Google
 

Wednesday, March 08, 2006

GO GOA…GOOO (day 5 and last L)

Τι φοβερό συναίσθημα να είσαι ζωντανός! Μετά το χτεσινό πάθημα, μάθημα ακόμη και γω συμφώνησα στο αυτοκίνητο. Α, όλα και όλα αν είναι να πάω αδιάβαστη ας πάω απο γνωστό μου!Με τη σκέψη αυτή πιάνουμε το δρόμο πρωί πρωί και πηγαίνουμε στον γνωστό πλέον κύριο «σκούπα».
Μπαίνοντας στο γραφείο ο κύριος σκούπας λείπει. Είναι ένας άσχετος στο οποίο εξηγούμε πάλι απο την αρχή πως είχαμε έρθει πριν 2 μέρες και θέλαμε αμάξι κτλ, κτλ..Είμαστε λέει οι ειδικοί..έχουμε πολλά αυτοκίνητα..(και κανένα παρκαρισμένο απο έξω!!)Παίρνει αμέσως τηλέφωνο και μας πληροφορεί πως το αμάξι θα είναι εκεί σε 15 λεπτά. Του λέμε πως έχουμε μια δουλεία και θα ξαναγυρίσουμε. Πράγματι σε 15 λεπτά είμαστε εκεί...και είναι άλλος τώρα στο γραφείο. Ξαναεξηγούμε πως είμαστε εδώ πρίν 2 μέρες και μετά πριν ενα τέταρτο και θέλουμε το τάδε αμάξι...Μας ξαναλέει , Yes sir, Right now sir..κτλ και ....Ξαναπαίρνει τηλέφωνο και μιλάει κανά δεκάλεπτο (ήθελα και να ξερα τι έλεγαν 10 λεπτά...με χρονοκαθυστέρηση τον άκουγε....?)κλείνει το τηλ και μας λέει πως ο τύπος που φέρνει το αμάξι θα είναι στο γραφείο σε 10 λεπτά. Στα 10 λεπτά μπαίνει και αλλος άσχετος , χωρίς το αμάξι(μήπως έσκασε μύτη γιατί νόμιζε πως θέλαμε να τον γνωρίσουμε προσωπικά...οχι εσένα καλέ μου..το αυτοκίνητο θέλουμε...μπορούμε να πάρουμε εσένα και να πάμε βόλτα? Όχι...!) Γιατί μου θυμίζει λίγο εως πολύ απο το επεισόδιο φαρμακείο ώρα μηδέν????. Το αμάξι λέει το πήγαν στο συνεργείο γιατί ήθελε μια μικρή ρύθμιση...και φαντάζομαι το σκηνικό...Είμαστε οι μοναδικοί άνθρωποι (και έξυπνοι) που τους ζητήσαμε αυτοκίνητο απο τη μέρα που άνοιξαν. Έτσι για να μας εντυπωσιάσουν στην αρχή πως η εταιρεία έχει μεγάλο αριθμό προσωπικού βάζουν διαφορετικό πρόσωπο στο γραφείο κάθε 10 λεπτά. Εντωμεταξύ το αυτοκίνητο που είναι του πεταματού...πάει συνεργείο όπου αρχικά θα το είχαμε σε 10 λεπτά. Ανακαλύπτουν όμως ότι το αυτοκίνητο δεν έχει...μπουζί, μπουλόνια, εξάτμιση, πόρτες, παράθυρα...α και δεν έχει και μηχανή! Οπότε θέλει ενα μικρό ρύθμισμα...που να τα βρείς όλα αυτά μαζί στη μαύρη αγορά μέσα σε μια μέρα, να τα ταιριάσεις και να κάνεις αυτοκίνητο? Επειδή όμως είναι και γαμώ τις εταιρείες...θα το ρυθμίσουν...Το ρύθμισμα..εκεί πάει!!!! Εντωμεταξύ ο κύριος σκούπας πουθενά, λες να ήταν ο καθαριστής εκεί μέσα και μας πουλούσε μούρη...???
Στις 2 λέει θα το έχουμε...με ή χωρίς μηχανή? Έπρεπε να ρωτήσω λέτε ή θα ήταν αγένεια..?
Μια και δυο πάμε στο tourist office και τους εξηγούμε τι θέλουμε ( τι κατανάλωση σάλιου είναι αυτή σήμερα?) Μας λένε πως πρέπει να πάμε στο ταχυδρομείο για να βρούμε αυτοκίνητο....!!Και στη Νissan για να στείλουμε γράμμα μήπως?????Δεν είναι δυνατόν.....αλλά έχουμε άλλη λύση??Ξανα......πάμε προς το ταχυδρομείο. Ρωτάμε σε ένα γκισέ και μας λένε ρωτήστε απέναντι( άρα μπορείς να νοικιάσεις αυτοκίνητο στο ταχυδρομείο??????), και πάμε στο γκισέ που γράφει....φιλοτελισμός!!!Ναι θα ήθελα σας παρακαλώ 2 γραμματόσημα απο την τάδε σειρά άλλα 2 απο την άλλη σειρά και ενα αυτοκινητάκι αν σας βρίσκετε γιατί αν ξαναπάρω ταξί δεν το έχω σε τίποτα να αυτοκτονήσω!!Περιμένουνε τη σειρά μας και ρωτάμε, όταν επιτέλους φτάνει η δική μας σειρά, για το αυτοκίνητο (αμάν!!!!θα μας το δώσει κανείς????Λές και θέλω διαμάντια στη μαύρη αγορά!!)Και τι μας λέει η τύπισσα και μας στέλνει??? Εδω είναι ταχυδρομείο....τι δουλειά έχει έδω το αυτοκίνητο?????Θέλω να μου πείτε πότε ακριβώς πρέπει να βάλω την τσιρίδα, να πνίξω αυτή που έχω μπροστά μου και μετά να πάω να πνίξω τον ξενοδόχο που μας έβαλε την ιδέα για αυτοκίνητο απο την αρχή!!!!!!Και ενώ την πλησιάζω επικύνδινα για να κάνω την απονενοημένη πράξη, συμπληρώνει....σας είπαν εδώ αλλά δεν εννοούσαν μέσα. Απ’έξω έχει πολλούς που νοικιάζουν!!!Και γιατί μας έστειλε σε σας η κυρία απέναντι!!!!!!!!!!!!!!Μάλλον είναι κρατικό μυστικό το οποίο ξέρει μόνο η εν λόγω κυρια και δε μας το είπε κανείς άλλος που μένει χρόνια εδώ, συμπεριλαμβανομένου και του ηλίθιου απο ότι αποδείχτηκε, ξενοδόχου!!!!!
Πάμε έξω......(δηλ αν δε βρούμε και δω άκρη..είμαι ικανή να φωνάξω τον χτεσινό ταξιτζή να πάρει καμιά ταρίφα και ο Θεός όχι τίποτα άλλο!). Πλακώνουν κάτι τύποι όπως όταν βγαίνεις απο το καράβι και σε πλακώνουν οι δικοί μας...Αρχίζουν λοιπόν, κοιτάνε πρώτα γύρω γύρω...κοιτάμε και μεις (τι έγινε ρε παιδιά...?) έχω ένα καλό αυτοκινητάκι..μόνο για σένα τιμή ευκαιρίας (όσο ακριβώς το δίνουν όλοι!)..και πστττ κοίτα...μην το πεις παρακάτω γιατί θα έχω τραβήγματα!!Τι παίχτηκε καλέ..? Σίγουρα κατάλαβαν πως θέλουμε να νοικιάσουμε αυτοκίνητο ή κατάλαβαν πως θέλουμε να πάμε διακοπές στη χασισοφυτεία τους και να είμαστε στούκα όλη μέρα?????Ξαναλέμε τη λέξη carrrrrrr για να μην έχουμε καμιάπαρεξήγηση στο Τι ακριβώς θέλουμε και όταν βεβαιωνόμαστε...λέμε το οκ. Μας ρωτάει αν έχουμε δίπλωμα...και του λέμε ναι. Μάλλον ο κύριος μας πέρασε για πολυ καθωσπρέπει παιδιά γιατί ούτε καν είδε το δίπλωμα (ντάξει μόρτες, αν το λέτε εσείς το πιστεύω...ο λόγος σας σπαθί!). Αλλά ούτε καν ρώτησε αν έχουμε ευρωπαϊκό, διεθνές ή απο τη Ζιμπάμπουε που παίρνεις δίπλωμα και για το κάρο σου!Α.....δεν τον ενδιέφερε..εμείς είπαμε δίπλωμα....το τι δίπλωμα ήταν δικό μας θέμα..Ευτυχώς αυτό το αμάξι είχε 4 ρόδες , 4 πόρτες και...μηχανή!!!Τι τυχεροί που είμαστε σήμερα!!!Και φυσικά ήταν αμάξι δεκαετίας 90 μάλλον..καμία σχέση με το maruti το καινούργιο. Εδώ μας έστειλαν στο φιλοτελισμό για αμάξι, θέλαμε και το καινούργιο μοντέλο!!!Μη φάς.....


Επιτέλους παίρνουμε ένα χάρτη και ξεκινάμε για την παραλία Arambol. Γνωστή και ως η παραλία των χίπηδων. Ακόμη μένουν εκεί χίπηδες και κόσμος που πιστεύει και ακολουθεί αυτή τη ζωή μαζί με τα παιδιά τους. Πήγαμε εκεί επειδή χάσαμε το καρναβάλι που γινόταν στην πόλη που μέναμε και έτσι μάθαμε πως γινόταν εκεί σήμερα και λέμε ας πάμε!Στη διαδρομή δεν είχαμε προβλήματα γενικά μόνο αυτό της σήμανσης που όπως είχα πεί και παλαιότερα είναι μηδαμηνή εως ανύπαρκτη...Και πινακίδα ο Θεός..!Μάλλον περιμένουν τη βοήθεια του για να πάνε σε άλλη πόλη!!Έτσι και μείς, κάναμε το σταυρό μας και πήγαμε.Μ’αρέσει που κοροϊδευα τον ταξιτζή χτες!Καλά να πάθω.
Η διαδρομή αφού φύγεις απο τον κεντρικό και κατηφορήσεις προς την παραλία είναι ακόμη ενα φοβερό σκηνικό. Γεμάτο ψαρόβαρκες και ψαράδες που μόλις μας βλέπουν μας χαμογελούν. Ορισμένοι κάνουν το μπάνιο τους και χαμογελόντας κάθονται να τους βγάλουμε φωτο!Και γω χαμογελάω επειδή είναι οι μοναδικοί Ινδοί που έχω δεί να κάνουν μπάνιο...Θα μου πείς που θα τους δείς..? Εδώ κάνουν την ανάγκη τους στο δρόμο ειδικά όσοι ζούνε σε παράγκες, θα ντραπούν να κάνουν μπάνιο???Πάντως επιμένω πως οι Ινδοί που μένουν στη Goa έχουν πιο ανεπτυγμενο το αίσθημα της καθαριότητας μέσα τους!


Φτάνοντας στην Arambol καταλαβαίνεις γιατί μένουν χίπις εκεί. Δεν έχει καμία σχέση με τις άλλες παραλίες. Είναι αρκετά απομονωμένη και παρατημένη θα έλεγα. Όταν πάμε και καθόμαστε σε ενα απο τα παραλιακά μαγαζάκια για να παρακολουθήσουμε την παρέλαση καταλαβαίνω πως δε θα είναι καρναβάλι κανονικό.Απλά κάτι που έχουν οργανώσει οι ίδιοι (λέω και γω άρματα μέσα στην άμμο θα έχουν? Παγκόσμια πρώτη?)
Η θάλασσα εδώ με απογοήτευσε πολύ.

Σε σχέση με ότι είχαν δει τα μάτια μου τις υπόλοιπες μέρες δεν μου άρεσε καθόλου. Αλλά είχε μια ατμόσφαιρα πολύ relax και όταν άρχισε να μαζεύεται ο κόσμος με τα αυτοσχέδια κουστούμια το απολαύσαμε.

Υπήρχαν 3-4 στο κέντρο της παρέλασης που διαρκώς χτυπούσαν τους ταμπλάδες και έδιναν ρυθμό.Βέβαια χίπις χωρίς το γνωστό «τσιγάρο» δε γίνεται. Έτσι είδαμε στιγμές απείρου κάλους. 6 άτομα γύρω απο ενα κύριο 60 χρονών να καπνίζουν μια πίπα σαν μπουρί! (δώσε και μένα ρε μπάρμπα, μην το κρατάς όλο για σένα., πως θα βγάλω την παρέλαση τόσα χιλιόμετρά?)

Χόρευαν με πολύ όμορφα κουστούμια συνέχεια...


Ορισμένοι βέβαια πρέπει να «κάπνισαν» πάρα πολύ..εκ του αποτελέσματος κρίνω
πάντα.. Μια σοδειά ολόκληρη την είχε καπνίσει στάνταρ ο τύπος. Χαμός γύρω του και κείνος βρήκε την ώρα να κάνει διαλογισμό...(αμμμμμμμ) Κάτι κοιτούσε στη θάλασσσα ρε παιδιά κιόλας που όσο και να κοιτούσα και γω δεν έβλεπα....Λές να τα είχε κάνει τόσο πουτάνα όλα μέσα του και να τα είχε ανακατέψει τόσο πολύ που έβλεπε γοργόνες????

Φύγαμε σχετικά νωρίς απο την παραλία γιατί είμασταν μακριά...μια εικόνα που είδα όμως μου άρεσε πολύ και με αυτή στη σκέψη αποχαιρετώ με τον δικό μου τρόπο τη μαγική πολιτεία της Goa….
Μια κοπέλα ντυμένη πεταλούδα κάνει ωδή στον ήλιο που μας αποχαιρετά...ως την επόμενη φορά που θα ξαναβρεθούμε.....καληνύχτα Goa!



Ps. Απο σήμερα και μέχρι την επόμενη τρίτη δε θα είμαστε εδώ οπότε δεν μπορώ να κάνω update το blog μας. Αλλά υπόσχομαι όταν γυρίσω να είμαι έτοιμη για νέες συγγραφικές περιπέτειες...Ινδία είμαστε..τι στο καλό. Όλο και κάτι θα πάει στραβά για να το θυμόμαστε και να γελάμε!Φιλιά σε όλους μέχρι την άλλη βδομάδα...

7 Comments:

Blogger Chrisa said...

Ευχαριστώ Γιώτα μου που χάρη σε σένα γνώρισα την Goa και την όμορφη πλευρά της Ινδίας!!!
Είσαι πολύ τυχερή που θα έχεις να διηγείσαι τέτοιες καταστάσεις στους φίλους σας και στα παιδιά σας!!!

4:32 AM  
Blogger YO!Reeka's said...

πωπω τέλεια...
Ζηλεύωωωωωωω

3:59 AM  
Blogger MaRia said...

καλα να περασετε Γιωτα και σ ευχαριστω που απαντησες , περιμενουμε νεες ιστοριες ευχομαι πιο καθαρες αυτη τη φορα

4:43 PM  
Blogger ellinida said...

Πωωωω Γκόα Γκόα Γκόα !
Σνίφ , εγώ πότε θα πάω !
Να περνάτε όμορφα !

2:17 AM  
Blogger €lisavet said...

Απίστευτη φωτό η τελευταία... ευχαριστούμε που τα μοιράζεσαι :)

11:52 AM  
Blogger ANna said...

Λοιπόν Γιώτα-Γιάννη με έχετε τρελάνει. Κατ'αρχήν απ΄ότι κατάλαβα Γιώτα εσύ γράφεις (και οι φωτογραφίες καλές είναι δε λέω) αλλά ο τρόπος και το χιούμορ σου είναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ (όλα τα ρούπια στη δική σας περίπτωση). Το βλέπω να παίρνει παγκόσμιες διαστάσεις δημοσιότητας το μπλόγκ σας, μια καινούργια σειρά ντοκυμαντέρ στην ΕΡΤ κάτι σαν: Γιάννης, Γιώτα και Ινδία (με μουσικούλα Γκόα-τράνς για να μη ξεχνιόμαστε). Χτες το βράδυ διάβασα όλα τα κείμενα σας νομίζω και μια απορία έχω: Καλά ρε παιδιά τί σόι δουλειά είναι αυτή που έχετε και σας έστειλε εκεί για 1 χρόνο (κοινός πείτε μου τί πίνετε να πάρω κι εγώ). Δευτέρα δεν έχουμε σήμερα; Ανυπομονώ για τα νέα σας. Και μια προσωπική άποψη, επειδή εδώ στον Καναδά υπάρχουν πολλοί Ινδοί, μπορώ να πω πως είναι καλοί άνθρωποι, εντάξει ίσως κλέβουν κάπως τους τουρίστες και τους δυτικούς αλλά λίγο πολύ λογικό είναι αν σκεφτείς τις δικές τους συνθήκες ζωής. Που ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες βρίσκουν το τρόπο να εξυπηρετήσουν (γες γες μαντάμ κλπ) και πιστεύω πως με ένα αληθινό χαμόγελο. Μου κρατάτε μια θέση;

Άσχετο Υ.Γ. μέχρι και λογαριασμό άνοιξα για να σας γράψω, ελπίζω να είναι τζάμπε όλα αυτά γιατί σιγά μη διάβασα τα τεμς...

10:39 AM  
Blogger Yian-Yiot said...

(Yiannis) : Geia sou anna,
Euxaristoume para poli gia ta kala sou logia sto blog mas.
Den ksero an exeis taksidepsei pote pros ta edo alla simfono apolita me to sxolio sou gia tous indous. Einai poli euxaristoi antrhopoi kai parolo pou prospathoun sinexos na bgaloun kamia extra Roupia apo tous ditikous sinexos gelane kai kseroun na glentane tin zoi tous esto kai an einai tapi kai psixraimi!!
Antigonoula, irthame piso. Meta apo poli kairo epistrepsame.
Polla filia

1:24 AM  

Post a Comment

<< Home