Google
 

Thursday, February 09, 2006

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ...ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!( THE SEQUENCE)

Day 2
Μετά τη δουλειά μας αρχίσαμε να ψάχνουμε απελπισμένα για να βρούμε το εμβόλιο. Όχι πως θα κολλούσαμε ηπατίτιδα επιτόπου και πεθαίναμε αλλα είχαμε τσατιστεί. Τι στο καλό? Δε θα βρούμε ενα φαρμακείο με 2 εμβόλια ηπατίτιδας??
Καλά...όταν κάνω αυτές τις ερωτήσεις στον ευατό μου σκέφτομαι (με όλα αυτά που ήδη ξέρω για την Ινδία) μια μεγάλη μούτζα να πλησιάζει το πρόσωπο μου! Προσπερνώ τις κακές σκέψεις όμως και προχωράω.
Sadik..πήγαινε μας σε ενα μεγάλο και καλό φαρμακείο του λέμε. Και ο Sadik το παίρνει προσωπικά και αρχίζει το ράλλυ μέσα στην πόλη. Κάνουμε αναστροφή μέσα σε κεντρικούς δρόμους, κάνουμε όπισθεν την ώρα που απο πίσω μας είναι ένα φορτηγό και του τη λέμε κιόλας. Κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε να φτάσουμε στο φαρμακείο. Με το στύλ που οδηγεί ο Sadik όμως μάλλον σε λίγο θα ψάχνουμε και νοσοκομείο..
Τελικά φτάνουμε σώοι και αβλαβείς στο πρώτο φαρμακείο

Απο έξω δε φαίνεται πάρα πολύ καλό και καινούργιο αλλά το θέμα είναι να κάνουμε τη δουλειά μας. Πάμε και ζητάμε το εμβόλιο και είναι ο μόνος Ινδός που πριν μας πεί ναι, κοιτάζει το ψυγείο του. Εμείς παράλληλα κοιτάμε αν είναι στην πρίζα το ψυγείο πρώτα, για ευνόητους λόγους. Και μας λέει πως έχει μόνο παιδικά....Παίρνει τηλ (ρε γαμώτο δεν μιλάει καμία στο τηλέφωνο να ξαναδώ τη χτεσινή σκηνή) και μας λέει πως μάλλον θα υπάρχει στόκ σε 2 εβδομάδες...Μέχρι τότε του λέμε..ποιός ζεί ποιός κολλάει....κολλάεειιιιι????Ηπατίτιδα.......βουρ σε άλλο φαρμακείο


Μέσα στην κίνηση για 1 ώρα και ακόμη δεν έχουμε φτάσει...Πηγαίνουμε στο φαρμακείο ενός απο τα αρκετά νοσοκομεία που έχει η Πούνα...Επιτέλους φτάνουμε και τρέχουμε να ρωτήσουμε αν έχει τα εμβόλια...στο δρόμο σπρώχνουμε και πατάμε τους ανθρώπους που πηγαίνουν και αυτοί στο φαρμακείο...Που ξέρω εγώ οτι δε θα μου πάρουν την τελευταία δόση που θα έχει απο το εμβόλιο...ε?????

Και εκεί που ρωτάει ο Γιάννης...εγώ παρατηρώ...και βλέπω επάνω στο κτίριο του νοσοκομείου...κάτι που δε μου κολλάει...Τι να είναι αυτό?

Πάω πιο κοντά....Είναι 4-5 άνθρωποι που κρέμονται στην κυριολεξία για να βάψουν το κτίριο. Το μόνο που τους συγκρατεί είναι κάποιο σχοινί. Έχουν φτιάξει μια πατέντα σαν κούνια στην οποία κάθονται και ένα σχοινί ...Δεν είναι δυνατόν...Α βλέπω και κάτι κεφαλάκια επάνω στην ταράτσα...Αυτοί τώρα τι ρόλο βαράνε? Να κρατήσουν το σχοινί σε περίπτωση που θα πέσουν οι μπογιατζίδες έτσι ώστε να του μείνει τουλάχιστον η πατέντα της κούνιας....ή να φωνάξουν...πέφτειιιιιιιιιιιιιιιιιιι.
Απο κάτω είναι κάποιο κυριοι που κάθονται και μοιάζουν σαν να περιμένουν να πέσουν οι άλλοι για να πάνε να τους πάρουν τη δουλειά..
Όπως και να έχει....και να βρώ στο νοσοκομείο αυτό εμβόλιο δεν κάθομαι με τίποτα. Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν δε μου μοιάζουν και πολύ ασφαλείας...Και γιατί να είναι καλύτερο δηλ σε όλα τα υπόλοιπα?
Και φαντάζομαι να ρωτάω το γιατρό...συγνώμη...δε θα φορέσετε γάντια? Δε θα αλλάξετε την σύριγγα?? Και να μου απαντάει...Συγνώμη μανταμίτσα...είσαι ρατσίστρια? Έχεις τίποτα εναντίον του ανθρωπάκου που έφυγε???Δε θες τη σύριγγα του???ε????

Ευτυχώς...δεν το βρίσκουμε και εδώ...πάμε παρακάτω. Μας λένε να πάμε σε άλλο νοσοκομείο. Εντωμεταξύ μέχρι εδώ όπου και να πήγαμε όλοι μας διαβεβαίωναν πως το επόμενο..θα το έχει σίγουρα...Sure sir…no problem sir!!
Πάμε και στο επόμενο νοσοκομείο...Στο φαρμακείο ο υπάλληλος μας διαβεβαιώνει.....Sure sir, we have it! Περιμένοντας λοιπόν ο οδηγός μας, μας έχει φάει τα μυαλά να μας κάνει ενα tour μέσα στο νοσοκομείο που είναι πολύ ωραίο...go sir, very nice…you and madam here…very nice…Μόνο που δε μας πρότεινε να κλείσουμε σουίτα για να γιορτάσουμε την γιορτή των ερωτευμένων. No Sadik we don’t want to get inside…hospitals no good του λέει ο Γιάννης ….No sir…you take madam tour inside…hospital very beautiful…..
Πότε θα τελειώνει αυτός ο ρημαδοφαρμακοποιός να μας πεί , σκέφτομαι...Ο Sadik ήταν ικανός να μας πάρει με το ζόρι και να μας κάνει tour πάνω στο αναπηρικό καροτσάκι...
Στη συνέχεια και ενώ ο Sadik συνέχιζε να πρήζει το Γιάννη για το tour...βλέπω να έρχεται και ο χειρούργος..


Εδώ είμαστε λέω...ήταν ένα 14χρονο...που φορούσε απλά ρούχα...και μια μάσκα χειρουργού την οποία παρακαλώ έβγαλε μόνο όταν έφτασε στο φαρμακείο...
Αν οι γιατροί σε αυτό εδώ το hospital very beautiful είναι έτσι...να πάμε να πνιγούμε ομαδικώς..Τι ψάχνουμε για εμβόλια και αηδίες? Εδώ σε έχουν φάει λάχανο αν τύχει και κοπείς και θέλεις να ράψεις το χέρι σου!!
Ασε που δίπλα στο φαρμακείο..(είχε πάγκο δεν πήγαινες μέσα) είχε μια ζούγκλα και είχαν μαζευτεί όλα τα κουνούπια της Ινδίας...Αν δεν πάμε απο ηπατίτιδα, θα πάμε σίγουρα απο ελεονοσία σκέφτηκα...Άντε χριστιανέ μου...απο γερμανία το φέρρνεις το φάρμακο???


Επιτέλους μετά απο δεν ξέρω και γώ πόση ώρα πάει στο ψυγείο ο υπάλληλος και μας φέρνει όλο χαρά το παιδικό εμβόλιο( εδώ πάει...τι’χες Γιάννη, τι’χα πάντα).Μοιάζουμε ανήλικα ρε γαμώτο...? Όχι του λέμε...αυτό είναι για παιδιά....Του κόβεται το χαμόγελο...το ξανακοιτάει και μας λέει....να πάτε στο τάδε φαρμακείο...εκεί το έχει....Σίγουρα!!!!

Και ξαναξεκινάμε εμείς , ο Sadik με τα πόδια και τα μάτια εκατοντάδων Ινδών που μας κοιτούσαν μέσα απο λεωφορεία, απο το δρόμο, απο αμάξια ,παντού. Ο δε Sadik ήταν ο μόνος που νομίζω πως το διασκέδαζε..είχε ενα χαζό χαμόγελο πάντα...δεν έχω ιδέα για ποιό λόγο...Λές να ήξερε κάτι πουν δεν ξέραμε?
Και πάμε στο 200στο φαρμακείο....Φαρμακείο να το κάνει ο Θεός δηλ...

Το περιβάλλον να πάρεις με τα μπάζα δίπλα ή την καινούργια παραλαβή φαρμάκων?


Όλα τα φάρμακα το ένα δίπλα στο άλλο, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και σε περιβάλλον με τόσους βαθμούς κελσίου όσο ακριβώς έπρεπε.

Αλλά μπροστά στην ανάγκη τι να κάνεις??Λέμε στον παππού τι θέλουμε και μας απαντάει...Yes sir, sure we have it!!! Και αρχίζει ενα παραλλήρημα ο γιάννης απο τη χαρά του..Μπραβο, you are the best, the only drug store in pune that has the vaccine…well done sir κτλ Εγώ τον σκουντάω γιατί έχουμε γίνει θέαμα. Αλλά μόνο και μόνο η μούρη του παππού άξιζε πολλά. Κουνούσε το κεφάλι σα να λέει...Ναι ...κυρίες και κύριοι το βλέπετε...με υμνούν ακόμη και δυτικοί..τι άλλο να κάνω ο άνθρωπος...μα ποιός είμαι ρε παιδι μου????

Και ταυτόχρονα μας λέει ο συνεργάτης του που πήγε και χώθηκε στο ψυγείο...No stock sir…only for children….Ο δε παππούς που καμάρωνε πριν 5 λεπτά σα γύφτικο σκεπάρνι ούτε να μας φτύσει...
Και ξεκινάμε για το τελευταίο φαρμακείο....λέω δεν αντέχω άλλο..ας μην το κάνουμε το κωλοεμβόλιο....Και προτείνει ο γιάννης να πάμε ακόμη σε ένα τελευταίο...Και γύρισε μισή ώρα μετά με τα εμβόλια!!!!!Ναι....και όμως....
Βρήκε ένα κανονικό και πήρε και 2 παιδικά...τον διαβεβαίωσε ο γιατρός στο φαρμακείο πως αν πάρεις 2 παιδικά είναι μια δόση για ενηλικους...(και φάγαμε τόσες μέρες???????????γιατί κανείς δε μας το είπεεεεεεεε????????????ε?????????)
Και μάλιστα λέει το κανονικό το βρήκαμε κατα τύχη..το είχε παραγγείλει κάποιος πριν 2 μήνες και δεν το πήρε...Δε με νοιάζει αν κόλλησε ηπατίτιδα ο άλλος που το παρείγγειλε τελικά δε με νοιάζει αν θα πάει να το πάρει μετά....το εμβόλιο είναι δικό μου!!!
Και μας είπε ο γιατρός να πάμε σε ενα συκεκριμένο νοσοκομείο μόνο....και πήγαμε....Καλά..όχι πως πήρα πίσω ότι κακία είπα για τα προηγούμενα νοσοκομεία.

Όχι πως ήταν στα μαύρα του τα χάλια..είχε και μια νοσοκόμα μεσα...βαδίζω και παραμιλώ. Πάμε να κάνουμε το εμβόλιο...και τη ρωτάμε ρε παιδί μου σαν ειδική...έχουμε 2 παιδικά εμβόλια..είναι η ίδια δόση για ενήλικες? Θα είμαστε Οκ??
Για να πάρουμε την αποστομοτική επιστημονική απάντηση “Yeahhhh, whatever!!!”
Ορίστε?????Αλλά είχα ήδη κάτσει να μου κάνει την ένεση και δεν μπορούσα να σηκωθώ να τρέξω!!!Απο τότε και στο εξής ότι και να την ρωτούσαμε παίρναμε την ίδια απάντηση...
Που να πάω να πληρώσω? Yeahhhh, whatever!!!
Είστε νοσοκόμα ή γιατρός ? Yeahhhh, whatever.
Θα πρέπει να προσέξουμε λίγο το χέρι μας μετά το εμβόλιο ή όχι? Θα πρηστεί? Θα πάθει κάτι γαμώ την γκαντεμιά μου???? Yeahhhh, whatever, Yeahhhh, whatever.
Πρέπει να ομολογήσω δε οτι στη δουλειά της ήταν πολύ καλή. Το κανονικό το έκανα εγώ και ο Γιάννης σαν ιππότης έκανε τα δυο παιδικά..(μετά το εμβόλιο μου ζητούσε να παίξει μπαλίτσα(???)...σήμερα θα διαβάσω αν έχει side effects το παιδικό)
Λίγο πριν φύγουμε λοιπόν έρχεται η σειρά της γιατρού - νοσοκόμας για ερώτηση.....Σας αρέσει η Ινδία...?????


Και σκέφτομαι...η εκδίκηση είναι γλυκειά....και της απαντάω... Yeahhhh, whatever.

Ps. To Free pick up στο κάτω μέρος του ασθενοφόρου...το προσέξατε?Ευτυχώς που στην Ινδία είναι free αυτό γιατί σε άλλες χώρες είσαι στο φορείο και καθώς σε βάζουν μέσα δίνεις και το check. Ή΄ακόμη καλύτερα..αν έχουν δυο τηλεφωνήματα το βγάζουν στον πλειστηριασμό...10 ευρώ ο κύριος με καρδιά....20 ερώ ο κύριος με το εγκεφαλικό....1, 2. 3....κατοχυρώθηκε στον κύριο με την καρδιά,μμμ και απο ότι βλέπω και το έμφραγμα!!!!

10 Comments:

Blogger zouri1 said...

αντε τα καταφερατε.Τωρα ομως εχετε και την τριτη δοση.Θα πρεπει να αρχισετε να ψαχνετε απο τωρα

12:57 AM  
Blogger nyctolouloudo said...

η τρίτη δόση θα είναι ..4 παιδικά!

( με κουβαδάκια και φτυαράκια ..)

4:04 AM  
Blogger Titika said...

Καλά, από χθες που μπήκα πρώτη φορά στο blog σας μου φτιάξατε τη διάθεση. Όποτε μου σπάνε τα νεύρα στο γραφείο, μπαίνω και διαβάζω κι από λίγο. Με ταξιδεύετε με πολύ γέλιο. Πολλά φιλιά από Εllada!

4:38 AM  
Blogger Ranex said...

genika meta apo kathe emvolio prospathoume na min trome faghta pou ehoun polla alergiogona vlepe domates, avgo, sokolata akoma ki an den eimaste allergikoi..xero gw to leo tora mias kai eida tin antimetopissi whatever..
kai na fadasteis oti olo to uk einai gemato me indous giatrous kai den ehoume misi elpida gia prokopi osoi prospathoume...:(

8:13 AM  
Blogger Vagabondis said...

Tosh trexala pou dwsate gia to embolio, mou thumisate kati palies tainies tou Beggou pou olo etrexe!!

ΘΟΥ ΒΟΥ Φαλακρός Πράκτωρ: Επιχείρησις Μαδιάμ

1:06 PM  
Blogger YO!Reeka's said...

πω πω μανούραααα.....! εμβόλια για γερά νεύρα!

3:58 PM  
Blogger Yian-Yiot said...

Yiannis : Meta ta dio paidika embolia niotho allos anthropos paidia. San na efigan apo epano mou toulaxiston 10 xronnia. To rpoteino anepifilakta. Apla prin to kanete rotiste tin mama sas...

10:37 PM  
Blogger Dellaporta said...

Οχι τίποτα άλλο, δεν μπορούμε να σας τα στείλουμε κιόλας.

12:38 PM  
Blogger ellinida said...

Κουτούτσικα , αν ήταν όλα νορμάλ θα το διασκεδάζατε ? Καθήστε και απολαύστε . Θα έχετε να γράφετε για πολύ καιρό !
Καλημέρες !

10:21 PM  
Blogger morpheous said...

Yeahhhh, whatever!!!
eliosa sto gelio...me koitane sto grafio kai lene ti gelaei to xameno!

1:16 AM  

Post a Comment

<< Home