Google
 

Sunday, February 19, 2006

ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΟΤΕΣ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ

Καλημέρα και καλή εβδομάδα και εν πάσει περιπτώσει καλύτερη απο την προηγούμενη. Δεν ξέρω ποιός είχε καλή βδομάδα αλλά η δική μας άρχισε και τελείωσε χάλια. Τίποτα δεν πήγαινε καλά και δεν μπορούσες να συνεννοηθείς με κανέναν και για τίποτα (αυτό ομολογώ δε με εξέπληξε γιατί ακόμη και τις καλές μέρες δεν μπορείς να το κάνεις).
Έτσι ήρθε η άγια Παρασκευή που νομίιιιιιιιιζεις πως θα ξεκουραστείς. Κάθεσαι να δείς κανά εργάκι ή να δείς κανα νέο γιατί όλη τη βδομάδα ήσουν απών. Και τι μένει για να συμπληρώσει την πολύυυυυ όμορφη αυτή εβδομάδα....Γρίπη των πουλερικών στην Ινδία...
Όλα τα είχε η μαριορή.....η γρίπη μας έλειπε...Ωραία λέω και σιγοτραγουδάω με ρυθμό...... «Θέλω να την κάνω......Θέλω να την κάνω.....» και μετά σκέφτομαι τη θεσσαλονίκη που βρήκαν και κεί τον ιό και ξανατραγουδάω..... «Μα που να πάωωωωωωωω»
Ο γιάννης που μέρα με τη μέρα με βλέπει να μιλάω όλο και πιο πολύ στον ευατό μου αρχίζει και ανησυχεί γιατί σου λέει..πάει ..της σάλεψε. Τώρα τραγουδάει και μόνη της.

Έλεγα και γω όμως...σε όλες τις χώρες πήγε, στην ευρώπη πήγε...τι στο καλό?Τόσο καλά συστήματα έχουν εδώ που έχουν αποτρέψει τα κρούσματα. Δεν ήξερα βέβαια ότι το γεγονός ήταν καθαρά τυχαίο. Ακόμη και τα πουλιά δε γουστάρουν ούτε στάση να κάνουν Ινδία. Συζητάει δηλ ο αρχηγός των αποδημητικών για την πορεία που θα ακολουθήσουν.
Αρχηγός πουλιών γνωστός και ως ...πουλοαρχηγός! ...Ακούω προτάσεις...Ποιός θέλει...μμμμ Ευρώπη.....? Ωραία..βλέπω αρκετά φτερά...
Ποιός θέλει....Ασία...μαύρισμα.....σκουπίδια απο πολλούς τουρίστες που σημαίνει φαί...και γενικά παραλία, ζωή και κότα....Ωραία....Η ασία έχει πιο πολλούς πόντους...
Και αρχίζουμε....Ταυλάνδη (..γιεεεεεε απο κάτω)...Μαλαισία...(γιεεεεεεεε, πάλι τα πουλιά)...Ινδία....(Πλήρης ησυχία)....Ινδία είπα....(Ησυχία....) Ρε παιδιά κανείς δε θέλει να πάει Ινδία????? Εκεί έχει πιο πολλά σκουπίδια ακόμη και όπου δεν πατάει τουρίστας.. Και βγαίνει μια μαύρη χήνα γνωστή και ως βρομόχηνα που μόλις έτρωγε, της πέφτουν ζουμιά απο δώ, σκουλίκια απο κεί, κανέις δεν την κάνει παρέα....... και λέει....εγώ εγώ..εκεί νιώθω πιο πολύ στο περιβάλλον μου...
Η Ινδία με εκφράζει....!!Απορημένοι όλοι οι άλλοι....αρχίζουν και ζητοκραυγάζουν που θα την ξεφορτωθούν και έτσι... Μας την έκανεεεεεεεε...Γιατί μια χήνα...αρκεί!!!
Έκανε τη στάση εδώ η χήνα, χάρηκαν και οι υπόλοιπες και συνέχισαν για Ινδονησία κτλ...

Και όχι μόνο αυτό, αλλά και το μέρος..μάλλον η πολιτεία που διάλεξε ήταν η δική μας....
Μεγάλοι τίτλοι στις ειδήσεις για 1μισι λετπό και μετά άλλα 20 τι έγινε με το κρίκετ και άλλη μισή ώρα τι έγινε με τους αστέρες του Bollywood.Και περιμένεις να ακούσεις εσύ τι γίνεται. Εντωμεταξύ μόνο σκ έχουμε καταντήσει να τρώμε κανα κοτοπουλάκι κ αυτό κομμμένο...Χοιρινό δεν υπάρχει, βοδινό μόνο σε συγκεκριμένα εστιατόρια και αυτό όχι στη μορφή κιμά...Θα πάμε Ελλάδα και οι γονείς μας θα νομίζουν πως κολλήσαμε καμιά αρρώστεια που δεν έχει γιατρειά.
Και παρακολουθούμε συνέχεια ειδήσεις και λέμε ρε παιδί μου κάτι θα δείξει αποκλείεται. Και όντως δείνχνει....Να καίνε τα κοτόπουλα με πετσέτες στο πρόσωπο και σανδάλια στα πόδια. Τα πόδια μέσα στο φτερό και το πούπουλο και το αίμα...Δεν έχει καμία σημασία το γεγονός πως Κολλάει απο το αίμα....εκείνοι τα έκαιγαν!!!
Είχαν βάλει και αστυνομία να φυλάει τις εισόδους της Βομβάης απο τα φορτηγά γεμάτα με κοτόπουλα. Τα κοτόπουλα εκεί ήταν στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, μέσα σε κλουβιά που το πάτωμα δε φαινόταν απο την κουτσιλιά. Και έκαναν και ζουμ στα κλουβιά. Άμα ξαναφάω κοτόπουλο..έχει δεν έχει γρίπη των πουλερικών εμένα να με φτύσεις. Ακόμη και αν δεν ερχόταν εδώ η γρίπη των πουλερικών θα παθαίναμε τη γρίπη των κλουβιών στην Ινδία..ή τη γρίπη των σκατών....μέσα σε τόση κουτσιλιά!!Αλλά δεν άφηναν μύγα να περάσει οι αστυνόμοι. Έτσι έδειξαν οι ειδήσεις. Το γεγονός πως οι αστυνομικοί στην Ινδία θεωρούνται ως το πιο διεφθαρμένο επάγγελμα..δεν παίζει ρόλο..
Ένα δεκαρικάκι για να περάσω κύριε πολισμάνε....
Ρε μεγάλε με δουλεύεις..είναι η Tv μπροστά..κάτσε να φύγουν και τα λέμε..σιγά μην έχουν τα κοτόπουλα σου τίποτα μωρέ, μια χαρά τα κόβω...μαγουλάκι ροδοκόκκινο!!

Το καλύτερο ήταν το κλείσιμο του ρεπορτάζ. Αφού είδαν όλα αυτά οι πολίτες και έπαθαν πλάκα με το πόσο γρήγορα κινήθηκε η κρατική μηχανή, τα φοβερά συστήματα καύσης και περισυλλογής των πτηνών, κλείνει το ρεπορτάζ με φόντο 20 άτομα...μπλέ. Τα στρουμφάκια να κάναν τη μαλακία να έρθουν Ινδία δε νομίζω. Και κοιτάζω πιο καλά και ήταν ..μάλλον επιστήμονες...με μάσκες και μπλέ στολές που δεν έκαναν τίποτα και είχαν στηθεί σαν να τους έπαιρναν αναμνηστική φωτογραφία.....Έλα αλλη μία φώτο παιδιά....Dr πιάστε το πουλί που ψυχοραγεί να έχει πιο glamour η φώτο...όχι το δικό σας...το κοτόπουλο Dr!!
Και αναρωτιέσαι...τι σκατά έκαναν οι επιστήμονες εκεί που είχαν πάει με εξάρτηση λές και είχε πέσει πυρηνική βόμβα, αν δεν βοηθούσαν τους ανθρώπους ?
Παντώς μας έδειξαν τρία πράγματα...1 έχουν επιστήμονες..2 έχουν στολές κτλ...και 3 έχουν φωτογένεια!!
Απελπισμένη κλείνω την τηλεόραση και ανοίγω την εφημερίδα. Πρώτος τίλος και εκεί η γρίπη. Και κολλητά στον τίτλο « Γρίπη των πουλερικών» βλέπω ένα άλλο τίτλο... «Η κυβέρνηση..έκανε λάθος». Σκέφτομαι και γράφω έχουν καταντήσει οι ειδήσεις τους...Τι μπορεί να εννοεί ο τίτλος???Τελικά είχαν βγάλει τον τίτλο απο το ρεζουμέ του λόγου μιας κυρίας που είναι σε μια οργάνωση για την υγεία των πουλιών κτλ...
Και λες, έχει ή δεν έχει η Ινδία γρίπη? Ακόμη και αυτό δεν μπορούν να απαντήσουν οι Ινδοί...δεν ξέρουν?????? Και διαβάζω πως η συμπαθέστατη κυρία είναι και πρόεδρος της μεγαλύτερης εταιρείας κατεψυγμένων κοτόπουλων στην Ινδία. Και έλεγε ούτε λίγο ούτε πολύ πως η κυβέρνηση έκανε λάθος και δεν ξέρει τι λέει. Προέτρεπε δε τους πολίτες να μην σφαγιάζουν τα πουλερικά τους. ....
Και ο θάνατος ενός ιδιοκτήτη φάρμας πουλερικών να υποθέσω ότι είναι κατασκευασμένη ιστορία της κυβέρνησης πάλι? Φαντάζομαι την αυριανή της δήλωση...Ο ιδιοκτήτης της φάρμας δεν είναι νεκρός...απλά κοιμάται λίγο πιο βαριά εδώ και μέρες...μην ανησυχείτε., όλα είναι ένα ψέμα...(που λέει και το άσμα)
Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα ξαναβάλω ινδικό κοτόπουλο στο στόμα μου και το δεύτερο σίγουρο είναι πως δε θα ξαναδώ ινδικές ειδήσεις!!
Απο την άλλη φαίνεται πως μάλλον όλες οι "κότες" της Ινδίας είναι μαζεμένες εδώ!Δεν εξηγείται αλλιώς πως χτύπησε πρώτα εδώ ο ιός!!
Και μετά απο όλα αυτά...μπερδεμένη ακόμη για το αν έχει η ινδία τον ιό ή μέσα απο μια κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθούν να μας κάνουν να το πιστέψουμε (γιατί καλέ???)
Σιγοτραγουδάω......freeeeeeeeee as a biiiiiiiiiiird!!

9 Comments:

Blogger Chrisa said...

Το blog σου είναι υπέροχο!!! Γνωρίζουμε την Ινδία στην καθημερινότητά της!!! Πάντως και εγώ θα είχα προβλήματα με την καθαριότητα και μάλιστα μεγάλο! Επίσης θα είχα δείρει τουλάχιστον τους μισούς ινδούς που θα συναναστραφόμουν!!!
Εγώ δεν είμαι για τις Ινδίες!!! Ειλικρινά προσκυνώ την υπομονή σου!!!

1:54 AM  
Blogger Chrisa said...

antigone_m ο σκύλος μου ροχαλίζει!!!!!

1:56 AM  
Blogger garfield said...

PUT THE KOT DOWN SLOWLY....απλά και Ελληνικά....

4:42 AM  
Blogger YO!Reeka's said...

Πωπω ανατριχίλα...! Το φαντάζομαι σαν σκηνικό (τηλεοπτικό, τουλάχιστον) και μου σηκώνεται η θριξ!

5:52 AM  
Blogger Yian-Yiot said...

(Γιώτα) Παιδιά σύμφωνα με νέες πληροφορίες ..οι αρχές κατάφεραν να εξαπλώσουν τον ιό στα 10 χιλ απο τα αρχικά 3 που βρισκόταν..μπράβο, καλη δουλειά!Θέλει θέληση δε λέω..και μείς εξακολουθούμε να τρώμε κοτόπουλο...το είδε αυτό ο Γιάννης στην Tv χτες όμως και έμεινε παγωτό!Κόβουμε μαχαίρι το κοτόπουλο..τώρα!!!

8:25 PM  
Blogger ellinida said...

Ε να πω την αλήθεια μου , ούτε εγώ θα έτρωγα κοτοπουλάκι . Λαχανικούλια , ρυζάκια , τέτοια . Στο τέλος θα γίνετε σαν τον φίλο μου που μοιάζει με φακίρη πιά ... μετά από τόσα χρόνια λογικό είναι .
Αντε , πότε θα πάτε Γκόα , ανυπομονώ !

12:53 AM  
Blogger Unknown said...

χαίρομαι που σας βρήκα ας είναι καλά η chrisa, έχω έναν φίλο που είχε πάει πριν από δύο χρόνια ινδία και ψάχνετε πώς θα ξαναπάει, ξέρετε μήπως και κάτι έλληνες μηχανόβιους που έχουν κατέβει προς τα κει όπως μία Όλγα πχ πολύ φεύγα τύπισσα... ;) πάντως συνεχίζω απτόητος να τρώω και κοτόπουλο και αυγά πιο πολύ φοβάμαι τον ιό των ανθρώπων

5:55 AM  
Blogger Yian-Yiot said...

(Γιώτα) Παιδάκια έφτασε η μέρα..η ώρα και η στιγμή....φεύγουμε σήμερα για Goa.Ελπίζω μόνο να μην περιμένω πάρα πολλά απο όσα έχω ακούσει και απογοητευτώ.Καλά την εμπειρία με το τρένο την περιμένω πως και πώς, πήρα μαντιλάκια Klinex εξ ελλάδος γιατί εδώ δεν έχουν και είμαι έτοιμη για όλα.
Κορίτσια και γω παραπονιόμουν όταν ήμουν Αγγλία..αλλά με τα χρόνια έμαθα να περνάω καλά όπου είμαι και να προσπαθώ να κρατάω τα καλά.
Όσο για τα κοτόπουλα..ορισμένα εστιατόρια λένε..δε σερβίρουμε κοτόπουλο πλέον..αρνάκι και ψάρι..
Αν θέλετε......

8:18 PM  
Blogger YO!Reeka's said...

Τεμπελιάζετε, μου φαίνεται! Αντε, το φαν κλαμπ αναμένει με ανυπομονεσία :)

2:29 AM  

Post a Comment

<< Home