Google
 

Thursday, August 03, 2006

ΤΡΕΧΕΙ, ΤΡΕΧΕΙ, ΤΡΕΧΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ....

Χαθήκαμε βρε παιδιά. Μια η πολύ δουλειά που έχουμε, μια η χάλια διάθεση λόγω της απίστευτα πολύς βροχής, δε θέλει και πολύ.
Όλοι οι δρόμοι έχουν γίνει αγνώριστοι. Ακόμη και ο δικός μας που είχε φτιαχτεί μόλις ...πριν τους μουσώνες. Κρίμα τη χαρά που κάναμε όταν είδαμε πίσσα στο δρόμο...
Κάναμε σαν άνθρωποι που έβλεπαν πρώτη φορά αυτό το μαύρο πράγμα...το θαυματουργό...αααααααα πίσσααααααααααα!!!
Και όμως, όλα τα καλά έχουν ημερομηνία λήξης. Ειδικά στην Ινδία δεν προλαίνουν να αρχίσουν.
Στόπ.....γιατί να χαρείτε οτι έχτε ωραίο δρόμο? Ε? Κωλόπαιδα..ποιός σας είπε να χαίρεστε? Τώρα θα δείτε...
Πάρε και αυτή τη λακούβα πάρε και τη λάσπη....πάειιιι ο δρόμος.
Χτές του κάναμε τα 40 και το πήραμε απόφαση ..πως ο δρόμος..είχε τη δική του ιστορία....μακριά απο την Ινδία.(για να κάνει και ρήμα)
Καλά το θέμα δεν είναι εμείς...πάμε με αυτοκίνητο. Πάει λίγο το νεφρό στη φτέρνα απο τις λακουβες αλλά δεν πάθαίνουμε και τίποτα. Το θέμα είναι οι χιλιάδες Ινδοί που πάνε κάθε πρωί στη δουλειά τους, εργάτες συνήθως. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν εκτός απο τα παιδάκια τους που κουβαλάνε στην πλάτη,πρέπει να περπατάνε και μέσα στο «δρόμο» αυτό.
Φυσικά ο δρόμος δεν έχει στα πλάγια του άσφαλτο..και όποιος ρωτήσει αν έχει πεζοδρόμιο θα πέσω κάτω απο τα γέλια! Έτσι έχουν εμάς με τα αυτοκίνητα που περνάμε και του κάνουμε λούτσα, έχουν και τις λάσπες, λακκούβες κτλ που μπαίνουν μέσα διαρκώς. Πολλά παιδάκια που βλέπω περπατάνε ξυπόλυτα σε όλη αυτή την κατάσταση.

Το θέμα με τα αυτοκίνητα και τους πεζούς που τους κάνουν μούσκεμα όπως περνάνε, είναι μάλλον συνηθησμένο.Μια μέρα περνούσαμε δίπλα απο ενα άλλο αμάξι, πατάει ο Sadik σε μια λακκουβάρα...και ο άλλος είχε ανοιχτό παράθυρο..όχι δεν τον κάναμε μόνο μούσκεμα. Φορούσε και τουρμπάνι ο άνθρωπος και τον κάναμε απο πάνω ως κάτω..αγνώριστο. Αν δεν είχε κάνει ντους το πρωί, του το προσφέραμε απλόχερα εμείς.
Απο μούτρα, κεφάλι, παντελόνι...όλα..δε φαινόταν μιλάμε. Ντράπηκα τόσο πολυ..του λέω...ρε Sadik….τι κάνεις? Δεν έχουμε πει να προσέχεις τον κόσμο...
Για να πάρω την απάντηση του σκασμένου απο τα γέλια με το θέαμα Sadik..Me mum, not fault, his fault …open the window.
A..να σκάσει απο τη ζέστη δηλαδή ο άνθρωπος γιατί περνάει ο Sadik. Μήπως να κατέβουμε να τον πλακώσουμε κιόλας γιατί είχε ανοιχτό πάραθυρο...Που πα ρε...με ανοιχτό το παράθυρο ε????????
Πότε θα το φάμε το ξύλο με αυτό τον οδηγό δεν ξέρω αλλά θα μας κάνουν μαύρους!!!

Δε μιλάω για τους ποδηλάτες και τους μοτοσυκλετιστές. Ορισμένοι απο αυτούς είναι απτόητοι..δε φοράνε καν κράνος για τη βροχή τουλάχιστον. Όχι οι ποδηλάτες καλέ....οι αλλοι...Έξω βρέχει ...αλλά...βρέχει όχι αστεία και κείνοι απτόητοι. Η βροχή στη μούρη, το παντελονοπουκάμισο λές και μόλις το έβγαλες απο το πλυντήριο και κέινοι πάνε στη δουλειά.Α, και τα παπούτσια..κλασσικά σαγιονάρα!Τι και αν η βροχή έχει κάνει όλους τους δρόμους ποτάμια? Και για να έχει να πάρει μοτοσυκλέτα..ε θα έχει να παρει και ενα κράνος ή ενα αδιάβροχο...ενα κλειστό παπούτσι..κάτι απο το σύνολο!

Και ερχόμαστε στο αγαπημένο μου θέμα..τα αδιάβροχα και η ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Δε μιλάμε φυσικά για κανονικά αδιάβροχα αλλά για ενα πράγμα σαν σακούλα που έχει γίνει μπουφάν και παντελόνι. Αλλά τα συνολάκια πολλά, ροζάκι, άσπρο, λιλά και ότι φανταστείς απο σχέδια. Με καρδούλες (ναι, ναι) με λουλουδάκια, με I love you so επάνω τους...
And the Oscar goes to…. σε ενα κύριο που φορούσε μια ολόκληρη κουρτίνα μπάνιου επάνω του με σχέδια σε ντους κτλ.!!!!!!
Ο κύριος κινητή ντουζιέρα απο όλες τις απόψεις!!
Ε σου λέει η γυναίκα του, που να κάθομαι να ράβω τώρα, πάρε την κουρτίνα απο το μπάνιο και καλή δουλειά!!!

Οι δε ποδηλάτες, εντάξει τι να κάνουν οι κακόμοιροι? Τι κουρτίνα να φορέσεις, τι ολόκληρη εξάρτηση, όταν πηγαίνεις με την φανταστική ταχύτητα των 5 χμ, τι να πρωτοσώσεις???Στάζουν απο κάτω ως πάνω.
Σήμερα όμως είδα τον καλύτερο. Ένας ποδηλάτης είχε πιάσει ενα φορτηγό απο το μουσαμά (απο την πίσω πλευρά) και τον πήγαινε ο φορτηγατζής!!!Αμα τον έπιανε όμως δε θέλω να ξέρω τι θα τον έκανε με 1 ευρό τη βενζίνη!!!!Είμαι σίγουρη πως αν ο φορτηγατζής έχει καθημερινό δρομολόγιο, ο ποδηλάτης τον παραφυλάει και πάει απο πίσω κάθε μέρα!!Καμιά μέρα θα πάρει και παρέα.
Παιδιά ελάτε...κερνάω κούρσα..και θα δούμε καμιά δεκαριά πίσω απο το φορτηγό να έχουν γραπώσει το μουσαμά.

Ο δε υπάλληλος που βλέπουμε κάθε μέρα κάτω στο πάρκινγ του γραφείου μας και προφανώς δουλεύει στο κτίριο, βρήκε πως οι σακκούλες έχουν πολλές χρήσεις. Τις προάλλες τον είδαμε να την έχει βάλει σαν καπέλο, μέχρι κάτω. Καλυμένος όλος...και ξυπόλητος!Και το θέμα δεν είναι πως είχε βάλει σακούλα αντί για αδιάβροχο κτλ , το θέμα είναι..πως σε όλους φαίνεται φυσιολογικό!!

Αυτή είναι η πραγματικότητα που βλέπουμε κάθε μέρα. Καμιά μέρα γελάς με τα τεχνάσματα που βλέπεις αλλά άλλες φορές λές...είναι δυνατον να υπομένουν κάθε χρόνο τα ίδια.?Είναι???


8 Comments:

Blogger YO!Reeka's said...

πωπω τι παράξενη εικόνα... τους θυμάμαι μέσα στο δελχί με τα ρίκσο τα τρίκυκλα, και σκέφτομαι πώς θα γίνονται τώρα με τους μουσώνες.
Γιώτα, Γιάννη, ανεβάστε και καμιά φωτογραφία!
ΥΓ. εδώ χτυπάει 40άρες η θερμοκρασία, χάλια

6:37 AM  
Blogger Yian-Yiot said...

gelial έχουμε προσπαθήσει άπειρες φορές να βγάλουμε φώτος αλλά η βροχή είναι τόσο σφοδρή που είναι αδύνατον. Υπόσχομαι πως θα ξαναπροσπαθήσουμε αυτό το Σκ.
Μαρίνο,διαβάζω όλα τα comment.

10:17 PM  
Blogger city girl said...

geia sas paidia... paromoies katastaseis kai sti moscow pou eimai ego... i moni lysi desktop pictures apo diakopes. Toulahiston ekei milane agglika. Ego eho anaptyksei mia diki mou dialekto syndiasmou kinisewn kai vlahikis rossikis proforas... :)
kalo kouragio...

4:46 AM  
Blogger Ecumene said...

Oλα καλα...πιασανε τους τρομοκρ@τες;;

Well come back!..

5:19 AM  
Blogger An-Lu said...

Απ ότι έχω καταλάβει, οι Ινδοί γενικώς είναι ανεκτικοί και προσαρμοστικοί τύποι...

1:35 PM  
Blogger Yian-Yiot said...

marspin Hi,
Edo Yiannis.
Ego esbisa to comment sou giati mias kai itan sta indika den mporousa na to katalabo kai fantazomai auto isxuei gia to 99% ton anthropon pou diabazoun to blog. Den exo kamia antirrisi na baleis oti sxolio theleis, alla please kanto eite se agglika eite se ellinika.

1:33 AM  
Blogger Yian-Yiot said...

ergotelina,
Sxetika me tous tromokrates exoun piasei para poli kosmo. Opos einai fisiko apo tin proti stigmi eixan katigorisei tous pakistanous autonomistes tou Kasmir, alla apo oti fainetai ta lefta gia tis tromokratikes energeies exoun stalthei apo Saoudiki Arabia. Den ksero an simainei kati auto. Enas ipeuthinos itan apo tin poli mou menoume tin Pune. Se genikes grammes o anabrasmos ton imeron ekeinon exei perasei. Ama matho tipota allo tha sto steilo.
Yiannis

2:26 AM  
Blogger Yian-Yiot said...

An-Lu,
Oi indoi einai para poli prosarmostikoi tipou. To sxetiko anekdoto, leei pos 3 indoi kathontai se pagkaki gia 2 , enas tetartos pthelei na kathisei kai tous leei "please adjust".
Den ksero an einai apo tin fisi tous i apo anagki (H yiota sigoura tha pei apo anagki) alla merikes fores i ipomoni tous einai aksiozileuti.

Yiannis

2:29 AM  

Post a Comment

<< Home