Google
 

Monday, February 13, 2006

BOLLYWOOD ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

Αχ, τι σαββατοκύριακο και αυτό! Τόσο κλάμα...εγκυμοσύνες, άχρηστοι γιατροί....πόνος!!
Όχι εγώ καλέ!Η ταινία που πήγαμε να δούμε στο cinema!!Πήγαμε να δούμε bollywood!!!


Βασικά είχαμε πει να πάμε εδω και καιρό να δούμε μια ταινία. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να παρακολουθήσεις μια τέτοια ταινία.
Καταρχήν οι πιο πολλές ταινίες φτιάχνονται μέσα σε 2 ώρες (μιλάμε για υπερπαραγωγές, όχι αστεία). Και κατα δεύτερον, είναι εύκολο να τις παρακολουθήσεις ακόμη και αν δε μιλάς τη γλώσσα επειδή ως επι το πλείστον τραγουδάνε και δε μιλάνε. Έτσι συμφωνήσαμε να πάμε να δούμε μια ταινία με φόντο την Goa, αφου θα είμαστε εκεί, Θεού και τρένου θέλοντος, την άλλη βδομάδα.

Στη δική μας περίπτωση δεν ήταν καθόλου μα καθόλου δύσκολο να παρακολουθήσουμε την ταινία, για ακόμη ένα λόγο. Ήταν ακριβές αντίγραφο της αγαπημένης μου ταινίας «Dirty Dancing»!!Οτι θα ζούσα τη μέρα που θα έβλεπα ενα τέτοιο αντίγραφο όμως δεν το περίμενα. Ο τίτλος της ταινίας «Holidays», και όλα τα ινδικά βλέμματα επάνω μας αφού χασκογελούσαν με τους ηλίθιους ξένους που μάλλον δεν είχαν καταλάβει πως η ταινία είναι στα Hindi!!.Ελα ντε που αμα ήξεραν πως το ξέραμε ήδη θα μας περνούσαν για ακόμη πιο ηλίθιους...

Και πάμε μέσα στην αίθουσα. Αρχίζουν όλα τα προειδοποιητικά σήματα και όχι δεν μας παρακαλούμε να έχουμε το κινητό μας κλειστό, αλλά να μη φτύνουμε στα καθίσματα κτλ.Τα κινητά εννοείται πως είναι όλα ανοιχτά και μας έχουν σπάσει τα νεύρα στην διάρκεια της ταινίας. Αλλά κανείς δεν τολμά να διαμαρτυρηθεί. Ποιός να το κάνει άλλωστε. Σε 2 λεπτά θα χτυπήσει και το δικό του σίγουρα....δεν τον παίρνει να το κάνει(αν το έκλεινε ίσως....λεω τώρα εγω ρε παιδί μου μια τρελή σκέψη!!!)
Η ιστορία λοιπόν είναι γνωστή. Οι χαρούμενοι γονείς με τις κόρες που πάνε στην Goa για διακοπές και μένουν σε πεντάστερο ξενοδοχείο. Ήδη απο τις 10 περίπου λέξεις που έχει η πρόταση μου οι ...11 μοιάζουν ψέμμα.Καταρχήν οι γονείς εδώ δεν είναι χαρούμενοι αν κάνουν κορίτισια!!Καθόλου όμως...Αυτός μάλιστα είναι και ο λόγος που εδώ και μια δεκαετία έχουν απαγορέψει στις έγκυους να κάνουν υπέρηχο, για να μη βλέπουν το φύλλο του παιδιού. Πριν το νόμο αυτό είχανε κάποια εκατομμύρια εκτρώσεις γιατί έβλεπαν πως είχαν κορίτσι και σου λέει....κορίτσι????Προίκα, κυνήγι απο τα αγόρια μην την πειράξουν....ασε καλύτερα. Συμπέρασμα....Το πουλί στην Ινδία είναι δύναμη!!

Οπότε εκ του προοιμίου αυτοί οι γονείς δεν ήταν χαρούμενοι.Βέβαια αυτό μου θυμίζει κια την παλιά Ελλάδα για να λέμε και του στραβού το δίκιο.
Μετά..οι Ινδοί δεν πάνε εύκολα διακοπές και όχι μόνο αυτό..ακόμη και αν πάνε δε μένουν ποτέ σε πεντάστερα ξενοδοχεία. Απο τη δική μου εμπειρία, ακόμη και αν έχουν πολλά χρήματα θα πάνε να μείνουν σε σχετικά φτηνό ξενοδοχείο. Γενικά δεν τους πειράζει να μην έχει και πολλά στάνταρς το ξενοδοχείο τους. Πχ ζεστό νερό...(.ποιός πλένεται τώρα μωρέ στις διακοπές??) αρκεί να είναι φτηνό!Οπότε το να δεις μεσοαστό Ινδό σε τέτοιου είδους ξενοδοχείο μάλλον φάρσα είναι..Και με τις σκέψεις αυτές και μόνο καταλαβαίνεις πως είσαι όντως στο cinema.
Και η παραγωγή όμως απο ότι κατάλαβα δεν πρέπει να ξόδεψε και πολλά λεφτά. Καταρχήν αποκλείεται να είχαν σεναριογράφο. Τους έβαλαν να δούν το«Dirty Dancing» και είπαν εσύ είσαι αυτός ,εσύ εκείνος...κοίτα και μάθε...Και οι ατάκες και όλα ίδια..Με τη μόνη διαφορά πως το «Dirty Dancing» μιλούσε για τη δεκαετία του ’60!Αλλά δε μας πτοεί εμάς αυτό..Το ίδιο είναι..τι 1960 τι 2006....για τους παραγωγούς ενα και το αυτό. Ειδικά στη φάση που μας έδειχνε πως μια κοπέλα είχε κάνει έκτρωση χωρίς αναισθησία σε ένα γιατρό που μάλλον είχε μάθει την ιατρική απο τον οδηγό «Πως να γίνεις (μη) γιατρός σε 3 μήνες». Νομίζω πως ήθελαν να προάγουν το γεγονός πως είναι πλέον νεο-φιλελεύθερη κοινωνία και κάνουν και εκτρώσεις (Κοίτα τι κάνουμε εμείς!!!!...έκτρωση)

Απο την άλλη δε νομίζω να σκέφτηκαν πως δεν είναι και η καλύτερη διαφήμιση να υπονοείς πως έχεις χασάπηδες γιατρούς το 2006. Το original σενάριο μιλούσε για μια Αμερική στην οποία αυτού του είδους οι επεμβάσεις ήταν παράνομες. Οπότε η σύνδεση με σενάριο του 2006 μάλλον ατυχής ήταν. Πράγμα που μου θυμίζει να μην πάω για το σφράγισμα που ήθελα και να περιμένω να σαπίσει και να βγάλω το δόντι στην Ελλάδα!!

Οι πρωταγωνιστές ήταν το κάτι άλλο όμως...Η πρωταγωνίστρια είχε μια έμμονη ιδέα με το γάμο...Πήγαιναν με τις φίλες της να δούνε ρούχα και κείνη πήγαινε στο άσχετο και δοκίμαζε νυφικά( αυτό δεν ήταν copy paste απο το original σενάριο, στην αμερική θα τους έπαιρναν με τις ντομάτες αν είχαν δείξει κάτι τέτοιο).Ασε που ήταν μια απλή πλην τίμια Ινδή και δε μας την έδειξε ούτε μια φορά με μαγιώ αλλά ούτε κάν υποννόησε πως φιλούσε τον φίλο της. Γενικά ακόμη και όταν μας έδειχνε κοπέλες με μαγιώ (γιατί διακοπές είχαν πάει..όχι σε μοναστήρι!)μας τις έδειχνε μόνο απο τη μέση και πάνω.Στη σκηνή αυτή η αδερφή της πρωταγωνίστριας κάνει μπάνιο στην μπανιέρα του δωματίου της με το ...μαγιώ της!!(πάλι καλά που δεν έχει και σωσίβιο μπας και πνιγεί..στην μπανιέρα!) Αφού φαντάζομαι(γιατί δε μας το έδειξε) πως το έκανε με τον συμπρωταγωνιστή της...εξ αποστάσεως και με ρούχα.. Το μόνο που έδειχνε σε μας ήταν να τρίβουν τις μύτες τους και δε νομίζω να έχουν καταγωγή απο Εσκιμώους που συνηθίζεται!!
Η δε άλλη που έκανε την επέμβαση, φορούσε συνέχεια κοντά και είχε την κοιλιά της έξω αλλά δε μας πείραζε. Είχε κάνει έρωτα ανύπαντρη, ήταν χορεύτρια και ήταν και έγκυος άρα ήταν η τσούλα του έργου και δε μας πείραζε να φοράει και κανα μίνι.

Ο πρωταγωνιστής απο την άλλη ήταν συνέχεια με ανοικτό το πουκάμισο και τη χρυσή αλυσίδα φόντο.
Ευτυχώς δεν είχε τρίχα να μπλέκεται στη αλυσίδα!! Με τέτοια προσόντα μάλλον μόνο την πρωταγωνίστρια...μυξοπαρθένα μπορούσε να ρίξει στη σημερινή Goa.Και αυτό ήταν ένα φτωχό πλην τίμιο παλικάρι το οποίο παρά τη φτώχεια του είχε τη μια ενα τζιπάκι και την άλλη μια μηχανή και κυκλοφορούσε. Είχε και το πολύ ωραίο όνομα...μουσχάρ, μουσκάτ...θα σας γελάσω, δεν το ξεχώριζα καλά
.Νομίζω πως ο Πατρικ Σουέζ αυτοκτονήσει αν δεί πως έκαναν τον ευατό του και τις χορογραφίες του copy paste.
Το άλλο που μου έδωσε την εντύπωση πως η παραγωγή δεν είχε πολλά λεφτά είναι το γεγονός πως μάλλον δεν έκαναν μοντάζ. Σε 2 σκηνές είδαμε 2 κατσαρίδες που ήταν οφθαλμοφανέστατες. Η μία ήταν στο μαξιλάρι της πρωταγωνίστριας όταν η μαμά της της έλεγε να περάσει καλά και να μην την ενδιάφερουν τα λεφτά..είχαν πολλά να φάνε...και οι κατσαρίδες μάλλον, γιαυτό μαζεύτηκαν όλες εκεί. Και η άλλη στη σκηνή που πάει η πρωταγωνίστρια να σηκώσει τον πατέρα απο το κρεββάτι (ήταν γιατρός) για να επισκεφτεί την τσούλα πλην άτυχη χορεύτρια που είχε κάνει έκτρωση σε χασάπη και πονούσε. Η κατσαρίδα στη σκηνή αυτή φαίνεται στον τοίχο..έξω απο το δωμάτιο. Μάλλον πάει επίσκεψη για ποτό στην άλλη της προηγούμενης σκηνής.
Μετά απο μια μέρα που σκυλοπονούσε η τσούλα –χορεύτρια...μας τη δείχνει να χοροπηδάει και να τρέχει μαζί με τους υπόλοιπους όλο χαρά....Θαύμα –Θαύμα....!!

Και κει που περιμένω να ακούσω το συγλονιστικό She’s like the wind….ακούω μια τσιρίδα...και αρχίζει η πρωταγωνίστρια να τραγουδάει με πόνο..Tsoulo..tsouloo..(Μάλλον έλεγε στην χορέυτρια να ανέβει στη σκηνή και μπέρδεψε το ο με το α). Ο πόνος επίσης σημαίνει ακόμη πιο πολύ τσιρίδα στα ινδικά κομμάτια....!!Έλεος...αυτό που έπρεπε να κάνουν copy paste και δεν έκαναν ήταν τα τραγούδια...
Το καλύτερο απο όλα ήταν η πρωταγωνίστρια να τραγουδάει απο χαρά...με φόντο ενα κοπάδι βουβάλια...Ποιό ήταν το ηθικό δίδαγμα...όλες οι ερωτευμένες είναι βουβάλες ή οι άντρες είναι παχύδερμα??Το συμπέρασμα δικό σας!!

Αλλά και το I’ve had the time of my life στο τέλος...ήταν μια τραγωδία of my life! Χόρεψαν μάμπο υποτίθεται με slow κομμάτι και τους πρωταγωνιστές να κουνιούνται σε ρυθμούς Hindi!!!(Λιποθυμία)!!


Το τέλος όμως ήταν συγλονιστικό. Κλασσικά..μαθαίνει να χορεύει τέλεια η πρωταγωνίστρια που δεν ήξερε την τύφλα της πριν και κάνει Την εμφάνιση στο τέλος. Τα χειροκροτήματα δε λένε να σταματήσουν...και τότε παρατηρώ πως η πρωταγωνίστρια έχει φορέσει λίγο πιο κοντό φουστάνι απο ότι συνήθως. Τα χειροκροτήματα δεν είναι γιατί όλα είναι καλά και έχει Happy end η ταινία. Είναι γιατί επιτέλους...είδαμε το βρακί της πρωταγωνίστριας!!!Και δώστου χειροκρότημα..
Και φυσικά η τελευταία σκηνή..η πρωταγωνίστρια να σκέφτεται το νυφικό!Η τσούλα-χορεύτρια δε βρήκε ταίρι μέχρι το τέλος της ταινίας, έτσι για να μάθει να μην ξενοπ....ται!!μμμ

Φεύγοντας απο την αίθουσα παρατηρούμε ενα ζευγάρι που βρίσκει ευκαιρία και έχει χωθεί στα καθίσματα και φιλιέται επι μισή ώρα. Ή τους άρεσε τόσο πολυ η ταινία που θέλουν να δούν και τους τίτλους τέλους ή....βρήκαν ευκαιρία!Και δεν τους παρεξηγώ, τις προάλλες η αστυνομία κοντά σε μια περιοχή στο Δελχί πήγε και έδειρε τις κοπέλες που ήταν σε ένα πάρκο και φιλιόντουσαν!!Τις τραβούσαν απο τα μαλλιά και τις έδερναν, οπότε καλύτερα να πληρώσουν κάτι παραπάνω και να πάνε cinema παρά να φάνε και ξύλο!!

Το καλύτερο όμως ήταν κάτι κουβάδες που είδαμε πως είχαν μέσα στην αίθουσα. Ήταν κουβάδες γεμάτοι χώμα σε περίπτωση φωτιάς. Σου λέει έχουμε που έχουμε τόσο χώμα έξω στους δρόμους, να πάει χαμένο...?? Α, ρε κατακαημένο Iso 2009….Στην Ινδία ούτε το 30023 θα φτάσεις....

13 Comments:

Blogger zouri1 said...

με την πλακα,μαθαινουμε και σημαντικα πραγματα για την Ινδια.

11:24 PM  
Blogger Dellaporta said...

Καλά αυτό το τελευταίο με τους κουβάδες ήταν το κάτι άλλο. Όλος μου ο καφές βγήκε απο τη μύτη και κατέληξε στο πληκτρολόγιο.

Χρόνια πολλά στους ερωτευμένους!!!

12:42 AM  
Blogger Yian-Yiot said...

Yiannis : Xronnia polla paidia se olous. Eroteumenous kai mi. To ksero pos exei katantisei klise alla ego giortazo kathe mera!!!

1:14 AM  
Blogger xryc agripnia said...

Δειτε τα bolywood φιλμακια των bloggers,εδω------>

http://vaguetourist.blogspot.com/2006/02/bombay-project.html#comments

1:40 AM  
Blogger YO!Reeka's said...

Όντως αυτό με τους κουβάδες με έστειλε!!!
Λοιπόν εγώ είχα πάθυει πλάκα γιατί κάθε δεύτερη διαφήμιση στην τηλεόραση και κάθε δεύτερο bollywood βιντεοκλίπ έβλεπα τους ίδιους δύο τύπους! Αυτοί λοιπόν είναι ο Sharukh Khan και ο Sanjay Dutt, αμφότεροι superstar. Οι Ινδοί φίλοι μου, μου εξήγησαν ότι η επιρροή τέτοιων ανθρώπων είναι τόσο μεγάλη που η ινδική κυβέρνηση τους έχει ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΙ να μην παίζουν ρόλους κακών, γιατί κάνουν δημοφιλές το έγκλημα και την παραβατική συμπεριφορά!
ΥΓ. Εγω σινεμά δεν πρόλαβα να πάω, αλλά πήρα 2-3 blockbuster και διοργάνωσε προβολές τρελού χαβαλέ... Να φέρετε ταινίες μαζί σας! Είναι πάμφθηνες

2:08 AM  
Blogger Yian-Yiot said...

(Γιώτα) όντως εδώ είναι superstar ολοι αυτοί.Είναι όπως στην εποχή της μαμάς μου που όλοι δεν είχαν tv και τρέχαν στο cinema. Ο οδηγός μας δεν έχει tv στο σπίτι του και πορώνεται απίστευτα με αυτά.Κάθε μέρα και καινούργιο τραγούδι απο ταινία.Και φυσικά θα πάρουμε μαζί μας ταινίες...έχουν τόσο γέλιο...!!

2:17 AM  
Blogger Yian-Yiot said...

gelial den xerw an exeis taxidepsei me treno..alla an to exeis kanei...please...give us some info. San ta provata sti sfagi tha pame...
einai treno poy koimasai ...11 wres gia goa...

2:19 AM  
Blogger YO!Reeka's said...

Εγω δεν το εχω κάνει. Αλλά μια πολύ καλή φίλη, που ήρθε πριν από 2 χρόνια Ινδία, ταξίδεψε με τον φίλο της με τον Lonely Planet στο χέρι. Την ρώτησα λοιπον και μου είπε ότι έκανε αρκετά ταξίδια με τρένο, αλλά προσέξτε: ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ!. Στις υπόλοιπες γίνεται της κακομοίρας, βλέπε γνωστές σκηνές με λεωφορεία (είμαι σίγουρος ότι και την Πούνα το ίδιο θα είναι). Σιγουρευτείτε ότι έχετε πληρώσει το πιο ακριβό εισιτήριο και θα είστε εντάξει.

2:36 AM  
Blogger YO!Reeka's said...

Εγώ πήγα στην Agra με κλιματιζόμενο πούλμαν (ξεπάγιασα), στο οποίο έκλεισα θέση απο ταξιδιωτικό πρακτορείο (όχι με τα ΚΤΕΛ Ινδίας, δηλαδή). Και είδα και από μια ταινία σε κάθε διαδρομή (χωρίς υπότιτλους, αλλά καταλάβαινα, όπως εσείς)!

2:39 AM  
Blogger vasvoe said...

εδώ δείχνουν κάθε βδομάδα μια ταινία μπόλιγουντ στην τηλεόραση, αλλά πάντα είναι ο ίδιος πρωταγωνιστής και η ίδια πρωταγωνίστρια. επίσης και το σενάριο, πάντα το ίδιο είναι, αυτός την βλέπει και την ερωτεύεται κεραυνοβόλα, αυτή δεν του δίνει σημασία, αυτός κάποια στιγμή την σώνει από μεγάλο κακό, αυτή τον ερωτεύεται παράφορα, στο τέλος τα φτιάχνουν...

4:53 AM  
Blogger ellinida said...

Τι ωραίο μπλογκ . Με ταξιδέψατε .
Σαν να καλοπερνάτε εσείς στην Ινδία . GOA ε ? Φιλιά στην Γκόα και στον Ελληνα που ζει εκεί 15 χρόνια .

10:14 PM  
Blogger Yian-Yiot said...

Yiannis: Ellinas stin GOA? 15 xronia?
steile grigora onoma, dieuhinsi kai tilefono. Tha exei poli endiaferon na tou metaferoume prosopika ta xairetismata ta sou ellinida!!!

Perimeno

10:41 PM  
Blogger ellinida said...

Μπα , θα τον βγάλετε από τον νιρβάνα της αδιαφορίας του .
Για ρωτήστε όμως John the Greek , φαντάζομαι πως θα έχει γίνει πιά διάσημος . Θα τον βρείτε κάτω από κανένα φοίνικα αραγμένο .
Να περνάτε όμορφα .

5:44 AM  

Post a Comment

<< Home