Google
 

Tuesday, May 16, 2006

ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ......

Η χτεσινή ημέρα ήταν το κάτι άλλο. Ενώ είχε πάει 5 το απόγευμα και έλεγα τι καλά σε λίγο πάμε σπίτι(γιατί το γρουσούζεψα μου λέτε?), ξαφνικά κλείνουν τα πάντα. Τα Pc, τα a/c, τα φώτα..όλα.Και ενώ περιμένουμε να ακούσουμε τη βοή σαν απο τρένο (λέγε με και γεννήτρια), δεν ακούγαμε τίποτα! Η γεννήτρια άργησε μια μέρα...κοινώς η γεννήτρια έκαψε φλάντζα!
Δεν το πίστευα!!!!!!Αυτά δε γίνονται ούτε στο Μητσοτάκη.
Πάμε να δούμε τι έγινε με τη γεννήτρια, τίποτα. Δεν έπαιρνε μπρός. Γαμώ την τύχη μου, τη ζέστη μου και όλα τα κουνούπια της Ινδίας μαζί!
Τώρα???Αρχίζουμε και παίρνουμε τηλέφωνα. Όποιον μπορούμε. Τον ηλεκτρολόγο της γειτονιάς σας, τον κύριο που μας πούλησε τη γεννήτρια, τον κύριο που μας πούλησε το σύστημα για τα κομπιούτερ. Δεν δούλευε τίποτα και έπρεπε να φέρουμε κάποιον για να δουλέψει κάτι!!
Καταρχήν να εξηγήσω πρώτα. Στην Ινδία δεν πρέπει να τηλεφωνήσεις μόνο. Πρέπει να τηλεφωνήσεις και στο σωστό πρόσωπο. Δηλ τηλεφωνείς στην εταιρεία απο την οποία πχ έχεις αγοράσει τη γεννήτρια...και λές.
- Καλησπέρα, τηλεφωνώ απο την Τάδε εταιρεία και θα ήθελα να μιλήσω σε κάποιον σχετικά με την γεννήτρια που μας πουλήσατε.
- Ποιός σας την πούλησε?
- Εσείς
- Εμείς ..ποιοί εμείς?
- (θέλει να του πω τον πρόεδρο της εταιρείας μαζί με τους σύμβουλους)??...ε...η εταιρεία σας...εκεί που δουλέυετε...η εταιρεία της οποίας το τηλέφωνο σηκώσατε και μιλάμε!!!!
- Ναι αλλά ποιός σας πούλησε τη γεννήτρια??
- Δε θα συννενοηθούμε σήμερα......Δεν ξέρω καλέ μου άνθρωπε, δε θυμάμαι, δεν έχετε συνεργείο συντήρησης???
- Σιωπή.............
- Ναι??
- (ακόμη σκέφεται...λες να νομίζει πως τον έβρισα ή έχει άγνωστη λέξη? Το συνεργείο να είναι η άγνωστη λέξη ή η συντήρηση?)
- Συγνώμη, θέλετε να κοιτάξω το συμβόλαιο και να σας πω ποιος το υπέγραψε?
- Το όνομα...
- Καλά κρασιά..και γω αυτό είπα...περιμένετε μια στιγμή
Βρίσκω το όνομα επιτέλους και του το λέω
- Μπορώ να μιλήσω τώρα στον κύριο αυτό?
- Δεν είναι εδώ...
- (Χαρακίρι)...έχει κάποιο κινητό που θα μπορούσα να τον πάρω?
- Όχι
- Ωραία, και μεις τι πρέπει να κάνουμε τώρα? Θα αργήσει να έρθει?
- Δεν ξέρω...
- (το χάος) ήθελα να ήξερα γιατι τον έβαλαν εκεί αφού απο αυτά που ακούει καταλαβαίνει τα μισά και στα υπόλοιπα η απόκριση είναι..οχι και δεν ξέρω...
Τελικά δεν ξέρω πως (δια μαγείας μάλλον)...βρίσκουμε τον υπεύθυνο ο οποίος είναι ταυτόχρονα πωλητής και συντηρητής.Συνεργείο μάλλον δεν υπάρχει και απο ότι κατάλαβα ακόμη ψάχνει την έννοια της λέξης ο κύριος στο τηλέφωνο. Ως δια μαγείας απέκτησε και κινητό ο πωλητής (που δεν είχε!!). Και όταν επιτέλους τον βρήκαμε μας λέει...έρχομαι. Αυτό όμως σημαίνει πολλά...σημαίνει...είμαι στο δρόμο, ντύνομαι και έρχομαι σε μια ώρα, θα έρθω όταν μου καπνίσει....θα έρθω αλλά δεν ξέρω σε ποιά ζωή.
Επειδή όμως εμείς τον θέλαμε να έρθει σε αυτή τη ζωή (γιατί ως γνωστόν οι Ινδοί πιστεύουν ότι έχουν σύνολο 7 ζωές ενώ εμείς οι ταπεινοί Έλληνες μόνο μία και τη σπαταλάμε να περιμένουμε τους Ινδούς ), του ζητήσαμε να είναι λίγο πιο σαφής. Σε μια ώρα λέει...Αυτό σημαίνει μιάμισι με 2 ώρες...
Αυτό ακριβώς έγινε και με τους υπόλοιπους που περιμέναμε..Καλά ο ένας ξεπέρασε κάθε προσμονή. Είπε οτι θα έρθει σε μισή ώρα...ήταν 6 τότε. Το ρολόι το ξανακοίταξα στις 8 και δεν είχε έρθει ακόμη!!
Για να μην τα πολυλογώ, εχτές νόμιζα πως θα κοιμηθώ αγκαλιά με το pc μου. Γιατί ναι μεν ήρθαν όλοι τους αλλά δεν μπορούσαν να αποφασίσουν ποιός απο όλους έφταιγε και μεις δεν είχαμε ρεύμα ....Και ενώ μετά απο ώρα είδαν πως έφταιγε η γεννήτρια...είπαν στο Γιάννη πως έπρεπε να περιμένουμε να πάνε να φέρουν ανταλακτικά!!!Οπότε έρχεται ο Γιάννης στο γραφείο (η γεννήτρια είναι στην ταράτσα) και ήδη είχε πάει 9 το βράδυ.
- Φεύγουμε???..λέω γεμάτη χαρά, προσμονή και όλα αυτά μαζί.
- Όχι ακόμη
- Γιατί?????????????????
- Στην αρχή δεν έβρισκαν τι φταίει αλλά τώρα το βρήκαν.
- Άρα φεύγουμε!!!
- Όχι σου είπα..πρέπει να ψάξουν και να βρούν το ανταλακτικό απο αυτό που χάλασε
- Και που είναι τώρα?
- Έφυγαν και θα ξαναγυρίσουν, σε μια ώρα είπαν....
- Και τους άφησες να φύγουν???????????????????????????????????????????????Δολοφόνεεεεεεεεεεεεε............ήθελα να του φωνάξω με τρόμο στα μάτια αλλά δεν το είπα
- Έλα μωρέ γιωτούλα, θα έρθουν μην κάνεις έτσι...

Το σπίτι μας και το κρεββάτι μας το είδαμε στις 11 το βράδυ! Το πρωι που σηκώθηκα δεν ήξερα που βρίσκομαι. Δε μιλάω για τη νύστα, άπειρη!!! Και μόλις ήρθα στο γραφείο και άνοιξα το pc, μπήκα στο χτεσινό μου blog και είδα το σχόλιο της φίλης μου Αντιγόνης που ρωτούσε με αφέλεια....ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ??? (Απο την φαντασία στην πράξη είναι όλα στο κράτος αυτό)Ότι κάποιος με σαμποτάρει στην Ινδία είναι σίγουρο. Αλλά ότι θα ήταν και η ίδια μου η φίλη δεν το περίμενα!!!!!Αντιγόνη............????????????????

1 Comments:

Blogger Marina said...

Καλημέρα Γιωτ-γιάν, μου φτιάξατε το κέφι σήμερα, εχω ψοφίσει στην κούραση, τρέχω σαν τον Βέγγο ψάχνοντας μαστόρους...αλλά βλέπω ότι και εσείς δεν πάτε πίσω..Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν οι Ινδοί το πρόβλημα μου θυμίζει ένα κόμικ του Αστερίξ (ο Αστερίξ στην Ελβετία)όταν κάνανε οι ρωμαίοι γιατροί συμβούλιο για το αν ο δηλητηριασμένος αποσταλμένος του Καίσαρα ήταν όντως άρρωστος και όταν επιβεβαιώθηκε, θέλανε να κάνουνε άλλο συμβούλιο για το τι δηλητήριο πήρε και θυσίες στους θεούς να τον γιατρέψουν απο ότι μπορεί να πήρε..κατά τάλλα ο ασθενής χαροπάλευε.

Νάστε καλά και οι δυό σας.

6:03 AM  

Post a Comment

<< Home