθούσαν να πάνε σπίτι όλοι κ έγινε ένα τεράστιο κυκλοφοριακό κομφούζιο. Απαγόρεψαν και την κυκλοφορία σε μέσα μαζικής μεταφοράς οπότε ο κόσμος δεν μπορούσε να πάει σπίτι του.
'Ετσι πολλοί άνθρωποι ήταν ¨παγιδευμένοι¨κάπου μακριά απο το σπίτι τους.

Ας ελπίσουμε πως θα σταματήσει αυτό το κακό!
Μια απο τις πιο μαύρες μέρες της Ινδίας.................

8 Comments:

Blogger drakouna said...

Σήμερα το Euronews μεταδίδει ότι μάλλον πρόκειται για τους αυτονομιστές του Κασμίρ. Και ότι είναι φανερό ότι ήθελαν να πλήξουν οικονομικά συμφέροντα διότι χτύπησαν στη Βομβάη που είναι το οικονομικό κέντρο της Ινδίας, και τα βαγόνια της πρώτης θέσης στο τρένο.

Να προσέχετε.

10:37 PM  
Blogger Harry said...

Δεν μπορείς και απόλυτα να βασιστείς στα Ινδικά ΜΜΕ.
Ό,τι και να πω είναι λίγο για αυτά που συμβαίνουν στην Βομβάη. Πρώτα οι πλημμύρες, μετά οι διαδηλώσεις και τώρα οι εκρήξεις... Την έκανα νωρίς και τα απέφυγα και ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχω ακούσει τίποτα δυσάρεστο για συναδέλφους και φίλους.

Tα μάτια σας δεκατέσερα.

12:57 AM  
Blogger Chrisa said...

Τα νέα έφτασαν στην Ελλάδα και αμέσως πήγε το μυαλό μου σε σας! Τουλάχιστον με αυτο το post καταλάβαμε πως εσείς δεν πάθατε τίποτα (βέβαιοα νομίζω πως εσείς δεν μένετε στην Βομβάη...)

3:19 AM  
Blogger civil said...

Γιώτα, γεια! Σας ανακάλυψα σήμερα και διάβασα όλες σας τις περιπέτειες μέχρι τον Μάρτη! Είμαι από τα Γιάννενα και εδώ και δύο εβδομάδες έχω έρθει για δουλειά με τη γυναίκα μου σε μια ξένη πόλη, στη Χαλκίδα. Όλα μας φαίνονται δύσκολα και πρωτόγνωρα αλλά μετά τα δικά σου νομίζω πως θα τα δω όλα με πιο αισιόδοξο μάτι. Τις ευχές μου στο Γιάννη για καλό κουράγιο (τον καταλαβαίνω, πρέπει να έχει φάει πολύ γκρίνια! :)

3:58 AM  
Blogger xryc agripnia said...

Να προσεχετε!

5:06 AM  
Blogger Yian-Yiot said...

Παιδιά ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια.
Drakouna και γω αυτό λέω αλλά αυτοί το αρνούνται!
Harry αναρωτιόμουν αν πρόλαβες να φύγεις μετά το χθεσινό χάος.
Φελίσια, να σου πω, δε σκέφτομαι πάντα καλά πράγματα για τους Ινδους. Ειδικά όταν έχεις να κάνεις κάθε μέρα μαζί τους βλέπεις πολλά που δεν έιναι μέσα στη δική μας κουλτούρα. Αλλά ειλικρινά οι άνθρωποι είναι τρομέρα ήσυχοι.Δε θα δείς να μαλώνουν στο δρόμο, δε θα σου πούνε τίποτα αν τους σπρώξεις, γενικά είναι ευγενικοί πολύ σα λαός. Απλά όταν παρακολουθείς πράγματα σαν τα χτεσινά σε κάνουν και αγανακτείς. Γιατί οι Ινδοί είναι λαός που δεν έχουν πειράξει άλλους λαούς.Είναι και θέμα θρησκείας έχεις δίκιο. Οι φτωχοί λέει πως πρέπει να μην αγκομαχούν γιατί αν αγκομαχούν επειδή είναι φτωχοί στην επόμενη ζωή δε θα γίνουν πλούσιοι. Ανοησίες των πλούσιων για να τους έχουν σε τεχνητή νιρβάνα και να μην τους σπάνε τα κεφάλια!
Καλά...civil πήγες Χαλκίδα και παραπονιέσαι???????Τη χαλκίδα τη λατρεύω...Αχ πιές και για μας ένα ούζο στη Ν. Αρτάκη, το χωριό. Να ξέρεις, εκεί έχει τα καλύτερα ταβερνάκια.
Και Χρύσα μου ..είσαι πολύ γλυκειά που μας σκέφτηκες. Ναι, δε μένουμε Βομβάη. Αλλά είμαστε πολύ κοντά και είναι το αεροδρόμιο που χρησιμοποιούμε για να έρθουμε Ελλάδα πάντα.
Αυτό που με τρομάζει ρε παιδιά είναι μην κάνουν τίποτα σε κανένα αεροδρόμιο. θα αρχίσω να τρέχω και θα φτάσω με τα πόδια Ελλάδα :-)

7:48 AM  
Blogger avissos said...

geia sas! einai i aderfi mou India, exei paei gia ligous mines k exei friksei! an thelete k mporeite, na sas dwsw mail na epikoinwnisete,
kouragio!

7:23 AM  
Blogger YO!Reeka's said...

πωπωπωπω καταστροφή...ο φανατισμός κάνει τους ανθρώπους ζώα...

4:03 PM  

Post a Comment

<< Home