Google
 

Thursday, March 16, 2006

Malaysia ..truly Asia!

Καλά μου λέτε πως άντεξα τόσες μέρες? Καταρχήν να σας πω ότι είχαμε πάει τον δεύτερο μήνα του μέλιτος...μετά απο 6 μήνες θα μου πείς? Είπαμε ο δεύτερος...Μετά το γάμο είχαμε πάει Κεφαλοννιά και περάσαμε τέλεια (Γειά σου Aντζελάκι μου με το τέλειο Thalassa Hotel!!)
Και αφού ξέραμε πως θα έρθουμε εδώ είπαμε να πάμε τον ...εξωτικό μήνα του μέλιτος...Δε θέλαμε όμως τα κλασσικά...Ναι μεν θέλαμε, λίγο κρασί λίγο θάλασσα και τ’αγόρι μουυυυυυυ, αλλά όχι Μαυρίκιους και Μαλδίβες που πάνε όλοι. Μετά απο αρκετό ψάξιμο..καταλήξαμε, θα πάμε Μαλαισία σε ενα μικρό νησί που το λένε Λανκάουϊ (Langkawi). Άλλωστε σε νησί της Μαλαισίας είχε γυριστεί και το ελληνικό survivor, αποκλείεται να κάναμε λάθος επιλογή....(Εμείς και το Mega)
Πετάμε με Air India. Κάποιοι μας έχουν πει να κάνουμε το σταυρό μας...άλλοι πως δε μας σώζει ούτε αυτό αλλά μας το λένε αφού έχουμε βγάλει τα εισητήρια (ωραίες συμβουλές πρίν πετάξω ρε παιδιά!) Ευτυχώς το μόνο χάλια της πτήσης είναι το φαί. Ενώ σαν χώρα έχουν τόσο τέλειο φαγητό κατάφεραν και μας έκαναν να μείνουμε νηστικοί. Είχαν veg και non veg κλασσικά, αλλά το non veg ήταν κοτόπουλο και το veg ήταν για φτύσιμο. Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα δηλ. Ή θα πεθάνεις απο ασιτεία ή απο τη γρίπη των πουλερικών. Εγώ διάλεξα το 2ρο και ο γιάννης ψόφησε της πείνας...να πάω χορτάτη ρε παιδιά αν είναι στη μοίρα μου!
Φτάσαμε στην Κουάλα Λουμπούρ μετά απο 5 ωρές πτήσης (και να σκεφτείς πως είμαστε δίπλα σχετικά). Και πείτε μου τι αντικρύζω??????Τι???? Καθαριότατα (άπα πααπαπαππααααα,) καινούργιο αεροδρόμιο (ε, όχι)

και πάνω απο όλα μια απίστευτη οργάνωση ( ε, αυτό παραπάει). Όλοι μας έδιναν πληροφορίες, ήξεραν καλά αγγλικά και οι πληροφορίες που μας έδιναν όλοι...ήταν οι ίδιες...Αυτό καταντάει ντροπή έτσι? Είναι δυνατόν ? Έχουν έρθει Ινδία και μου τα κάνουν αυτά...? να ρωτάς στη Βομβάη και να σου λένε 3 άνθρωποι...4 διαφορετικά πράγματα!Να ακολουθείς μια πινακίδα και να βρίσκεσαι στο αλλού νταλού....Να θές να κάτσεις στο αεροδρόμιο της Ινδίας και να πρέπει να καλέσεις exterminator πριν το αποφασίσεις απο το φόβο του τι απο όλα θα κολλήσεις (διάλεχτε έχουμε, ηπατίτιδα, χολέρα, και άλλες 10 νέες μολυσματικές ασθένειες, νέα παραλαβή!)
Τς, τς , τς...πως ζούνε εδώ μέσα στην οργάνωση ρε παιδί μου? Αμ το άλλο που το πάς? Μόλις πατήσαμε το πόδι μας στο νησί δε μας την έπεσαν ταξιτζίδες και δεν είχαν ούτε καν ζητιάνους. Δηλ γιατί μας το κάνετε αυτό ρε παιδιά? Θέλετε να νιώσουμε άσχημα? Δε μας θέλει κανείς πιά? Ούτε ενας να σφαχτεί για πάρτη μας ?
Και στο δρόμο...ούτε μια κόρνα....Γιατί....?????όχι πέστε μου...πως θα σε δεί ο άλλος οτι έρχεσαι? Γι αυτό υπάρχουν οι καθρέφτες? Μπα τι λες??Στην ινδία σχεδόν όλοι τους έχουν κλειστούς και απλά κορνάρουν μισή ώρα πιο πριν οτι φτάνουν για να τους δείς...
Και το ξενοδοχείο...τι ήταν αυτο??????όλα άσπρα???Είχα να δω άσπρη πετσέτα απο τον Σεπτέμβρη που ήμουν Κύπρο!!!Εδώ όλα άσπρα χωρίς λεκέδες ακόμη και στο δωμάτιο ρε παιδί μου? Την (αξέχαστη για πολλούς λόγους ) Πρωτοχρονιά στο ξενοδοχείο ( Ο θεός ελέφαντας να το κάνει ξενοδοχείο δηλ) το σεντόνι μας είχε κάτι λεκεδάκια και το πάπλωμα απο άσπρο ήταν γκρι!Και εδω όλα άσπρα και το λένε αυτό servis? Ήθελα να ξέρω..που πάνε σαν έθνος οι Μαλαισιανοί ε??? Τι νομίζουν ότι κάνουν???
Και τα ταξί? Καθαρά και η ταρίφα στο πίσω κάθισμα να μπορώ να την βλέπω? Να μην έχω την αγωνία οτι θα με κλέψει? Ότι θα κοιμηθεί λιγάκι βρε αδερφέ στο τιμόνι??Και γιατί όλοι τους ήταν πεντακάθαροι επάνω τους? Επιτέλους...που θα βρω εγώ θέμα για τους αναγνώστες του blog μου?
Όλες τις 5 μέρες περάσαμε απαράδεκτα καλά, σε απαράδεκτα ωραίες παραλίες,

με απαράδεκτα καθαρά τα πάντα....Φάγαμε και βρώμικο!!Που φαντάζομαι δηλ πως το αντίστοιχο εδώ είναι να φας σε εστιατόριο που πάει όλη η οικογένεια και τρώει στις γιορτές!Νοικιάσαμε και αμάξι σε φοβερά καλούς δρόμους χωρίς κίνηση και με πολύ καλή οδική συμπεριφορά (βλέπω το συνεχίζουν τα Μαλαισιανάκια...να δω που το πάνε το παραμύθι!!)
Εν ολίγοις περάσαμε τρέλα...και είμασταν (απο ότι είπε το ξενοδοχείο) οι μοναδικοί Έλληνες στο νησί. Ε ναι λοιπόν....είμασταν και κει οι μοναδικοί 2 έλληνες απο την Ινδία στη Μαλαισία....
Τα σχόλια στις φώτο δικά σας.....Καλημέρα....




7 Comments:

Blogger Marina said...

ΥΠΕΡΟΧΕΣ οι φωτογραφίες σας..απο τον Παράδεισο που πήγατε..

Μου φαίνεται ότι έχετε κακομάθει στα ινδικά σύκα και τα γευστικά άλλα φρούτα σας φαίνονται άνοστα..

2:57 AM  
Blogger Chrisa said...

...Έμεινα με το στόμα ανοιχτό!!!!

4:32 AM  
Blogger YO!Reeka's said...

E δεν σας πιστεύω!!!!! Παιδιά πήγα Langawi πρόπερσι, επιστρέφοντας από Αυστραλία!!! Εμεινα στο Berjaya, με αυτές τις ωραίες καλύβες, αλλά η θάλασσα ήταν γενικά μάπα! Μάλλον φταίγαν τα ποτάμια. Πήγαμε μια ημερήσια όμως σε αυτά τα απίστευτα νησάκια (σαν αυτά της φωτό) και σε εκείνη τη λίμνη της παρθένου (σίχαμα) και ζητήσαμε όλο το γκρουπ (ευρωπαίοι) και μας άφησαν σε ένα από τα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ νησάκια της διαδρομής για μπάνιο. Αυτή είναι και η καλύτερη εικόνα που μου έμεινε από το νησί (φθηνά γενικά, πάντως).
Η πλάκα ήταν όμως ότι, ναι, αγγλικά ήξεραν όλοι, τα ευρώ όμως τα κοιτούσαν σαν εξωγήινα. Φωτοτυπίες να τους δίναμε, το ίδιο θα τα έπαιρναν
Το σημείο εκείνο στο βουνό με το τελεφερίκ και το τουριστικό χωριό δεν μου άρεσε τόσο. Εντύπωση μου έκαναν οι μουσουλμάνες, που έκαναν μπάνιο με εκείνες τις κολλάν φόρμες (σαν του δύτη, αλλά πιο λεπτές), για να είναι ντυμένες από το λαιμό ως τους αστράγαλοςυ! Και φδ[ιπλα οι Γαλλίδες με τα στριγκάκια.
Ουφ πολλά έγραψα, αλλά ενθουσιάστηκα τώρα

10:48 AM  
Blogger Yian-Yiot said...

Βρε Gelial τι θα γίνει? Αδερφές ψυχές θα γίνουμε στο τέλος.Μπορώ να σου πω ότι το νησί έχει αλλάξει απο τότε που πήγες. Εμείς μέναμε δίπλα απο το Hotel σου, στο Casa del Mar!Άψογο!Και βρήκα το νησί αρκετά ακριβό, σαν Ελλάδα!Και οι παραλίες εκτός του ότι ήταν πολύ ζεστές ήταν πολύ καλές.Μας έχουν πεί πως έχει να κάνει και με το πότε πας. Χειμώνα όλα καλά, καλοκαίρι δικό μας μάπα!Αλλά σαν τα ελληνικά νησιά ρε παιδιά πουθενά.Στη λίμνη δεν πήγαμε δεν ακούσαμε καλά λόγια αλλά το cable car που ανεβαίνεις επάνω και βλέπεις όλο αυτό ..μας ενθουσίασε!Και ευρώ έπαιρναν παντού!
Και δεν είδα μουσουλμάνες να κάνουν μπάνιο ρε γαμώτο!Μόνο με τη μαντίλα τη μαύρη μέσα στον ντάλα ήλιο!Και δίπλα άλλες μαλαισιανές με το μίνι ως τον ποπό!!
Πάντως περάσαμε πολύ καλά, κολυμπήσαμε πάρα πολύ (σε αντίθεση με Goa)και γενικά η ατμόσφαιρα είχε πολύ πέσιμο!!

8:08 PM  
Blogger YO!Reeka's said...

Οχι, συμφωνώ ότι οι παραλίες ήταν απίστευτες, οι θάλασσα όμως ήταν θολή. Και όταν είσαι σε ένα μέρος με άγνωστα έντομα, (σχεδόν) άγνωστα ζώα, ε, θες να βλέπεις σε τι κολυμπάς!

12:59 AM  
Blogger garfield said...

Μπορώ να διακτινιστώ τώρα από το γραφείο μου και να είμαι κάτω από τους φοίνικες που βλέπω και να τα γρ΄΄αψω όλα στα @@@@@ μου???

5:18 AM  
Blogger Unknown said...

Poly xairomai pou mia ellinida epivevaiwnei o,ti ematha gia ti Malaisia apo tous Malaisianous oso douleua gia aytous -2 xronia. De ta katafera na paw kai na ta dw me ta matia mou i idia alla etsi mou ta periegrafan kai etsi ta fantazomoun. Fwto vlepeis pantou, ok, alla ayta pou perigrafeis einai ta simantika! Ante, na paw k egw siga siga... Malaysia, truly Asia!!

8:50 AM  

Post a Comment

<< Home