Google
 

Tuesday, February 28, 2006

GO GOA…GOOO (day 1)

Μόλις χτές γυρίσαμε απο τη μαγευτική, υπέροχη, εξωτική και πολλά άλλα....Goa!!Το τέλειο μπορεί μόνο να περιγράψει αυτή την πολιτεία της Ινδίας. Καμία σχέση με ότι έχουμε δεί μέχρι τώρα και καμία σχέση με την υπόλοιπη Ινδία ή το μέρος που ζούμε. Βέβαια το γεγονός πως πρόκειται για πρώην πορτογαλική αποικία τα λέει όλα. Αλλά και το γεγονός πως στην Goa δεν ήθελαν την ανεξαρτησία τους και ήθελαν να είναι κάτω απο πορτογαλική κηδεμονία λέει άλλα τόσα.
Όλα αυτά δε σημαίνουν πως δε μας συνέβησαν ευτράπελα....Γιώτα-Γιάννης χωρίς ευτράπελα δεν λέει..
Και αρχίζουν τη μέρα που θα ταξιδεύαμε με το τρένο. Φανταζόμουν ρε παιδί μου απίστευτο χάλι αλλά αυτό που αντίκρυσα ξεπερνούσε κάθε φαντασία. Ο σταθμός γεμάτος ανθρώπους, ζητιάνους και γενικά κάθε καρυδιάς καρύδι...είδα να «τρίβουν και τα χεράκια» τους και το παρουσιάζω σαν αποδεικτικό στοιχείο. Όχι τίποτα άλλο μη νομίζετε πως λέω και ψέμματα ε!!Αλλά όταν έφτασε το τρένο τα είδαμε όλα. Ευτυχώς εμείς είχαμε κλείσει ότι καλύτερο υπήρχε. Στην αρχή βέβαια ακούσαμε μια Ινδή και κλείσαμε τη δεύτερη κατηγορία που μας είπε πως είναι ακριβώς το ίδιο με την πρώτη.....(ναι καλά)

Δε θα μάθω ποτέ!!Το ξανασκεφτήκαμε όμως και τρέξαμε να ακυρώσουμε και να πάμε στην καλύτερη κατηγορία. Η οποία ήταν χειρότερη και απο τα κουπέ που έιχαμε στις δικές μας καρβουνιάρες...Η πόρτα που σε χώριζε απο τον διπλανό ήταν κουρτίνα. Ευτυχώς είχε air condition και έτσι δε μύριζε τίποτα, αλλιώς το τι μαύρο πόδι είδαμε και τι βρώμα θα είχαμε φάει δε λέγεται. Μπαίνουμε μέσα στο βαγόνι μαζί με το Sadik που ναι μεν ήθελα να μας βοηθήσει αλλά μάλλον ήθελε να δει πως ζούνε οι «πλούσιοι». Εκείνος πήγαινε με το ίδιο τρένο αλλά στις θέσεις που δεν χρειάζεται να έχεις κράτηση. Ρίχνεις μια χαστούκα σε αυτόν που κάθεται, πέφτει κάτω και κάθεσαι εσύ!!! Τα δε παράθυρα στη θέση αυτή δεν υπάρχουν σχεδόν!Σε ορισμένα υπάρχουν γρίλιες, ούτε καν παράθυρα.Τους τιμωρούν που πληρώνουν λίγο εισητήριο μάλλον...Θες και θέα ε?? Τα τέτοια μας θα πάρεις...καλό ταξίδι απο τον Ινδικό σιδηρόδρομο!!
Και βρίσκουμε τις θέσεις μας και καθόμαστε....εγώ είμαι σε κατάσταση ετοιμότητας. Έχω πάρει τα μαντιλάκια χλωρίνης και περιμένω. Τα αγόρια ( ο γιάννης και ο φίλος μας ) με κορόιδευαν στην αρχή. Αλλά όταν κάνουν για πλάκα να καθαρίσουν το κάθισμα τους και βγαίνει η μαυρίλα της δεκαετίας....πιάνουν δουλειά και καθαρίζουν τα πάντα. Μάλιστα ο Ινδός που ταξιδεύει μαζί μας, σηκώνεται να του καθαρίσουν και τη δική του θέση.35 ώρες ταξίδευε στη βρώμα τώρα τον έπιασε η θέληση για καθαριότητα. Καθαρίζουμε και το δικό του..και έχουμε χαλαρώσει. Έχω απλώσει και το πόδι εγώ και......μια κατσαρίδα στον τοίχο..Τσιρίδα κακό, με κοιτάνε οι άλλοι και γελάνε...σου λέει σπουδαία ανακάλυψη κυρά μου, εγώ έχω δεί όλη την οικογένεια τόσες ώρες εδώ μέσα.
Κάθε 5 λεπτά, τι 5....2 λεπτά...περνάει κάποιος και φωνάζει...
Τσάι....Κόφι....Τσαιράν.....το τελευτάιο σημάινει τσάι απο το Ιράν, δηλ σκέτο γιατί το δικό τους είναι με γάλα..και μπλιάξξξξξ πολύ γλυκό!! Κάθε 2 λεπτά...και σκέφτεσαι ..σε 2 λεπτά ρε γαμώτο ποιος μπορεί να έχει αλλάξει γνώμη και να θέλει κάτι που δεν ήθελε πρίν??? Σπάσιμο νεύρων, μέχρι τις 10 το βράδυ πήγαινε έτσι.....στο τέλος σκέφτηκα πως μια τρικλοποδιά θα ήταν το τέλος των βασανιστηρίων μου. Αλλά ήταν τόσοι πολλοί που περνούσαν που ήταν σταγόνα στον ωκεανό. Περνούσαν και πουλούσαν ότι μπορούσε να φανταστεί ανθρώπινος νους. Ακόμη και νερό σε σακουλάκι!!(What??)

Μετά απο λίγο ήρθε ο καθαριστής. Με τη γνωστή σκούπα...και τι έκανε ο παίχτης?? Έριξε νερό...και μαζί με τη σκούπα και τη βρώμα κάτω καθάριζε..!!!Το γεγονός πως η σκούπα δεν αποροφούσε το νερό δε μας πειράζει. Στο τέλος πήγαν όλα πάνω στο πόδι του και την παντόφλα που εξηγεί το γιατί το πόδι του είχε πιάσει κοράτσα!!
Στη συνέχεια ήρθε ο υπεύθυνος με τα μαξιλάρια και τα καινούργια σεντόνια...του ζήτησα και νέα κουβέρτα αλλά με στραβοκοίταξε και μου είπε πως αλλάζουν μόνο σεντόνια.(Συγνώμη που δε θέλω να πάρω την κουβέρτα του διπλανού...για τις μεταδοτικές ασθένειες όμως τι γνώμη έχει ο Ινδικός σιδηρόδρομός???)
Άσπρα σεντόνια...με λίγο γκρί εδώ και εκεί!!Ο ινδός που είναι μαζί μας λέει να του πούμε να μας δώσει σεντόνια μέσα σε σελοφάν γιατί μπορεί να μας δίνει και χρησιμοποιημένα...Μαντάμ...πόσο κοιμηθήκατε στο σεντονάκι.?...5 ώρες μόνο...φέρτο εδώ μην ξαναπλένουμε και χαλάμε νερό..γιατί απορρυπαντικό δε νομίζω να χαλάνε.
Αλλά εγώ είχα πάρει τα δικά μου σεντόνια....τα έφερε ο φίλος μας απο την πεθερά μου!!Καλά...γαμάτη πεθερά έχω!!!Μόνο και μόνο για αυτό που έκανε της χρωστάω αιώνια αφοσίωση!!
Σε κάποια φάση ο γιάννης ρωτάει τον Ινδό αν υπάρχουν ποντίκια μέσα στο τρένο και λέει αυτός με φυσικότητα...ναι αλλά έρχονται μόνο το βράδυ.Α..να μην ανυσηχούμε δηλ!!! Όταν πλέον κατεβήκαμε απο το τρένο μου είπε ο γιάννης πως είδε ένα μικρό ποντίκι να τριγυρνάει και δε μου το είπε γιατί θα έπεφτα απο το τρένο εν κινήσει!
Γιαυτό ήταν ανοικτές οι πόρτες στο τρένο. Όποιος δεν αντέχει την κάνει!!
Για τις τουαλέτες δε θέλω να μιλήσω, αρνούμαι...Μανταλάκι για τη μύτη δεν είχα οπότε καλά να πάθω!
Το καλύτερο ήταν όταν βγάλαμε ενα μπουκάλι southern comfort που είχαμε πάρει απο το σπίτι. Τελείωνε και είπαμε να πιούμε λίγο στη διαδρομή μπάς και μας πιάσει και κοιμηθούμε!!!Βάζουμε λοιπόν λίγο σε ενα μπουκαλάκι κοκα κόλας και το υπόλοιπο το κρατάω στην αγκαλιά μου γιατί σιχαίνομαι να το αφήσω κάτω. Και περνάει η αστυνομία.....και μου παίρνει και κοιτάει το μπουκάλι!!!Ρωτάνε τι είναι αυτό..Ο ινδός δίπλα μας έχει ήδη χεστεί επάνω του και κάτι τους λέει...Φαντάζομαι το διάλογο.....Ρε συ πίνεις μαζί τους??όχι κυριε πολισμάνε..τα καθίκια απο τη δύση, οι άπιστοι πίνουν όλη μέρα, το μπουκάλι ήταν γεμάτο κ έχουν γίνει αίμα και οι τρείς!!
Κοιτούσαν επι 5 λεπτά το μπουκάλι...δεν ήξεραν τι είναι.... Μολότοφ!!!(είπα να πω)
Μας λένε λοιπόν ότι θα φάμε πρόστιμο που πίνουμε λεει και κουβαλάμε αλκοόλ...Τους λέμε πως δεν το ξέραμε, δεν έχει πουθενα πινακίδα έτσι??Το πρόστιμο περίπου 65 ευρώ, μια περιουσία! Κοιτάνε το μπουκάλι της κοκα κόλα...το παίρνει το μυρίζει ο ενας και κοιτάει με αποστροφή τον άλλον....Καλά..μας έπεισαν, κανείς δεν πίνει στην Ινδία. Απο όσους έχουμε δεί σε χωριά το 80% ήταν στούκες πριν τις 8!!όχι ο ινδικός σιδηρόδρομος νοιάζεται για την υγεία ( και τα λεφτά) αποκλειστικά των ξένων. Ούτε θέλω να ξέρω τι εντύπωση τους έδωσα όταν με είδαν με το μπουκάλι αγκαλιά και το μπουκάλι σχεδόν άδειο!!!
Κάθισαν μισή ώρα και προσπαθούσαμε να τους πείσουμε πως δεν το ξέραμε και κανείς δε μας το είχε πεί...Λέω στον ένα...που το λέει? Και του δείχνω το τρένο...και μου απαντάει....στο Ινδικό δίκαιο...ωραία, την επόμενη φορά που θα επισκεφτώ άλλη χώρα να θυμηθώ να πάρω εκτός απο οδοντόβουρτσα και ρούχα και το δίκαιο να του ρίξω μια ματιά στο δρόμο!!!Με τα πολλά και τα λίγα τους πείσαμε πως δεν ξέραμε και μας είπαν το πετάξουμε, ούτε καν επάνω μας να το έχουμε..και όλα καλά.
Το λαμόγιο ο Ινδός είπε πως έτρεχε στο διάδρομο να μας πεί πως έρχεται η αστυνομία να το κρύψουμε...Ποιός λέει ψέμματα μην φάει ξύλο να κάνει ένα βήμα μπροστά.....Που πάς ρε Ινδέ!!!????? Όταν του είπαμε αν θέλει λίγο να του βάλουμε να πιεί και είπε όχι..δεν μπορούσε να μας το πει δηλ??Καλά εννοείται πως μετά απο αυτό δε μας ξαναμίλησε!!Δε θέλει να πάει στην κόλαση ή να γυρίσει πίσω μετεμψυχωμένος σε γελάδα!
Το βράδυ πέρασε χωρίς πολλές συγκινήσεις..στρώσαμε,κοιμηθήκαμε...και προσπαθούσαμε να ονειρευτούμε πως θα ήταν η Goa που τόσο πολλά είχαμε ακούσει.Το σκηνικό πάντως με το που φτάσαμε στα όρια της πολιτείας άριζε να αλλάζει αρδην...Φοίνικες και τροπική βλάστηση παντού.
Το πρωί με την τσίπλα στο μάτι αρχίζουν πάλι...τσάι....κόφι...τσαιράν!!!έρχεται και ο κύριος με τα σεντόνια να τα διπλώσει και να τα πάει στα άπλυτα(??)Διπλώνει τις κουβέρτες χαλαρά να ακουμπάει η μισή κάτω, εκεί που ο καθαριστής (που δεν ξαναείδαμε) είχε έρθει πρίν και είχε πετάξει νερό και εκεί που το ποντικάκι έκανε σουλάτσο..
Αλλά...τις κουνβέρτες δεν τις αλλάζουν. Προφανώς ούτε τις πλένουν..να θυμηθώ να ζητήσω και κουβέρτα απο την πεθερά μου την άλλη φορά!!Τα δε σεντόνια τα ποδοπατάει..και μαζι και οι επιβάτες που κατεβαίνουν στο σταθμό. Αλλά χαλαρά...αυτά τα αλλάζουν , ενίοτε!!!
Χαίρομαι πάρα πολυ όμως που έχουμε φτάσει...Δε με χαλάει τίποτα πια......
Goa… οι έλληνες σε χαιρετούν!!

4 Comments:

Blogger Chrisa said...

Ποιός στην χάρη σου που έκανες τέτοιο ταξίδι και άντεξες!!!! Μπράβο σου!!!!Ανέβασε και άλλες φωτογραφίες απο GOA!! Δεν μου λες, πήγατε και σε πάρτυ;;;

4:41 AM  
Blogger Yian-Yiot said...

(Γιώτα) Χρύσα εν γνώση μου έκανα το ταξίδι γιατί είχα ακούσει πωε είναι εμπειρία.θα έχω να το διηγούμαι.Εντάξει δεν περίμενα κατσαρίδες και ποντίκια αλλά αφού δεν έγινε τίποτα, πάλι καλά, θέαμα θα είχα γίνει. Όταν ήμουν πολύ μικρή θυμάμαι που έιχα δεί και σε ελληνικό τρένο ποντίκι όμως!
Τι να πουν και οι κακόμοιροι Ινδοί που δεν έχουν λεφτά και πάνε σε πιο χάλια βαγόνια?Δε θέλω να σκεφτώ πως είναι.
Goa εχω πολλές φώτο απο φανταστικές παραλίες. Αξέχαστο μέρος!Σε πάρτυ δεν πήγαμε γιατί όλα σχεδόν έκλειναν στις 2. Και νομίζω πως τα τρελά πάρτυ γίνονται μόνο περίοδο χριστουγέννων κτλ.
Πρέπει να είναι ακόμη πιο τέλεια τότε.

5:09 AM  
Blogger Dellaporta said...

Αν θέλεις να ανεβάζεις φωτο να δοκιμάσεις το http://www.flickr.com/ τις φορτώνεις όλες και μετά βάζεις κάπου το link. Και το βλέπουν όλοι ανα πάσα στιγμή!

2:10 PM  
Blogger Unknown said...

καλημερα!!!!! πως μπορω να σας ακολουθησω?

12:39 AM  

Post a Comment

<< Home