Google
 

Wednesday, February 15, 2006

ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΙ ΙΝΔΟΙ

Μέρα και η χτεσινή ε? Ειδικά εδώ που είμαστε δεν υπήρχε περίπτωση να τη γιορτάσουμε καλά. Ξεκινάς με την καλύτερη διάθεση...πας σε ενα ωραίο εστιατόριο και όταν βγαίνεις έξω όλα αλλάζουν. Προσπαθείς να αποφύγεις τα ζητιανάκια που έρχονται σφαίρα και να μπείς στο πρώτο ρίκσο να φύγεις. Με το που πας να μπείς σου λέει μια τιμή 3πλη απο εκείνη που κανονικά πληρώνεις και αρχίζεις με το μισό μάτι να κάνεις παζάρια και με το άλλο μισό να μετράς την απόσταση που σε χωρίζει με τους ζητιάνους που έρχονται. Τελικά λίγο πρίν, μπαίνεις μέσα και συμβιβάζεσαι. Περνώντας απο το ποτάμι που έχει κοντά στη γειτονία μας βάζεις το μανίκι σου στη μύτη να μην μυρίζεις , έχει τα πάντα μέσα, σκουπίδια, νεκρά ζώα, περριτώματα...όλα τα έχει ο μπαχτσές.

Στη συνέχεια προσπαθείς να ξεχάσεις όλα αυτά και να συγκεντρωθείς στον σύντροφό σου, αλλά πάνω σε μια προσπέραση σου έρχεται σύννεφο σκόνης απο το διπλανό αυτοκίνητο καθώς κια μια γενναία δόση εξάτμισης...Δε βαριέσε λες...είναι ωραία η ζωή, τα λουλούδια, τα δέντρα...ουπς...ο κύριος που κατουράει στα λουλούδια και τα δέντρα της ωραίας ζωής...
Και μετά αφού πας στο σπίτι πρέπει να πλύνεις τουλάχιστον χέρια και πρόσωπο γιατί το μαξιλάρι σου θα γίνει μαύρο..
Μετά απο όλα αυτά...το μόνο που θες να κάνεις είναι να πας για ύπνο και bye bye ρομαντική βραδιά.

Έτσι όταν μας κάλεσαν σε ενα πάρτυ χτές, δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε.Βέβαια απο το γεγονός πως μας έδωσε πρόσκληση κανονική και τυπωμένη έπρεπε να πάρουμε πρέφα για τον τύπο. Μάλιστα έλεγε πως το πάρτυ αρχίζει στις 8.30 και τελειώνει στις 1.00!!!!!Party animal ο ινδός!!!
Περιμέναμε και μείς να δούμε κόσμο, χαμό, αγόρια κορίτσια τα ποτά να ρέουν και τα σχετικά..Πάμε και είμασταν μόνο εμείς και μάλιστα ήμουν η μοναδική κοπέλα στην αρχή.Ωραίο σπίτι γενικά με κανεπέδες πράσινους fake δέρμα. Με βλέπει που κοιτάζω τον καναπέ και σπεύδει να μου πεί πως τα έπιπλα είναι του σπιτιού. Μάλλον φοβήθηκε μήπως και τον κακοχαρακτηρίσω για άγουστο...Γιατί καλέ.....Επειδή παρά το γεγονός πως ήταν κατράμι στη φάτσα είχε κάνει το μαλλί ντεκαπάζ????
Έλα μώρε..και στην Ελλάδα έχω δεί κάτι τέτοιο...είναι εκείνοι που φωνάζουν...κυλίμια...χαλιάαααααααα

Το παιδί όμως ήταν μεγαλωμένο στο εξωτερικό...όλα και όλα....ήξερε απο καλά..πάρτυ.
Πάρτυ συνήθως εννοούμε πως πάμε κάπου, συζητάμε περνάμε καλά και πάνω απο όλα γνωρίζουμε καινούργιους και ενδιαφέρων ανθρώπους. Πάρτυ μάλλον ο «ντεκαπα樻 εννοούσε τον εντυπωσιαμό μας που είχε δικό του servant-(έτσι τον έλεγε) (ινδό) να μας σερβίρει και τη δυνατή μουσική ώστε να μην ακούμε ο ενας τον άλλο. Ήταν η πρώτη φορά χτές που συνειδητοποίησα πως δεν μπορώ να κάνω παρέα με νεόπλουτους Ινδούς.
Η διάθεση μου άρχισε να χαλάει απο την πρώτη στιγμή. Όλοι φορούσαμε τα παπούτσια μας αλλά ο βοηθός του ήταν ξυπόλητος...μη μολύνει το διαμέρισμα του...

Στη συνέχεια, και αφού ζήτησα κρασί να πιώ δεν κουνήθηκε απο τη θέση του ο καλοαναθρεμένος Ινδός αλλά ο βοηθός του. Και οϊμέ έκανε το τραγικό λάθος να μου φέρει το κρασί σε ποτήρι λάθος...κοντό αντί για ψηλό!!!Ναι φαντάζομαι πως στο σπίτι του νεόπλουτου Ινδού το πρώτο πράγμα που του μάθανε σαν παιδί ήταν που πρέπει να μπεί το κρασί και που το νερό!!!
Ινδικά δεν ξέρω αλλά ο τρόπος που μίλησε αυτός στο βοηθό.. με έκανα να καταλάβω πως δεν του έλεγε και μπράβο. Χωρίς να το θέλω, έγινα η αιτία του κακού και μάλιστα ένιωσα πολύ άσχημα. Προσπάθησα να του πω ότι δε με ενδιέφερε το αν είναι κοντό ή ψηλό το ποτήρι αλλά εισέπραξα ενα βλέμμα ...εσύ δεν ξέρεις σταμάτα...Και μου σήκωσε και το χέρι σαν τροχονόμος..!!(Are you talking to me???)
Και υποχρέωσε το βοηθό του να πάει να φέρει άλλο ποτήρι και να μου το αλλάξει...

Λέω μη βγάζεις εύκολα συμπεράσματα ρε παιδί μου και ηρέμησε....
Μετά απο 10 λεπτά πάνε να καπνίσουν κάποια παιδιά κα παρακολουθώ τον βοηθό να πηγαίνει σταχτοδοχείο.Και μέσα σε 2 λεπτά του έχει κάνει πάλι παρατήρηση για το σταχτοδοχείο...και το πάει μέσα να του φέρει άλλο...στο κεφάλι αν ρωτούσε εμένα(στο ντεκαπάζ επάνω συγκεκριμένα)
Γενικά, ο κύριος δεν έκανε τίποτα...ή μάλλον έκανε..τον έξυπνο.
Και γώ για να του την σπάσω βέβαια σηκώθηκα και πήγα στην κουζίνα να βάλω κρασί μόνη μου...Ευτυχώς είχε φιάλη οξυγόνου σπίτι αλλιώς εγκεφαλικό θα πάθαινε...(νομίζω πως αυτός ήταν και ο σκοπός μου...)Πάω στην κουζίνα και μόλις με είδε ο βοηθός του..αμέσως να μου βάλει κρασί. Του είπα ευχαριστώ πολύ και μου έριξε ενα χαμόγελο!!!
Ο δε νεόπλουτος Ινδός μας έδειχνε τις μάσκες του που είχε συλλέξει απο όλο τον κόσμο...έτσι τουλάχιστον νομίζω γιατί είμασταν δίπλα στο ηχείο που έπαιζε στη διαπασών(είναιαυτό που λέμε..οκ να σε γνωρίσω αλλά πρέπει να σε ακού κιόλας??? Φύγαμε με κάλο στις φωνητικές χορδές!!

Και βέβαια μας έδειξε πως είχε και πολλά λεφτά, είχε βγάλει (μετρημένα) 15 λουκάνικα φρανκφούρτης παρακαλώ...όχι παίζουμε!Α και κάτι κασεράκια....
Και φυσικά παραπονιόταν πως είχε ξανακάνει πάρτυ και δεν είχε πάει κανείς ινδός (γιατί άραγεεεεεε????) και πως οι Ινδοί έχουν πρόβλημα (ενώ εκείνος είναι φυσιολογικός!!)
Σκέφτηκα νοερά πως αν δεν είχαμε πάει στο πάρτυ θα είχαμε πάει στο εστιατόριο μας κτλ κτλ....και μετά σπίτι τα δυο μας..Σίγουρα θα είχαμε περάσει πολυ καλύτερα απο το να ακούω κάποιον να κατηγορεί την ίδια του τη φυλή.Έτσι κούνησα το κεφάλι μου σε ότι μου έλεγε (εδώ και μισή ώρα είχα πάθει κουφαμάρα απο το ηχείο) και ενώ μου μιλούσε...λέω στο γιάννη...we go home now!!!

Ps No photos σήμερα γιατί δεν ήθελα τη μούρη του στο blog μου!!

13 Comments:

Blogger YO!Reeka's said...

Ομολογώ ότι αυτό με τους οικιακούς βοηθούς (συνήθως ανήλικους) με σόκαρε κι εμένα. Τα παιδιά που με φιλοξένησαν είχαν έναν οδηγό όπως εσείς και κάθε πρωί ερχόταν μια κοπέλα που έτριβε στα τέσσερα τα πατώματα και έπαιρνε τον μπόγο για σίδερο. Οι γονείς του αγοριού είχαν για βοηθό τον Κούλντι, ετών 14, όλη τη μέρα εκεί. Του φερόταν πολύ καλά, αλλά εμένα με στεναχωρούσε, δεν μπορούσα να του φορτώνω τις σακούλες μου όποτε ερχόμουν ή έφευγα από το σπίτι. Τόσο που ο καημένος ο Κούλντι ρώτησε γιατί εδν τον άφηνα να με βοηθήσει (αν δηλαδή δεν τον εμπιστευόμουν).
Τον Κούλντι τον "δάνεισαν" για τις προετοιμασίες του γάμου στη νύφη (για 2 μέρες, για να βοηθήσει). Η καλύτερή του του μικρού, που ξεκολλούσε από την καθημερινότητά του και συμμετείχε σε αυτή την πολύχρωμη γιορτή! Όμως μια από τις σκηνές που μου έμειναν στη μνήμη ήταν ο Κούλντι να παίζει με έναν συνομίληκό του, καλεσμένο στο γάμο (παιδάκι με τα ωραία ρουχαλάκια και τα αγγλικά του). Παιχνίδι που διακόπτονταν όποτε ο Κούλντι έπρεπε να κουβαλήσει κάτι...

3:41 AM  
Blogger Yian-Yiot said...

(Γιώτα) Ο χτεσινός βοηθός ήταν πιο μεγάλος απο εμάς και ένιωθα τρομερά άσχημα που έκανε τα πάντα. Η έννοια του οικοδεσπότη σε ενα πάρτυ άραγε ποιά είναι? Δεν είναι να περιποιείται ο ίδιος τους καλεσμένους?Πολύ θλιβερές εικόνες και αυτό που το κάνει πιο θλιβερό είναι πως οι δυτικοί συμπεριφέρονται πολυ πιο καλά στους βοηθούς. Μας το έχει πει και ο οδηγός μας.
Όσο για το σφουγγάρισμα, δεν ξέρουν αλλιώς. Εγώ έχω τη σφουγγαρίστρα και κάθεται, ήθελαν να σφουγγαρίζουν με πανιά, στα τέσσερα....

3:51 AM  
Blogger garfield said...

Ούτε στα πάρτυ του δημοτικού δεν μετράγαμε τα λουκανικάκια και τα κασεράκια...Αν και οι νεόπλουτοι τελικά σε όλες τις χώρες του κόσμου φαίνεται να έχουν την ίδια ηλίθια και αντικοινωνική συμπεριφορά....
Αλλά να ρωτήσω κάτι άσχετο....
Το θέμα sex γενικά στις Ινδίες πως είναι? Τι παίζει?

4:09 AM  
Blogger Yian-Yiot said...

(Γιώτα) Το θέμα του σεξ είναι καυτόοοοοοοοο, αλλά θέλω να αφιερώσω blog, με στοιχεία..γενικά όμως...δεν παίζει!!

4:22 AM  
Blogger YO!Reeka's said...

Εμένα πάντως μου είπαν ότι παίζει... υπό προϋποθέσεις και στα σωστά μέρη (δεν λέω για πορνεία, μην με παρεξηγείτε...!)

4:37 AM  
Blogger Yian-Yiot said...

(Γιώτα) Gelial διαβάζω ένα πολύ πολύ καλό βιβλίο στα αγγλικά που μιλάει για όλα αυτά μέσα. Είναι η αληθινή ιστορία ενος αυστραλού κατάδίκου που ήρθε κυνηγημένος στην Ινδία. Φοβερόοοο!!!Στην Ελλάδα δεν ξέρω αν έχει έρθει αλλά ξέρω πως θα γίνει ταινία με τον Τζόνυ Ντέπ.Εκεί μιλάει για όλους και όλα, όποιος δεν έρθει Ινδία θα θέλει να έρθει και όποιος έχει έρθει θα τη γνωρίσει απο την αρχή. Ο τίτλος αύριο , δεν τον θύμάμαι..
Μιλάει και για το σεξ κάπου και αν δεν κάνω λάθος έχω διαβάσει δυο φορές σε δυο διαφορετκά βιβλία πως γενικά οι Ινδές είναι πολύ συντηριτικές ακόμη..και με τον άντρα τους..
Αντιγονάκι σε σένα θα το δώσω μάλλον τον Απρίλη που θα έρθω το βιβλίο...

8:01 PM  
Blogger Vagabondis said...

Nomizw to biblio legete...Shantaram

11:45 AM  
Blogger Titika said...

Παίδες γεια!!!
Το θέμα της εξουσίας παίζει παντού και πάντα! Γιώτα πολύ σε πάω που πήγες να βάλεις κρασί μόνη σου και έσκασες χαμόγελο στον τυπάκο! Βρήκα αλλο ένα Blog για Ινδία (όχι από Έλληνα). Μπορεί να σας ενδιαφέρει.
http://indiauncut.blogspot.com/

5:03 AM  
Blogger ellinida said...

Καλοπερνάτε βλέπω , και τα παρτάκια σας και διασκέδαση .
Πολύ χαίρομαι να διαβάζω το μπλογκ σας .
Πότε θα πάτε Goa ? Περιμένω ανταπόκριση από εκεί .

5:36 AM  
Blogger Marina said...

Καλημέρα.
Αν σε έπιανε Γιώτα ο Νεοπλουτίδης να α) μπαίνεις στην κουζίνα του και β) μιλάς με τον υπηρέτη δεν θα σε ξέπλενε ούτε ο Γάγγης (με όλη του τη βρώμα) Οι Ινδοί τωρινοί νεόπλουτοι είναι σαν τους παλιούς Anglo-Indians, ούτε οι Εγγλέζοι τους θέλανε γιατί ήσαν Ινδοί (μαύροι) αλλά ούτε και οι Ινδοί γιατί ήσαν με το μέρος των Εγγλέζων (προδότες θεωρούντο)..αν βάλεις και τη σνομπαρία μέσα..

4:15 AM  
Blogger Vassilis said...

This comment has been removed by the author.

11:05 AM  
Blogger Vassilis said...

2007 εννοούσα....

11:06 AM  
Blogger Vassilis said...

Γεια σας και πάλι. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι το συγκεκριμένο βιβλίο, Σανταράμ, θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2007 από τις εκδόσεις Διήγηση

11:07 AM  

Post a Comment

<< Home